Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Kings čempionu parāde Losandželosas ielās

Par godu Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīnīšanai Losandželosas Kings komandas hokejisti ceturtdien sarīkoja svinīgu parādi pilsētas centrā.

Kā ziņots, Kings finālsērijas sestajā spēlē pirmdien ar 6:1 sagrāva Ņūdžersijas Devils komandu, sērijā triumfējot ar 4-2. Vienība tādējādi tika pie pirmā Stenlija kausa savā pastāvēšanas vēsturē.

Komandas hokejisti cauri pilsētas centram devās ar vairākiem divstāvu autobusiem, bet no malas viņiem uzgavilēja tūkstošiem līdzjutēji.

"Liels paldies par jūsu atbalstu. Mēs jūs mīlam," parādes laikā izteicās Kings aizsargs Mets Grīns. "Bez jums tas nebūtu iespējams. Šī ir labākā diena manā mūžā."

Pēc šiem vārdiem mikrofonu pārņēma komandas kapteinis Dastins Brauns, kurš pēc mirkļa pacēla virs galvas izcīnīto Stenlija kausu, izraisot ovācijas pūlī.

Kā ziņots, Kings hokejisti uzvarēja pirmajos trijos sērijas mačos, bet pēc tam divās cīņās pēc kārtas pārāka bija Devils vienība, atjaunojot intrigu duelī. Ņūdžersijas klubs kļuva vien par trešo vēsturē, kurš finālsērijā aizspēlējies līdz sestajai spēlei pēc tam, kad zaudējis pirmajās trijās.

Kings kļuva par pirmo komandu, kas pēc regulārās sezonas bijusi izlikta ar astoto numuru konferencē, bet spējusi izcīnīt Stenlija kausu.

Zīmīgi, ka pirmajās divās Stenlija kausa kārtās Kings pārspēja abas Rietumu konferences galvenās favorītes - Vankūveras Canucks un Sentluisas Blues. No konferenču astotajām vienībām līdz šim Stenlija kausa finālā bija iekļuvusi vienīgi Edmontonas Oilers vienība, kas to paveica 2006.gadā.

Šis Kings komandai bija pirmais Stenlija kauss tās 45 gadus ilgajā pastāvēšanas vēsturē. Vienībā savas karjeras labākos gadus aizvadīja, iespējams, leģendārākais NHL spēlētājs Veins Greckis, tomēr arī tad Losandželosas klubs vien reizi (1993.gadā) aizspēlējās līdz finālsērijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi