Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Laine gūst punktus 15. spēlē pēc kārtas, NHL labāko vārtu guvēju sarakstā panākot Ovečkinu

Talantīgais somu uzbrucējs Patriks Laine svētdien guva divus vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā, tiekot pie punktiem 15.mačā un līgas labāko snaiperu sarakstā panākot Aleksandru Ovečkinu.

Tikmēr Laines pārstāvētā Vinipegas Jets savā laukumā ar rezultātu 4:2 (1:0, 2:2, 1:0) pārspēja Dalasas Stars.

Pašlaik 19 gadus vecais Laine savā otrajā sezonā NHL guvis 43 vārtus, kas ir tikpat, cik Vašingtonas Capitals krievu zvaigzne Ovečkins. Soms 15 mačos pēc kārtas guvis punktus, šajā sērijā izceļoties ar 18 vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

"Vairāk pievēršu uzmanību komandas vietai turnīra tabulā, nevis gūtajiem vārtiem. Tomēr tagad vēlos kļūt par līgas labāko vārtu guvēju. Varbūt jau nākamajā spēlē tas izdosies," teica Laine.

Ovečkins svētdien guva vienus vārtus, bet viņa pārstāvētā Vašingtonas Capitals viesos ar rezultātu 3:6 (0:0, 1:3, 2:3) piekāpās Filadelfijas Flyers, kuras rindās divi precīzi metieni bija Veinam Saimondsam.

Tikmēr ar "hat-trick" atzīmējās zviedrs Viljams Kārlsons, kurš kaldināja Vegasas Golden Knights uzvaru, NHL debitantei mājās ar 4:0 (0:0, 4:0, 0:0) pārspējot Kalgari Flames.

Zīmīgi, kā Kārlsons pērnā gada pēdējā dienā kļuva par pirmo Golden Knights hokejistu, kurš vienā mačā guvis trīs vārtus.

Marks Andrē Flerī Golden Knights vārtos atvairīja visas 42 pretinieku mestās ripas. Viņš NHL karjerā izcīnījis 401 uzvaru, 48 mačus noslēdzot "sausā".

Ar "hat-trick" svētdien atzīmējās arī 20 gadus vecais amerikāņu uzbrucējs Alekss Debrinkets, kurš gan neglāba Čikāgas Blackhawks komandu no zaudējuma 4:5 (2:0, 1:2, 1:1, 0:1) pagarinājumā pret Sentluisas Blues hokejistiem.

Savukārt ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās krievs Ņikita Kučerovs, palīdzot Austrumu konferences līderei Tampabejas Lightning savā laukumā ar rezultātu 3:1 (1:1, 1:0, 1:0) pārspēt Edmontona Oilers.

Līdz ar uzvaru Lightning nodrošināja vietu Stenlija kausa izcīņā.

Divas ripas pretinieku cietoksnī ieraidīja arī Neitans Makinons, kurš palīdzēja Kolorādo Avalanche mājās ar 5:1 (2:0, 1:1, 2:0) sagraut Detroitas Red Wings.

Vēl svētdien Anaheimas Ducks savā laukumā ar rezultātu 4:2 (2:0, 0:1, 2:1) pārspēja Ņūdžersijas Devils, kamēr Karolīnas Hurricanes viesos ar 4;3 (2:0, 1:2, 1:1) apspēlēja Ņujorkas Islanders.

Kopvērtējumā Austrumu konferences vadībā ir Lightning, kas izcīnījusi 102 punktus 72 mačos. Tai ar 98 punktiem 70 spēlēs seko Bostonas Bruins, bet trešā ar 93 punktu 72 spēlēs ir Toronto Maple Leafs.

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo Sabres ar 58 punktiem 71 spēlē ieņem pēdējo, 16.vietu konferencē, par pieciem punktiem atpaliekot no Otavas Senators un Detroitas Red Wings. Visas līgas kopvērtējumā Bufalo komanda atrodas priekšpēdējā pozīcijā, par vienu punktu apsteidzot Rietumu konferences pastarīti Arizonas Coyotes.

Rietumu konferencē un visā līgā līderpozīcijā ar 104 punktiem 71 mačā ir Nešvilas Predators, bet aiz tās ar 97 punktiem 72 spēlēs atrodas NHL debitante Vegasas Golden Knights, kamēr 96 punktus 72 cīņās iekrājusi Vinipegas Jets komanda.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi