Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Latvija kļūst par pirmo virtuālo pasaules čempioni hokejā

Svētdien Latvijas izlase ar savu līdzjutēju atbalstu kļuva par 2020.gada pasaules čempioni hokejā, ziņo Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF).

Fani pēdējās divarpus nedēļās piedalījās uz balsošanu balstītajā virtuālajā pasaules čempionātā saskaņā ar atceltā 2020.gada IIHF hokeja pasaules čempionāta grafiku un formātu, un Latvijas uzvaru sērija svētdien beidzās ar vēl vienu uzvaru virtuālajā zelta medaļas spēle pret Somiju.

Virtuālajā pasaules čempionātā bija daudz pārsteigumu, un latvieši balsošanā bija spēcīgi jau no paša sākuma.

"Šajā notikumā uzvarētājs nebija atkarīgs no tā, cik spēcīgi spēlētāji ir uz ledus, cik NHL spēlētāju kāda valsts saražo vai cik liela ir valsts vai cik daudz tai ir iedzīvotāju," paziņojumā vēsta IIHF. "Runa ir par līdzjutēju un hokeja ģimenes aizrautību, un tāpēc mēs ieguvām cienījamu uzvarētāju Latviju, kurā līdzjutēji balsoja kā traki, plašsaziņas līdzekļi atspoguļoja notikumu, tajā piedalījās Latvijas Hokeja federācija un tādi spēlētāji kā Elvis Merzļikins publicēja videoziņas. Paldies, Latvija! Mēs ceram atgriezties arēnā un uz ledus 2021.gada pasaules hokeja meistarsacīkstēs Minskā un Rīgā."

Par 64 virtuālajām spēlēm tika nobalsots 778 712 reizes, vidēji - 12 167 reizes spēlē.

IIHF uzsāka virtuālo pasaules čempionātu tajos pašos datumos, kādi būtu bijuši 2020.gada pasaules čempionātā hokejā Cīrihē un Lozannā, un balsošana notika divos posmos.

Priekšsacīkstes un bronzas medaļu spēle IIHF sociālo mediju kanālos Facebook, Instagram, Twitter un VKontakte mači aizritēja precīzi Šveicē paredzētajos spēles laikos, un fani divu stundu laikā varēja balsot par uzvarētāju.

Balstoties uz līdzjutēju balsojumiem un formulu, kas balsojumu pārvērta rezultātā, tika iegūts katras spēles rezultāts, noskaidrojot ceturtdaļfināla dalībniekus.

Astoņu labāko komandu sacensībās, kurās iekļuva Latvija, Čehija, Somija, Slovākija, Zviedrija, Šveice, Kanāda un Krievija, bija klasiskā izslēgšanas spēļu sistēma. Ceturtdien balsošana notika par ceturtdaļfinālu, sestdien - par pusfinālu un svētdien - par zelta medaļu spēli.

Līdzjutējiem, kuri balsoja izslēgšanas maču turnīrā, bija iespēja laimēt balvas, ieskaitot 60 oficiālas spēles ripas, 30 ekskluzīvas metāla ripas un 3 rekordu grāmatas, kuru ieguvēji tiks paziņoti drīzumā.

Latvijas līdzjutēju atbalstītā Latvija grupā ar 5:4 pārspēja Norvēģiju, ar 7:4 - Kazahstānu, ar 7:2 - Itāliju, ar 7:6 (pēcspēles metienos) - Somiju, ar 7:4 - ASV un ar 7:6 - Šveici un Krieviju.

Ceturtdaļfinālā Latvija ar 7:2 sagrāva Kanādu, pusfinālā ar 5:4 pieveica Slovākiju un finālā vakar atkārtotā mačā ar Somiju svinēja panākumu ar 8:5. Trešo vietu ieņēma Čehija, ceturto - Slovākija.

 

 

Top komentāri

Jauki
J
Vēl tikai jāsasniedz ginesa rekords virtuālās ražas novākšanā.
Dūdieviņš
D
Nopietni, diena raksta šo kā ZIŅU?
jānis
j
Diezgan smieklīgs pasākums. Tas jau izskatās pēc krievu mūždien piekoptās lielības. Un, kas notiek pēc tam....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi