Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kazahstāna pirms mača ar Latviju pārsteidz Slovākiju; Somija un Vācija svin uzvaras Tamperē

Kazahstānas hokeja izlase piektdien Rīgā pasaules čempionāta piektajā mačā pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Slovākiju. Savukārt Tampere Vācija pārspēja Austriju, bet mājiniece Somija sagrāva Ungāriju.

Kazahstāna, kas rītdien spēkosies ar Latviju, B apakšgrupas mačā "Arēnā Rīga" uzvarēja ar rezultātu 4:3 (0:1, 3:0, 0:2, 0:0, 1:0).

Kazahstānai uzvarot pamatlaikā, Latvijas izlasei jau rītdien būtu bijusi iespēja nodrošināt vietu ceturtdaļfinālā.

Slovākijas hokejisti pa Andreja Šutova vārtiem meta 51 reizi, bet Kazahstānas spēlētāji pa Samuela Hlavaja sargāto "cietoksni" - 25 reizes.

Patrika Koha 15.minūtē gūtie vārti slovākiem ļāva uzvarēt pirmo periodu, taču otrās trešdaļas pirmajā pusē pretinieki četrās minūtēs un 19 sekundēs guva trīs vārtus, pārņemdami vadību. Kazahstānas izlasē izcēlās Romāns Starčenko, Valērijas Orehova un vairākumā Jevgeņijs Rimarevs.

Tuvojoties trešā perioda vidum, Rihards Pāniks samazināja pretinieku pārsvaru, bet trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Pavols Regenda izlīdzināja rezultātu. Cīņa turpinājās papildlaikā, kurā vārti netika gūti, tāpēc uzvarētāja tika noskaidrota pēcspēles metienu sērijā.

Tajā teicamu sniegumu demonstrēja Šutovs, kurš liedza slovākiem realizēt divus metienus un sekmēja Kazahstānas uzvaru ar 4:1. Uzvaras metienu realizēja Rimarevs.

Ar 12 punktiem četrās spēlēs pirmo vietu grupā ieņem Šveice, 11 punktus guvusi Kanāda, desmit punkti ir Čehijai, bet ceturtā ar astoņiem punktiem piecās cīņās ir Latvija. Aiz mājiniekiem ar pieciem punktiem piecās spēlēs ir Slovākija, četrus punktus iekrājusi Kazahstāna piecos mačos un Norvēģija četrās spēlēs, bet bez punktiem piecās cīņās ir Slovēnija.

Tikmēr Tamperē A apakšgrupā Vācija ar rezultātu 4:2 (2:1, 1:0, 1:1) uzvarēja Austriju.

Piektajā minūtē vāciešus vadībā izvirzīja Niko Šturms, bet perioda otrajā pusē uz austrieša Bernda Volfa precīzo metienu atbildēja Pārkers Tuomijs. Otrā perioda 14.minūtē Vācijas izlases vadību nostiprināja Vojcehs Stahovjaks.

Septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām Lukas Haudens samazināja Vācijas izlases pārsvaru, tomēr 62 sekundes pirms finālsvilpes Šturms ar metienu tukšos vārtos pielika punktu uzvarai.

Somija A grupas mačā pieveica Ungāriju ar 7:1 (1:0, 1:1, 5:0).

Vārtus uzvarētāju labā guva Miko Lehtonens, Kāpo Kako, Ate Ohtamā, Tēmu Hartikainens, Kasperi Kapanens, Valteri Merela un Joels Armia, bet Ungārijai - Balāžs Šeboks.

Divus vārtus somi iemeta vairākumā, un viņu pārsvars metienos bija milzīgs (44:13), pēdējā periodā šajā rādītājā panākot graujošo 24:2.

Rezultatīvākais mājiniekiem ar trim rezultatīvām piespēlēm bija Miko Rantanens, bet vārtos Juho Olkinuora atvairīja 12 metienus.

A grupā līdere ar 12 punktiem četrās spēlēs ir ASV, 11 punktus sakrājusi Zviedrija, bet desmit punkti piecās spēlēs ir Somijai. Astoņi punkti ir četras spēles aizvadījušās Dānijas kontā, sešus piecās spēlēs iekrājusi Vācija, četri punkti četrās cīņās ir Francijai, divus punktus iekrājusi Ungārija, bet viens punkts ir Austrijai.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Polija un Lielbritānija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja somi, kuri izšķirošajā mačā bija pārāki pār Kanādu.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28.maijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi