Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kulda nākamsezon spēlēs DEL vienībā Krēfeldes Pinguine

Latvijas aizsargs Arturs Kulda vienu Vācijas augstākās hokeja līgas (DEL) komandu Nirnbergas Ice Tigers nākamsezon nomainīs pret citu - Krēfeldes Pinguine, trešdien ziņo Krēfeldes klubs.

32 gadus vecais aizsargs ar "Pinguine" noslēdzis viena gada līgumu.

Iepriekšējā sezonā viņš Nirnbergas kluba rindās 33 spēlēs guva 18 rezultativitātes punktus (vieni vārti un 17 rezultatīvas piespēles).

Komanda atzīmē Kuldas lielo pieredzi.

"Arturs ir pieredzējis aizsargs, kurš ne tikai stiprinās mūsu aizsardzību, bet arī var sniegt akcentus ar pretinieku vārtiem bīstamiem reidiem un rezultatīvām piespēlēm. Viņš iekļaujas arī mūsu plānotajā sistēmā, lai uzbrukumā panāktu vairāk caursišanas spēju un līdzjutēji varētu baudīt vairāk vārtu guvumu," saka vienības izpilddirektors Sergejs Saveļjevs

"Ļoti gaidu sezonu kopā ar Krēfeldes "pingvīniem" un ceru, ka arēnā varēsim spēlēt daudzu fanu priekšā. Mūsu lielais mērķis ir izslēgšanas spēles, pie tā strādāju arī es un uzskatu, ka mēs kā komanda tās varam sasniegt kopā," saka Kulda.

Pagājušās sezonas sākumā Kulda ilgi bija bez kluba, novembrī aizvadot trīs mačus Latvijas izlasē Vācijas kausa izcīņā.

Arī 2019./2020.gada sezonu Kulda sāka vēlu. KHL komandā Rīgas "Dinamo" viņš aizvadīja sešas spēles un atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm, bet pēc tam Čerepovecas "Severstaļ" sastāvā 20 mačos guva vienus vārtus un četras reizes rezultatīvi piespēlēja.

Tāpat 2018./2019.gada sezonu viņš pavadīja "Severstaļ" komandā, kuras rindās 59 spēlēs guva divus vārtus, veica piecas rezultatīvas piespēles un atzīmējās ar negatīvu lietderības koeficientu -8.

KHL viņš debitēja 2012./13.gada sezonā Novosibirskas "Sibirj" sastāvā, bet pēc tam pa divām sezonām pavadīja Ufas "Salavat Julajev" un Helsinku "Jokerit" vienībās. 2017./2018.gadā sezonā viņš spēlēja Pekinas "Kuņluņ Red Star" kreklā, sezonas noslēgumā aizvadot trīs mačus Čehijā, Prāgas "Sparta" vienībā.

Kopumā KHL Kulda aizvadījis 395 spēles, kurās guvis 21 vārtus un veicis 57 rezultatīvas piespēles.

Kulda aizvadījis arī 15 spēles Nacionālajā hokeja līgā (NHL), pārstāvot Vinipegas "Jets" (pirms tam Atlantas "Thrashers") vienību un izceļoties ar divām rezultatīvām piespēlēm. Amerikas Hokeja līgā (AHL) viņš nospēlējis 308 spēles, kopā ar Čikāgas "Wolves" vienību 2008.gadā uzvarot AHL Kaldera kausa izcīņā.

Latvijas izlases rindās aizsargs piedalījies sešos pasaules čempionātos un Soču olimpiskajās spēlēs.

Iepriekšējā sezonā Krēfeldes vienības rindās spēlēja trīs Latvijas hokejisti - uzbrucēji Filips Buncis un Mārtiņš Karsums, kā arī aizsargs Kristofers Bindulis.

Kluba izpilddirektors ir rīdzinieks Sergejs Saveļjevs.

"Pinguine" ilggadējais kapteinis savulaik bija Latvijas uzbrucējs Herberts Vasiļjevs.

Iepriekšējā sezonā "Ice Tigers" ar 40 punktiem 38 spēlēs Dienvidu grupā ieņēma pēdējo - septīto vietu, bet Krēfeldes komanda ar 18 punktiem bija pēdējā gan Ziemeļu grupā, gan 14 komandu konkurencē visā līgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi