Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ķēniņš rezultatīvs arī trešajā Šveices čempionāta play-off mačā

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Ronalds Ķēniņš ceturtdien Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) "play-off" mačā izcēlās ar rezultatīvu piespēli, pie punktiem tiekot trešajā mačā pēc kārtas, kamēr vārtsargs Elvis Merzļikins atvairīja 46 metienus, taču cieta pirmo neveiksmi šīs sezonas izslēgšanas turnīra mačos.

Ķēniņš un Cīrihes Lions viesos ar rezultātu 3:2 (2:1, 1:1, 1:0) uzvarēja Zug komandu, sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 2-1.

Latvijas hokejists, kurš sērijas pirmajos divos mačos bija guvis vārtus, šoreiz to palīdzēja izdarīt zviedram Frēdrikam Petešonam, kurš 11.minūtē vairākumā Lions izvirzīja vadībā ar 2:0.

Turpinājumā Cīrihes klubs panāca arī 3:1, piedevām divas reizes šajā mačās izcēlās skaitliskajā mazākumā, trešajā periodā nosargājot minimālu pārsvaru.

Ķēniņš spēlēja 18 minūtes un 45 sekundes, divas reizes metot pa vārtiem, bloķējot vienu metienu un maču noslēdzot ar negatīvu lietderības rādītāju -1.

Sērijas ceturtā spēle sestdien notiks Cīrihē.

Šīs sērijas pirmajā mačā Lions zaudēja ar 1:4, Ķēniņam gūstot vienīgos Cīrihes kluba vārtus, bet otrajā cīņā Lions uzvarēja ar 5:4, latvietim atkal izceļoties vienu reizi, līdz ar to viņš trīs mačos nopelnījis 2+1, savukārt regulārajā čempionātā 40 spēlēs guva vienus vārtus un veica deviņas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Merzļikins un Lugano komanda ceturtdien pagarinājumā ar 3:4 (3:1, 0:0, 0:2, 0:1) zaudēja Fribourg-Gotteron vienībai, taču sērijā joprojām saglabāja vadību ar 2-1.

Merzļikins atvairīja 46 no 50 metieniem, tostarp 15 pagarinājumā, tomēr tajā Kilians Motē 76.minūtē izrāva Fribourg-Gotteron komandai uzvaru.

Pamatlaikā Lugano bija vadībā ar 2:0 un 3:1, bet 53.minūtē pieredzējušais čehs Romāns Červenka panāca neizšķirtu 3:3.

Jau vēstīts, ka pirmajos divos šo komandu dueļos Lugano uzvarēja ar 6:2 un 5:2, bet Merzļikins šajā sērijā ir ielaidis vidēji 2,46 ripas, atvairot 92,23% metienu.

Arī šajā sērijā ceturtā spēle notiks sestdien.

Jau ziņots, ka Merzļikins regulārajā čempionātā laukumā bija 42 spēlēs, vidēji ielaižot 2,72 ripas, šajā statistikas rādītājā būdams astotais, un atvairot 92,09% metienu, ieņemot piekto vietu līgā.

Tāpat sezonu atpalicēju turnīrā par vietas saglabāšanu NLA čempionātā turpina vārtsarga Ivara Punnenova un uzbrucēja Toma Andersona pārstāvētā Langnau Tigers, kas nākamo maču aizvadīs sestdien.

Tigers komandai četru vājāko vienību konkurencē, šobrīd ir 70 punkti, kamēr Lausanne tikusi pie 66 punktiem, bet attiecīgi Ambri-Piotta un Kloten komandām ir 60 un 50 punkti.

Atpalicēju turnīra sliktākā komanda izkritīs uz otro jeb NLB līgu, kamēr trešā vienība piedalīsies pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā līgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi