Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kulda nākamsezon spēlēs ICE Hokeja līgas Austrijas vienībā Villahas SV

Latvijas izlases aizsargs Arturs Kulda nākamsezon spēlēs Starptautiskās Centrāleiropas (ICE) Hokeja līgas klubā Villahas SV (VSV), piektdien paziņoja klubs.

Klubs ziņo, ka 33 gadus vecais aizsargs ar VSV noslēdzis viena gada līgumu.

"188 centimetrus garais un 96 kilogramus smagais Kulda ir liels un ļoti pieredzējis aizsargs, kurš mums gādās par stabilitāti aizsardzībā. Viņš piedevām arī labi slido, ir labs cīņā viens pret vienu un viņam ir spēcīgs metiens, ko viņš prot veiksmīgi izmantot vairākumā," par Kuldas stiprajām pusēm saka VSV ģenerālmenedžeris Andreass Napokojs.

"Jau priecājos par pievienošanos VSV. Runāju ar slovēņu uzbrucēju Robertu Saboliču, ar kuru kopā spēlēju DEL. Viņš man teica, ka VSV ir īsts klubs ar senām tradīcijām un lieliem mērķiem. Es vēlos uzvarēt kopā ar to," aizsargu citē klubs.

Tiek atzīmēta Latvijas aizsarga pieredze, izceļot 15 spēles Nacionālajā hokeja līgā (NHL), pārstāvot Vinipegas "Jets" (pirms tam Atlantas "Thrashers") vienību un izceļoties ar divām rezultatīvām piespēlēm. Amerikas Hokeja līgā (AHL) viņš nospēlējis 308 spēles, kopā ar Čikāgas "Wolves" vienību 2008.gadā uzvarot AHL Kaldera kausa izcīņā.

395 spēlēs Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) aizsargs guvis 21 vārtus un sakrājis 57 rezultatīvas piespēles, bet Latvijas izlases rindās viņš piedalījies divās olimpiskajās spēlēs un astoņos pasaules čempionātos.

Pēdējās divas sezonas Kulda aizvadīja valstī, kurā piedzima, - Vācijā, Vācijas augstākajā līgā (DEL) cīnoties Nirnbergas "Ice Tigers" un Krēfeldes "Pinguine". 88 DEL spēlēs viņa kontā ir 31 rezultativitātes punkti (5+26).

2019./2020.gada sezonā Kulda KHL komandā Rīgas "Dinamo" aizvadīja sešas spēles un atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm, bet pēc tam Čerepovecas "Severstaļ" sastāvā 20 mačos guva vienus vārtus un četras reizes rezultatīvi piespēlēja.

Tāpat 2018./2019.gada sezonu viņš pavadīja "Severstaļ" komandā, kuras rindās 59 spēlēs guva divus vārtus, veica piecas rezultatīvas piespēles un atzīmējās ar negatīvu lietderības koeficientu -8.

KHL viņš debitēja 2012./13.gada sezonā Novosibirskas "Sibirj" sastāvā, bet pēc tam pa divām sezonām pavadīja Ufas "Salavat Julajev" un Helsinku "Jokerit" vienībās. 2017./2018.gadā sezonā viņš spēlēja Pekinas "Kuņluņ Red Star" kreklā, sezonas noslēgumā aizvadot trīs mačus Čehijā, Prāgas "Sparta" vienībā.

Iepriekšējā sezonā VSV rindās spēlēja uzbrucējs Renārs Krastenbergs.

VSV aizvadītajā sezonā ICE Hokeja līgas pamatturnīrā ar 87 punktiem 47 spēlēs ieņēma otro vietu 14 komandu konkurencē, bet izslēgšanas spēlēs tika līdz pusfinālam.

ICE Hokeja līgā piedalās komandas no Austrijas, Ungārijas, Itālijas, Slovēnijas un Slovākijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi