Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Kuldam spēlēšana NHL papildu spriedzi nav radījusi

Latvijas hokejistam Arturam Kuldam, kurš pirmdien aizvadīja savu pirmo spēli Nacionālajā hokeja līgā (NHL) šajā sezonā, iekļaušanās Vinipegas "Jets" sastāvā papildu spriedzi nav radījusi un cīņai pret Tampabejas "Lightning" viņš bijis gatavs.

Kuldam ir sava teorija, kā no fārmkluba Amerikas hokeja līgā (AHL) veiksmīgi ielēkt līmeni augstākajā NHL. "Tā nav nekāda raķešu zinātne, te tāpat spēlētājiem ir divas rokas un divas kājas. Es varu šeit [NHL] spēlēt un neuztraukties par uzvārdiem uz pretinieku mugurām," aizsarga teikto par spēlēšanu NHL komandā citē laikraksts "Winnipeg Sun".

Spēlēšana NHL vienmēr bijis hokejista sapnis, un tā sasniegšanai viņš jau jauniešu vecumā devies pāri okeānam, lai, sākot no junioru līgām, virzītos augšup pa hokeja hierarhijas kāpnēm. To, ka pārcelšanās bijis pareizs lēmums, pierāda iespēja spēlēt "Jets" rindās.

Pirmo reizi NHL spēli klātienē Kulda apmeklējis 12 vai 13 gadu vecumā, kad ar jauniešu komandu no Latvijas viesojās ASV, kur Losandželosā skatījās vietējo "Kings" spēli ar Ņujorkas "Rangers". Tieši tad viņš ieraudzījis aizsargu, kuram vēlējies līdzināties, jo mājinieku rindās Robs Bleiks guvis trīs vārtus, par savu pirmo tiešo saskarsmi ar NHL atcerējās hokejists.

To, ka viņš meistarībā ir pamatīgi progresējis, atklāj arī Kuldas komandas biedrs jau no junioru vienības Pīterboro "Petes" laikiem Zaks Bogosjans. "Viņš spēlē asi, ir fizisks puisis ar spēcīgu metienu. Kad viņš ieradās pirmo reizi, neko daudz nezināja angliski, viss apkārtējais viņam bija jauns, taču tagad Ziemeļamerikā ir iejuties, jūtas komfortabli, un mani nav pārsteidzis, jo savā spēlē ir spēris lielus soļus uz priekšu," uzskata Bogosjans, piebilstot, ka tas ir tikai laika jautājums, lai Kulda nokļūtu līdz NHL.

Spēli pret Tampabejas "Lightning", kurā Vinipegas klubs uzvarēja ar 5:2, pārtraucot piecu zaudējumu sēriju, Kulda aizvadījis bez kļūdām, tādējādi apliecinot, ka ir gatavs spēlēšanai līgā, uzsver cits Vinipegas masu medijis "Winnipeg Free Press".

Vinipegas "Jets" galvenais treneris Klods Noels uzskata, ka Kulda ir izteikts aizsardzības tipa spēlētājs. "Viņš var apturēt un aizsargāt. Mums tikai vajag viņam palīdzēt, tāpat kā citiem puišiem no fārmkluba," sacīja Noels.

Jau ziņots, ka Kulda svētdien tika izsaukts no fārmkluba Sentdžonsas "IceCaps", bet pirmdien debitēja Vinipegas "Jets" sastāvā, nospēlējot 13 minūtes. NHL tā viņam bija septītā spēle karjerā, jo pirmās sešas aizsargs aizvadīja Atlantas "Thrashers" – komandā, kas vairs neeksistē, jo vasarā pārcēlās uz Vinipegu, nomainot arī nosaukumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi