Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Karolīnas Hurricanes pirmo reizi kopš 2009.gada kvalificējas Stenlija kausa izcīņai

Karolīnas Hurricanes vienība ceturtdien pirmo reizi kopš 2009.gada kvalificējās Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņai.

Ceturtdienas mačā "Hurricanes" vienība savā laukumā ar rezultātu 3:1 (1:1, 1:0, 1:0) pārspēja Ņūdžersijas "Devils".

"Hurricanes" klubs iepriekšējo reizi Stenlija kausā cīnījās 2009.gadā.

"Neviens par šiem deviņiem gadiem neko negrib zināt. Visas pārmaiņas, ko esam veikuši, bijušas pozitīvas, tas mūs ir iedvesmojis. Pilsēta ir pelnījusi šādu komandu, ar ko tā var lepoties," izteicās "Hurricanes" galvenais treneris Rods Brindamūrs, kurš 2006.gadā bija šīs vienības kapteinis, kad tā izcīnīja Stenlija kausu.

Teicamu maču "Hurricanes" vārtos ceturtdien aizvadīja čehu vārtsargs Petrs Mrāzeks, kurš atvairīja 35 metienus.

Vietu Stenlija kausa izcīņā ceturtdien nodrošināja arī Kolorādo "Avalanche", kas savu skatītāju priekšā ar rezultātu 3:2 (0:2, 1:0, 1:0, 1:0) pagarinājumā pieveica Vinipegas "Jets", cīņas laikā atspēlējoties no pirmajā periodā iegūta divu vārtu deficīta.

"Avalanche" labā uzvaru pagarinājuma otrajā minūtē nodrošināja Ēriks Džonsons. Denveras klubs Stenlija kausa izcīņu sasniedzis otro sezonu pēc kārtas.

Pēdējo desmit maču laikā "Avalanche" guvusi astoņas uzvaras, kamēr vienai no līgas vadošajām komandām "Jets" pēdējās sešās spēlēs izdevies uzvarēt tikai vienu reizi.

Citviet jau pie savas 61.uzvaras šosezon tika NHL līdere Tampabejas "Lightning", kas ceturtdien izbraukumā ar 3:1 (0:1, 1:0, 2:0) pārspēja Toronto "Maple Leafs".

Tampas vienība līdz ar to kļuvusi par otro komandu NHL vēsturē, kas vienas sezonas laikā guvusi 61 uzvaru, bet ir tikai viena panākuma attālumā no rekorda atkārtošanas, ko 1996.gadā sasniedza Detroitas "Red Wings". Regulārā čempionāta noslēdzošo maču "Lightning" aizvadīs sestdien izbraukumā pret Bostonas "Bruins".

"Mēs pārāk daudz nedomājam par rekordiem, tomēr tā ir zīme, ka esam ieguvuši stabilitāti," pauda "Lightning" aizsargs Raiens Makdonehs.

"Lightning" vārtsargs Andrejs Vasiļevskis šajā mačā atvairīja 29 metienus, kamēr kapteinis Stīvens Stemkoss izcēlās ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.

Citā spēlē jau ceturto sezonu pēc kārtas triumfu Metropolitēna divīzijas kopvērtējumā nodrošināja Stenlija kausa čempione Vašingtonas "Capitals", kas savā laukumā ar 2:1 (1:1, 1:0, 0:0) pārspēja Monreālas "Canadiens".

"Capitals" vienība ir uzvarējusi piecās no pēdējām sešām spēlēm.

Līdz ar to šobrīd tikai vienā divīzijā nav zināma uzvarētāja - Centrālajā divīzijā par panākumu cīnās Nešvilas "Predators", Vinipegas "Jets" un Sentluisas "Blues". Jau iepriekš Atlantijas divīzija triumfu bija nodrošinājusi "Lightning", bet Klusā okeāna divīzijā - Klagari "Flames".

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers ceturtdien veica rezultatīvu piespēli, taču viņa pārstāvētā Otavas "Senators" izbraukumā ar 2:5 (2:1, 0:2, 0:2) piekāpās cita latvieša Zemgus Girgensona pārstāvētajai Bufalo "Sabres".

Tikmēr uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" vienība ceturtdien regulārā čempionātā priekšpēdējā mačā savā laukumā ar 4:1 (2:1, 1:0, 1:0) pārspēja Detroitas "Red Wings", jau 13.sezonu pēc kārtas kvalificējoties Stenlija kausa izcīņai.

Austrumu konferences un visas līgas vadībā ar 126 punktiem 81 mačā atrodas Tampabejas "Lightning", bet tai ar 107 punktiem seko Bostonas "Bruins".

Savukārt sestā ar 99 punktiem 80 spēlēs ir Pitsburgas "Penguins", bet astoto pozīciju ar 94 punktiem 80 dueļos ieņem Kolumbusas "Blue Jackets", kuras rindās ir Elvis Merzļikins. Vēl 14.vietā ar 74 punktiem 81 cīņā ir Bufalo "Sabres", kamēr pēdējā starp 16 vienībām ar 64 punktiem ir Otavas "Senators".

Tikmēr Rietumu konferences līderpozīcijā ar 107 punktiem 81 mačā atrodas Kalgari "Flames", kas par astoņiem punktiem apsteidz Sanhosē "Sharks".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi