Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kivlenieks pēc debijas NHL: Šis ir sapņu piepildījums

Debija Nacionālajā hokeja līgā (NHL) ir sapņu piepildījums, jo ne visiem planētas hokejistiem tajā izdodas aizvadīt kaut vai vienu spēli, pēc pirmā mača, kas arī tika uzvarēts, sarunā ar medijiem teica Kolumbusas Blue Jackets vārtsargs Matīss Kivlenieks.

Jau ziņots, ka Matīss Kivlenieks svētdien NHL debijas spēlē ielaida tikai vienus vārtus un palīdzēja savai komandai Kolumbusas Blue Jackets izcīnīt uzvaru, kā rezultātā viņš tika atzīts par spēles otro zvaigzni.

Blue Jackets viesos ar 2:1 (0:1, 0:0, 2:0) uzvarēja Ņujorkas Rangers, svinot jau piekto panākumu pēc kārtas.

Kivlenieks vārtos aizvadīja visu spēli un tika galā ar 31 no 32 pretinieku metieniem, atvairīdams 96,9% raidījumu.

"Biju nedaudz uztraucies, bet centos pret šo spēli attiekties kā pret jebkuru citu maču," piezemēts pēc pirmā panākuma NHL bija Kivlenieks. "Svarīgākais, ka ieguvām divus punktus. Par to esmu gandarīts."

Latvijas vārtsargs Ziemeļamerikā izgājis cauri teju vai visiem līmeņiem. Aizokeāna karjeras ievadā viņš divas sezonas pavadīja Ziemeļamerikas Hokeja līgā (NAHL), vēlāk gadu nospēlēja Savienoto Valstu hokeja līgā (USHL), bet vēlāk jau lēnām caur Austrumkrasta hokeja līgu (ECHL) izsita ceļu tuvāk NHL, spēlēdams Amerikas hokeja līgā (AHL).

"Godīgi sakot, aizvien vēl nespēju aptvert, kas ir noticis. Visticamāk, spilgtākas sajūtas būs dienu pēc spēles," smejoties teica Kivlenieks. "Skaidrs, ka šis ir sapņu piepildījums, jo ne visiem izdodas aizvadīt spēli NHL un pie tam izcīnīt uzvaru."

"Prieks, kā nospēlēja komanda - mača galotnē vairākkārt tika bloķēti metieni, bet Olivers Bjorkstands izcēlās ar diviem vārtu guvumiem."

Vārtsargs arī dalījās sajūtās par spēlēšanu pret tādām superzvaigznēm, kā Artēmijs Panarins, kurš otrajā periodā no tuvas distances vairākkārt neprata pārspēt Kivlenieku.

"Šādi atvairīti metieni dod nelielu pārliecības devu. Domāju, ka ikvienam vārtsargam lieli "seivi" sniedz vairāk pārliecības un drošības sajūtu," norādīja latvietis, kurš arī neslēpa, ka spēles gaitā jau juties komfortablāk. "Spēlei ritot, mēģināju izslēgt visus pārējos faktorus, lai varu koncentrēties uz savu sniegumu. Mēģināju atstāt "tīru" galvu, lai neizdomātu ko lieku un neizdarītu nevajadzīgas kustības."

Kivlenieks arī atklāja, ka pirms debijas aprunājies ar tautieti Elvi Merzļikinu, kurš pēdējās desmit spēlēs Blue Jackets komandai atnesis astoņus panākumus.

"Nedaudz aprunājāmies pirms dueļa. Pavaicāju, kā viņš jutās savā debijā, ko man sagaidīt un līdzīgas lietas," par savstarpējo dialogu ar Merzļikinu stāstīja vārtsargs. "Tāpat aprunājos ar mūsu vārtsargu treneri Meniju Legasu. Šīs sarunas man palīdzēja veiksmīgāk aizvadīt spēli."

Kolumbusas vienības debitants svētdienas spēlē izgāja cauri arī nelielajām ugunskristībām, kuras piedzīvo ikviens hokejists savā pirmajā duelī. Kivlenieks bija pirmais hokejists, kurš devās laukumā, bet pārējie komandas biedri krietni nogaidīja līdz pievienojās viņam, ļaujot "jaunajam" izslidot pāris goda apļus. Pats vārtsargs pēc spēles norādīja, ka tiklīdz sapratis, kas notiek, sācis smieties.

Kivlenieks kļuva tikai par piekto latviešu vārtsargu, kurš aizvadījis vismaz vienu spēli NHL. Pirms Kivlenieka pasaules spēcīgākajā līgā vārtos stājušies ir arī Artūrs Irbe, Pēteris Skudra, Kristers Gudļevskis un viņa komandas biedrs Elvis Merzļikins.

19.janvāris Latvijas hokeja vēstures grāmatās paliks atmiņā ar retu ierakstu, jo vienas sezonas laikā vienā klubā debiju ir piedzīvojuši divi Latvijas vārtsargi. Kivleniekam debijas spēle padevās krietni labāk nekā Merzļikinam, kurš cīņā pret Pitsburgas Penguins ielaida septiņus vārtus, tonakt izceļoties arī Teodoram Bļugeram.

Nākamo spēli Blue Jackets aizvadīs trešdien pret Vinipegas Jets.

Kolumbusas vienība ar 60 punktiem 50 spēles Austrumu konferencē ierindojas sestajā vietā.

Top komentāri

prieks
p
Malacis puika, ka neapjuka pirms spēles, kad komandas biedri izjokoja. :)
fans
f
Galvenais lai viņam un Elvim ,, nesakāpj galvā,,.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi