Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Krievija iemet 10 ripas Itālijai; slovāki vēlreiz zaudē pēdējā minūtē

Krievijas un Vācijas hokeja izlases trešdien svinēja uzvaras pasaules čempionāta augstākās divīzijas spēlēs, tādējādi turnīru turpinot bez zaudētiem punktiem.

Krievija Bratislavā B apakšgrupā ar 10:0 (4:0, 4:0, 2:0) sagrāva Itāliju, kurai četros aizvadītajos mačos bilance ir 0:30.

Itālijas izlases vārtsargs Andreass Bernards otrdien pret Latviju atvairīja 63 metienus, bet dienu vēlāk jau sargāja vārtus pret Krieviju. Jau 31.sekundē viņu sarūgtināja Ņikita Zaicevs, bet vēl pirmajā periodā krieviem izcēlās Dinārs Haifizuļins, kā arī Vašingtonas "Capitals" uzbrucēji Jevgēņijs Kuzņecovs un Aleksandrs Ovečkins.

 

 

Jau otrā perioda 18.sekundē Kuzņecovs panāca 5:0, Itālijas izlases vārtos stājoties Marko de Filipo. Tiesa, arī viņš nebija glābējs, vēl pa ripām itāļu vārtos sametot divreiz Jevgēņijam Dadonovam, kā arī viennreiz Iļjam Kovaļčukam, Mihailam Grigorenko un Ņikitam Kučerovam.

No krieviem pa četriem punktiem iekrāja Kuzņecovs un Kučerovs, bet trīs rezultatīvas piespēles veica Ņikita Gusevs.

Krievijas izlases vārtsargs Andrejs Vasiļevskis šajā mačā atvairīja visas 15 pretinieku mestās ripas. Itāļi divreiz noklaudzināja vārtu konstrukciju, bet tā arī savu kontu čempionātā neatvēra.

Jau ziņots, ka pirms tam šajā apakšgrupā Šveice ar 4:1 (1:0, 1:0, 2:1) pārspēja Norvēģiju, tāpat kā Krievija izcīnot ceturto uzvaru savā ceturtajā spēlē.

B grupas kopvērtējumā Šveicei un Krievijai ir maksimāli iespējami 12 punkti četros mačos, bet pa sešiem punktiem trīs spēlēs iekrājušas Čehija, Latvija un Zviedrija. Savukārt aiz pirmā piecinieka ir komandas, kas pie punktiem nav tikušas - Austrija, Norvēģija un Itālija.

Latvija nākamo spēli aizvadīs ceturtdien, kad tiksies ar Čehiju.

Tikmēr Vācija A apakšgrupā Košicē ar 3:2 (0:0, 1:2, 2:0) pārspēja Slovākiju, pēdējos divus vārtus gūstot mača noslēdzošajās minūtēs.

Pirmie trīs vārti šajā mačā tika gūti otrā perioda pirmajā pusē sešu minūšu laikā. Vispirms Marks Mihaeliss izlauzās caur slovāku aizsargiem un no tuvas distances panāca 1:0, bet nedaudz vēlāk vācieši ātri tika pie diviem noraidījumiem. Sākumā Andrejs Šekera izmantoja lielo vairākumu, izlīdzinādams rezultātu, bet, spēlējot piecatā pret četriem, Libors Hudāčeks panāca 2:1 slovāku labā.

Trešajā periodā vācieši ātri nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, divas minūtes pirms pamatlaika beigām Markusam Aizenšmitam ar spēcīgu metienu panākot 2:2. Vācijas hokejistiem ar to nebija gana, un slovāki pēdējā minūtē tika noķerti uz pretuzbrukumu - Leons Draizaitls 27 sekundes pirms finālsvilpes panāca jau 3:2.

 

 

Kā vēstīts, pirms tam šajā grupā ASV ar 6:3 (1:1, 3:1, 2:1) pieveica Lielbritāniju.

A grupas kopvērtējumā līdere ar 12 punktiem četros mačos ir Vācija, astoņi punkti ir ASV hokejistiem, kamēr septiņi punkti ir Somijas kontā. Ar sešiem punktiem seko Kanāda, kamēr pieci punkti ir Dānijai, bet tālāk ar trim punktiem seko Slovākija. Tikmēr viens punkts ir Francijas, bet neviens - Lielbritānijas kontā.

Vakarā A grupā Vācija spēkosies ar mājinieci Slovākiju, bet B grupā Krievija sacentīsies pret Itāliju. Pirmā cīņa būs vērojama "360TV", bet otra - Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 21.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Kazahstāna, kura augstākajā divīzijā nav spēlējusi trīs gadus, un Baltkrievija. Abas komandas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

Top komentāri

rom4nov
r
Jus vаrаt maksаt par 50 % mazак pаr еlекtroеnergiju, nekada veida maldinot vai parkapjot likumu! Es iesaku visiem izlasit so rakstu - http://bit.ly/electrolv - Es to esmu izmantojis kops decembra, un rekins patiesam ir kluvis mazaks!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi