Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Karsums un Maskavas Dinamo gadu sāk ar grūtu uzvaru viesos

Latvijas hokejists Mārtiņš Karsums un Maskavas Dinamo komanda savā šī gada pirmajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē otrdien viesos grūtā cīņā ar rezultātu 3:2 (0:0, 2:0, 1:2) uzvarēja Omskas Avangard komandu.

Karsums šajā mačā ar rezultativitāti neizcēlās, bet "Dinamo" pārtrauca divu zaudējumu sēriju.

Otrā perioda sākumā maskaviešus vadībā izvirzīja Jūso Hietanens, bet trešdaļas vidū Deniss Kokarevs vairākumā pārsvaru dubultoja. Tomēr cīņas 51.minūtē Nikolajs Lemtjugovs mājiniekiem vienus vārtus atguva, taču "Dinamo" spēles pavedienu no rokām neizlaida, jo pusotru minūti vēlāk Maksims Karpovs atjaunoja divu vārtu pārsvaru.

"Avangard" nepadevās un mača beigās nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Vladimiram Sobotkam minūti līdz pamatlaika beigām atkal izdevās samazināt rezultāta starpību līdz minimumam, tomēr Maskavas klubs beigās vienas ripas pārsvaru spēja saglabāt.

Karsums, kurš iepriekšējos četros mačos bija ticis pie rezultativitātes punktiem, šoreiz spēlēja 15 minūtes un 19 sekundes, pa vārtiem nemeta, izdarīja divus spēka paņēmienus un uzvarēja trīs iemetienos.

Šosezon viņš 39 spēlēs atzīmējies ar deviņiem vārtiem un 12 rezultatīvām piespēlēm.

Neveiksmi otrdien piedzīvoja Edgara Masaļska un Kristapa Sotnieka pārstāvētā, kā arī Arta Ābola trenētā Toljati "Lada", kas savās mājās nenosargāja divu vārtu pārsvaru un ar 2:4 (1:0, 1:2, 0:2) zaudēja Gagarina kausa īpašniecei Magņitogorskas "Metallurg".

"Lada" vārtus sargāja Masaļskis, kurš atvairīja 36 no 40 metieniem, kamēr Sotnieks nospēlēja 21 minūti un 54 sekundes, kas bija ilgākais laiks komandā. Latvijas izlases aizsargs trīs reizes meta pa vārtiem.

"Lada" spēles 26.minūtē panāca vadību ar 2:0, taču vēl līdz otrajam pārtraukumam Magņitogorskas komanda panāca izlīdzinājumu, bet 43.minūtē Aleksandrs Sjomins vadībā izvirzīja jau viesus, kuri piecas minūtes pirms beigām iemeta arī ceturtos vārtus.

Toljati vienība cieta ceturto neveiksmi pēdējos piecos mačos, bet Magņitogorskas "Metallurg" izcīnīja sesto uzvaru pēdējās astoņās cīņās.

Vēl vienā otrdienas spēlē Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs, viesos pēcspēles metienu sērijā ar 2:3 (0:1, 1:1, 1:0, 0:0, 0:1) zaudēja Novosibirskas "Sibirj" komandai, kurai uzvaru nodrošināja Sergeja Šumakova realizētais bullītis.

Kopvērtējumā Rietumu konferences un visas līgas līdere ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, kas 43 mačos tikusi pie 104 punktiem. Par trīs punktiem mazāk ir Maskavas CSKA, kas aizvadījusi arī divas spēles vairāk.

Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ar 81 punktu ir trešā, par diviem punktiem apsteidzot "Lokomotiv", kamēr uz piekto vietu ar 74 punktiem ir pacēlusies Maskavas "Dinamo", bet septītā ir Artūra Kuldas pārstāvētā Helsinku "Jokerit", kam ir 70 punkti.

Savukārt Latvijas komanda Rīgas "Dinamo", kas otrdien mājās uzņems Čerepovecas "Severstaļ", šīs konferences kopvērtējumā ar 39 punktiem 44 cīņās ir pēdējā starp 14 komandām, bet no izslēgšanas turnīra zonas atpaliek par 30 punktiem.

Rīdzinieki ceturtdien un sestdien attiecīgi uzņems CSKA un SKA vienības.

Tikmēr Austrumu konferencē vadībā ar 96 punktiem 45 mačos atrodas Magņitogorskas "Metallurg", astotā ar 64 punktiem ir Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral", bet 12.vietā ar 52 punktiem atrodama "Lada", kas no pirmā astotnieka atpaliek 12 punktus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi