Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kariņš joprojām neredz iespēju Minskā rīkot hokeja čempionātu

Ņemot vērā miermīlīgu protestu vardarbīgu apspiešanu Baltkrievijā, neredzu iespēju Minskā organizēt pasaules čempionātu (PČ) hokejā, otrdien mediju pārstāvjiem sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjers informēja, ka Latvijas valdība gaida Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) lēmumu par šogad gaidāmā pasaules čempionāta norisi.

"Es vienkārši un skaidri gribu pateikt, ka redzot to, kas notiek Baltkrievijā, kur miermīlīgi protestētāji jau kuru nedēļu pieprasa godīgas un atklātas vēlēšanas, bet vienīgā varas reakcija ir brutālas represijas, es neredzu iespēju Minskā rīkot hokeja čempionātu," uzsvēra Kariņš.

Ņemot vērā šos apstākļus, Ministru prezidents pauda cerību, ka IIHF pieņems atbildīgu lēmumu par hokeja čempionāta norisi.

LETA jau vēstīja, ka IIHF lēmumu par 2021.gada pasaules čempionātu grasās pieņemt janvāra beigās, paziņojis organizācijas prezidents Renē Fāzels.

2021.gada pasaules čempionātu šogad jāuzņem Minskai un Rīgai, taču Latvijas valdība nevēlas rīkot turnīru kopā ar Baltkrieviju, jo tās pašpasludinātā prezidenta Aleksandra Lukašenko režīms pielieto represijas pret mierīgajiem protestētājiem.

Bija plānots, ka IIHF Padome 18.novembrī lems par to, vai daļu no pasaules čempionāta rīkošanas turpināt uzticēt Minskai, taču sēdē nekādi lēmumi šajā jautājumā netika pieņemti. Decembrī Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols laikrakstam Diena atklāja, ka IIHF solījusi lēmumu paziņot līdz 11.janvārim.

"IIHF pielieto visus resursus, lai pilnībā saprastu situāciju, kas šobrīd notiek Baltkrievijā. Mums jau ir bijis daudz sarunu. Tagad mums vajag parunāt ar Baltkrievijas pusi, lai novērtētu politisko un epidemioloģisko situāciju. Janvāra beigās būs Padomes sēde, kurā mēs pieņemsim lēmumu," ziņu aģentūra TASS citē Fāzela teikto.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi