Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Komanda cer, ka Merzļikins spēs aizvietot traumu guvušo Korpisalo

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš pārstāv Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienību Kolumbusas Blue Jackets, uzsver, ka vārtsargam jau tā ir pietiekami liels spiediens arī bez tā, ka tagad jācenšas nospēlēt tikpat labi kā vienības savainotajam vārtsargam Jonasam Korpisalo, teica Merzļikins pirmdien sarunā ar žurnālistiem.

Stāstā par Kolumbusas kluba vārtsargiem tiek uzsvērts, ka četru gadu laikā vienībā Jonass Korpisalo kļuva vispirms no līgā nezināma vārtsarga par otro vārtsargu, bet pēc tam par pamatvārtsargu, uz kuru vārtos Blue Jackets var paļauties. Šobrīd ceļa savainojums, kā komentēja kluba galvenais treneris Džons Tortorella, ir izsitis somu vārtsargu no ierindas uz "vairākām nedēļām".

"Vēlos tikai koncentrēties šim brīdim," sarunā ar žurnālistiem pirmdien teica Latvijas izlases vārtsargs. "Man patiešām žēl par Korpi, jo viņš to nebija pelnījis. Korpisalo spēlēja lieliski, vienkārši nepaveicās."

"Vēlos dzīvot savā pasaulē, vārtsarga pasaulē," turpināja Merzļikins. "Tajā jau tāpat ir daudz spiediena uz mani. Šis ir papildu spiediens. Es to nevēlos. Man pietiek savējā. Man jau ir deviņi zaudējumi, ja nekļūdos. Tāpēc vēlos koncentrēties tikai katrai nākamajai spēlei, beidzot justies savā ādā un būt sev pašam."

Komanda sagaida otrdienas spēli ar desmit spēļu sēriju, kurās iegūts kaut punkts. Tortorella sagaida, ka Merzļikins izmantos iespēju sēriju turpināt: "Viss atkarīgs no viņa paša. Viņa attieksme, viņa būtība, viņa lepnums, kas man ļoti patīk. Viņš redz, kā ir spēlējusi komanda, kā ir spēlējis Korpi. Es domāju, ka viņš ir gatavs [aizstāt Korpisalo]."

Komanda cer, ka Merzļikins spēs labi nostāvēt vārtos un varbūt pat izcelties Korpisalo prombūtnes laikā. Tāpat tiek uzsvērts, ka vārtsargs divreiz kļuvis par Šveices labāko vārtsargu.

Šosezon deviņās spēlēs, astoņas sākot pamatsastāvā, NHL Merzļikinam vēl nav izdevies uzvarēt, četrreiz tiekot pie punkta, kā arī vidēji mačā ielaižot 3,41 ripu savos vārtos un atvairot 88,9 procentus metienu.

Traumu Korpisalo guva Kolumbusas Blue Jackets mājas uzvaras ar 2:3 (2:0, 0:0, 0:2, 0:0, 0:1) "bullīšos" pret Čikāgas Blackhawks pēcspēles metienos.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka no Amerikas hokeja līgas (AHL) vienības Klīvlendas Monsters uz NHL vienību izsaukts Matīss Kivlenieks, kurš AHL 15 spēlēs vidēji mačā ielaidis 3,04 ripas, atvairīdams 89,4% pretinieku metienus. Viņš otrdien pirmoreiz tiks pieteikts spēlei NHL. Divi NHL spēlei pieteikti latviešu vārtsargi vienā komandā - arī tas būs pirmoreiz.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi