Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Kivleniekam AHL komandas vārtos nolīgst pieredzējušu konkurentu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Kolumbusas Blue Jackets piesaistījusi 30 gadus veco vārtsargu Džefu Zatkofu, kurš, visticamāk, kļūs par jaunā latvieša Matīsa Edmunda Kivlenieka konkurentu.

Līdz šim Blue Jackets komandai fārmklubā bija tikai viens vārtsargs, kuru varēja saukt uz galveno komandu un tas bija tieši Kivlenieks, līdz ar to viņš šosezon vairākkārt ir uz dienu devies uz NHL, lai fārmklubā dotu spēles laiku Jūnasam Korpisalo. Savukārt tagad, visticamāk, ar latvieti konkurēs pieredzējušais Zatkofs, kurš līdz šim bija Losandželosas Kings sistēmā.

Pašlaik 30 gadus veco Zatkofu 2006.gada NHL draftā ar 74.numuru izvēlējās tieši Kings komanda. NHL viņš debitēja 2013./14.gada sezonā ar Pitsburgas Penguins un 2016.gadā ar šo vienību kļuva par Stenlija kausa ieguvēju. Kopā NHL Zatkofs aizvadījis 48 regulārās sezonas spēles, kurās vidēji ielaidis 2,72 ripas un atvairījis 90,8% metienu.

2016.gada sezonā, kad tika iegūts Stenlija kauss, Zatkofs citu vārtsargu traumu dēļ aizvadīja 14 mačus regulārajā turnīrā un divus arī Stenlija kausa izcīņā.

Turpinājumā Zatkofs atgriezās Kings sistēmā un pagājušajā sezonā vēl aizvadīja 13 spēles NHL, bet šosezon līdz šim viņš laukumā nav izgājis.

Amerikas Hokeja līgā (AHL) viņš aizvadījis 208 regulārās sezonas spēles, atvairot 91,5% metienu un vidēji ielaižot 2,45 vārtus.

Tāpat viņš 2007.gadā palīdzēja ASV izlasei izcīnīt bronzu pasaules U-20 čempionātā.

Pašlaik Zatkofs jau ir pievienojies AHL spēlējošajam Blue Jackets fārmklubam Klīvlendas Monsters. Šī komanda ar 30 punktiem 39 spēlēs patlaban atrodas līgas priekšpēdējā pozīcijā.

Kivlenieks pērn pavasarī tika nosaukts par Savienoto Valstu hokeja līgas (USHL) izslēgšanas turnīra vērtīgāko spēlētāju un šosezon debitē pie profesionāļiem, Monsters sastāvā vidēji ielaižot 3,22 ripas un atvairot vien 88,8% metienu.

Pērn maijā Blue Jackets ar Kivlenieku noslēdza trīs gadu līgumu, kaut sākotnēji vārtsargs bija plānojis no šīs sezonas uzsākt studijas. Tāpat Blue Jackets interešu lokā ir arī 2014.gada NHL drafta trešajā kārtā ar 76.numuru izraudzītais šī brīža Latvijas valstsvienības pamatvārtsargs Elvis Merzļikins, kurš gan karjeru joprojām turpina Šveices čempionātā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi