Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Krīzē esošā Rīgas Dinamo komanda Astanā piedzīvo piekto neveiksmi pēc kārtas

Latvijas hokeja klubs Rīgas Dinamo otrdien piedzīvoja piekto zaudējumu pēc kārtas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā. Dinamo pretinieku laukumā ar 1:3 (0:1, 0:1, 1:1) piekāpās Astanas Baris hokejistiem.

Vienīgos vārtus "Dinamo" rindās guva Līnuss Videls, bet "Baris" sastāvā ar precīziem metieniem izcēlās Ņikita Mihailis, Darens Dics un Kevins Dalmens.

Rīdzinieki iedzinējos nonāca ātri, jo viesu komandas hokejisti nesapratās aizsardzībā. Rezultātā viens pret vienu ar Kristeru Gudļevski aizslidoja Mihailis, kurš savu iespēju neviena netraucēts izmantoja.

"Dinamo" pēc tam radās iespēja spēlēt vairākumā, taču cīņa nevienādos sastāvos ritēja tikai vienu minūti, jo noteikumus pārkāpa viens no Rīgas komandas līderiem Matiass Mitinens. Pēc tam nākamo četru minūšu laikā pārkāpumi sekoja viens pēc otra, jo divreiz uz noraidīto soliņa pabija "Baris" hokejisti, bet vienreiz viesu spēlētājs Sergejs Gimajevs.

Spēles rezultāts gan turpmāko 20 minūšu laikā nemainījās un "Baris" pirmo trešdaļu noslēdza ar minimālu pārsvaru.

Otrajā periodā "Baris" joprojām bija disciplīnas problēmas, jo vēl divas reizes tika pārkāpti noteikumi, turklāt rīdziniekiem īsu brīdi bija iespēja spēlēt piecatā pret trim "Baris" spēlētājiem. Viesiem gan bija grūtības realizēt savas iespējas un arī visai garais vairākums netika izmantots.

Kamēr "Dinamo" nespēja gūt vārtus, "Baris" rindās rezultāta starpību nepilnas 40 sekundes pirms perioda beigām dubultoja kanādietis Dics, kurš ripu vārtos meta ar spēcīgu plaukstas metienu, ļaujot savai vienībai pozitīvi noslēgt arī otro mača nogriezni.

Noslēdzošajā trešdaļā rezultāta starpību palielināja Dalmens, kurš kādā no mājinieku izspēlēm saņēma ripu kreisajā malā pretinieku aizsardzības zonā un ar pirmo pieskārienu raidīja to mērķī, Gudļevskim šajā spēlē kapitulējot trešo reizi.

Spēles turpinājumā "Dinamo" vienus vārtus atspēlēja, kad ar precīzu metienu izcēlās vienības rezultatīvākais spēlētājs Videls, kurš ir arī visas līgas dalīti rezultatīvākais hokejists ar 11 vārtiem un desmit rezultatīvām piespēlēm. Vairāk vārtus gan viesi vairs neguva un piedzīvoja kārtējo neveiksmi.

Rīdziniekiem šobrīd ir piecu zaudējumu sērija, kas sākās vēl savās mājās, kad ar 1:4 tika zaudēts "Soči" vienībai, bet pēc tam ar 3:7 tika kapitulēts tieši "Baris", piecus vārtus ielaižot jau pirmajā periodā. Savukārt izbraukuma sērija tika uzsākta ar zaudējumu 2:5 pret Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija trenēto Omskas "Avangard", kam sekoja neveiksme svētdien ar 3:6 pret līgas pastarīti Novosibirskas "Sibirj".

Ja sezonu Ģirta Ankipāna trenētā komanda sāka ar piecām uzvarām astoņās spēlēs, tad tagad septiņos mačos ir izcīnīta tikai viena uzvara.

Tikmēr "Baris" komanda pēdējā laikā spēlējusi veiksmīgi, jo sešos mačos ir izcīnītas piecas uzvaras, tostarp svētdien savās mājās "sausā" ar 3:0 pārstāvot Bratislavas "Slovan", bet vēl pirms tam vien pagarinājumā ar 2:3 zaudējot Rietumu konferences līderei Maskavas CSKA.

Abas komandas aizvadījušas kopumā 21 savstarpējo spēli, no kurām vien sešās uzvarējusi "Dinamo", iepriekšējo panākumu izcīnot pērn augustā.

"Dinamo" šīs sezonas trešajā izbraukumā devās bez trīs hokejistiem, jo savainojumus guvuši Uvis Balinskis, Miķelis Rēdlihs un Brendons Makmilens. Piedevām pēc spēles ar "Avangard" mājās ar kājas traumu atgriezās aizsargs Marks Entonijs Zaneti.

Ģirta Ankipāna un viņa palīgu rīcībā šobrīd ir 25 hokejisti - trīs vārtsargi, septiņi aizsargi un 15 uzbrucēji. Izbraukumā devās vārtsargi Kristers Gudļevskis, Timurs Biļalovs un Maksims Tretjaks; aizsargi Nerijus Ališausks, Kristaps Sotnieks, Sergejs Gimajevs, Metjū Majone, Roberts Mamčics, Dmitrijs Šuļenins un Kristaps Zīle, kā arī uzbrucēji Oskars Batņa, Daniels Bērziņš, Kevins Klārks, Lauris Dārziņš, Mārtiņš Dzierkals, Andris Džeriņš, Emīls Ģēģeris, Egils Kalns, Roberts Lipsbergs, Gints Meija, Matiass Mitinens, Vitālijs Pavlovs, Frenks Razgals, Gunārs Skvorcovs un Līnuss Videls.

Rīgas "Dinamo" šosezon KHL čempionātā 15 spēlēs ir izcīnījusi sešas uzvaras, ar 13 punktiem ieņemot astoto vietu Rietumu konferencē, bet "Baris" ar 20 punktiem 14 mačos ir Austrumu konferences septītajā pozīcijā.

Jau ziņots, ka Rīgas "Dinamo" pirms nedēļas paziņoja par līguma laušanu ar amerikāņu aizsargu Keidu Feirčaildu, kurš šosezon piedalījās sešās spēlēs, kuru laikā guva vienus vārtus un izpelnījās negatīvu lietderības koeficientu -3. Vidēji laukumā amerikānis pavadīja 11 minūtes un 21 sekundi.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu, kas rīdziniekiem bija neveiksmīgākā kluba vēsturē, sastāvā notikušas ļoti būtiskas izmaiņas, jo pirmo reizi vienības vēsturē sezonas sākumā bija 12 leģionāri, kuru skaits pēc Feirčailda aiziešanas par vienu ir sarucis. Pilnībā nomainījusies vārtsargu līnija, kā arī ierindā palikuši vien trīs aizsargi no iepriekšējās sezonas.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Rīdzinieki regulārajā turnīrā pa četrām reizēm tiksies ar Helsinku "Jokerit", Sanktpēterburgas SKA, Maskavas "Dinamo", Maskavas "Spartak" un Čerepovecas "Severstaļ" komandām, kuras tāpat kā Latvijas klubs spēlēs Bobrova divīzijā. Četras spēles tiks aizvadītas arī pret principiālo sāncensi Minskas "Dinamo", kā arī Bratislavas "Slovan", bet ar pārējiem klubiem nāksies mēroties pa divām reizēm.

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad četrus gadus "Dinamo" palikusi bez izslēgšanas turnīra.

Top komentāri

Bolvu taisneyba
B
Lobōk zaudejums rūka, nakaj uzvora kūkā!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi