Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kučerovs tiek atzīts par NHL sezonas vērtīgāko spēlētāju

Tampabejas Lightning krievu uzbrucējs Ņikita Kučerovs trešdien Lasvegasā Nacionālās hokeja līgas (NHL) noslēguma pasākumā tika nosaukts par aizvadītās sezonas līgas vērtīgāko spēlētāju.

Kučerovs tādējādi saņēma Hārta balvu. Viņš ieguva arī Ārta Rosa trofeju kā NHL rezultatīvākais spēlētājs un arī Teda Lindseja balvu, jo tika atzīts par labāko spēlētāju arī kolēģu vērtējumā.

Kučerovs, kurš pirmdien svinēja savu 26.dzimšanas dienu, NHL regulārajā čempionātā guva 41 vārtus un veica 87 rezultatīvas piespēles, kamēr Lightning izcīnīja 62 uzvaras. Tiesa, Stenlija kausa izcīņā Tampas hokejisti izstājās jau pirmajā kārtā.

Balsojumā Kučerovu pirmajā vietā ievietoja 164 no 171 medija, otrais bija Pitsburgas Penguins zvaigzne Sidnijs Krosbijs, bet trešo vietu ieņēma Edmontonas Oilers uzbrucējs Konors Makdeivids.

Tikmēr par labāko vārtsargu tika atzīts Kučerova tautietis un komandas biedrs Andrejs Vasiļevskis, kurš tādējādi saņēma Žorža Vezīna vārdā nosaukto balvu. Savukārt par labāko aizsargu tika atzīts Kalgari Flames hokejists Marks Džordāno, kurš tika pie Džeimsa Norisa piemiņas trofejas.

Par līgas labāko debitantu tika atzīts Vankūveras Canucks uzbrucējs Eliass Petešons, kurš saņēma Kaldera balvu, bet kā labākais uzbrucējs aizsardzībā tika nosaukts Stenlija kausa ieguvējas Sentluisas Blues hokejists Raiens O'Reilijs, kuram pienācās Frenka Zelkes trofeja.

Otro reizi karjerā pie labākā trenera goda tika Ņujorkas Islanders stūrmanis Berijs Trocs, kurš ieguva Džeka Edamsa balvu, bet par līgas labāko ģenerālmenedžeri tika atzīts Dons Svīnijs no Bostonas Bruins.

Trocs balsojumā apsteidza Lightning galveno treneri Džonu Kūperu un Sentluisas Blues stūrmani Kregu Berubē. Trocs par labāko tik atzīts arī pirms trim gadiem, kad vadīja Vašingtonas Capitals.

Tikmēr Kinga Klensija vārdā nosaukto balvu par devumu sabiedrībai saņēma Minesotas Wild uzbrucējs Džeisons Zakers, kurš palīdz vākt ziedojumus bērniem. Savukārt līgas džentlmeņa balvu saņēma Floridas Panthers uzbrucējs Aleksandrs Barkovs, kuram tika Lēdijas Bingas vārdā nodēvētā trofeja, bet Marka Mesjē balvu par līderību ieguva Filadelfijas Flyers uzbrucējs Veins Simondss.

Bila Mestertona balvu par neatlaidīgumu un ziedošanos hokejam saņēma Islanders vārtsargs Robins Lēners. Zviedrs aizvadīja labu sezonu, neskatoties uz to, ka starpsezonā cīnījās ar atkarībām un garīga rakstura traucējumiem.

Pērn par sezonas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Ņūdžersijas Devils uzbrucējs Teilors Hols. Visvairāk Hārta trofeju ieguvis Veins Greckis, kurš karjeras laikā par sezonas vērtīgāko kļuva deviņas reizes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi