Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvija sīvā cīņā pārspēj arī Norvēģijas hokejistus

Latvijas vīriešu hokeja izlase trešdien pasaules čempionātā Arēnā Rīga uzvarēja Norvēģijas valstsvienību. Latvija bija pārāka ar 2:1 (0:0, 2:1, 0:0).

Vārtus Latvijai guva Rodrigo Ābols un Toms Andersons, bet Norvēģijai - Ludvigs Hofs.

 

Ceturtajā minūtē divu minūšu sodu nopelnīja Roberts Mamčičs, bet mazākumā vārti zaudēti netika.

Devītajā minūtē nevajadzīgu noraidījumu pretinieku zonā nopelnīja Oskars Batņa, bet trešo noraidījumu nopelnīja Kaspars Daugaviņš. Viens noraidījums bija arī norvēģiem, taču rezultāts palika 0:0.

21 sekundi pirms pārtraukuma pēc bīstama Norvēģijas uzbrukuma un Tomasa Berga-Peulsena metiena Artūra Šilova vārtu priekšā latvieši metās aizstāvēt vārtsargu, katrā komandā pa vienam hokejistam izpelnoties noraidījumu.

Otrās trešdaļas sākumā Latvijas izlasei bija pāris labi vārtu gūšanas momenti, norvēģiem nopelnot arī divas soda minūtes.

Šīs epizodes beidzās ar diviem gūtiem vārtiem 24.minūtē, kad 39 sekunžu laikā vispirms šajā čempionātā tika realizēts pirmais vairākums, bet pēc tam gūti vārti vienādos sastāvos.

Vairākums gan nebija iespēlētas izspēles rezultāts, bet ātrā uzbrukuma rezultāts. Viesu zonā Kaspars Daugaviņš piespēlēja Rūdolfam Balceram, kurš ripu piespēlēja nedaudz atpakaļ, Rodrigo Ābolam raidot ripu vārtu kreisajā stūrī.

39 sekundes vēlāk Ronalds Ķēniņš no labās pretinieku zonas puses piespēlēja pa kreisi, kur Toms Andersons bez ripas apstrādes no kreisā iemetiena apļa raidīja to vārtu kreisajā stūrī. Ripa atsitās pret vārtsarga Henrika Heukelanna kājsargu un uzspurdza gaisā, ielidojot vārtu augšējā stūrī.

Perioda vidū Latvija nerealizēja minūti un 42 sekundes ilgu lielo vairākumu. Bīstamākais moments bija Jāņa Jaka raidījums no zilās līnijas, pēc kura ripa trāpīja pa vārtu kreiso stabu.

Latvieši pa norvēģu vārtiem periodā jau bija metuši 13 reizes, kad pirmoreiz Šilovu pretuzbrukumā divi pret vienu ar metienu traucēja Ludvigs Hofs, no labās puses pārspējot vārtsargu. Ripa skāra kājsargu, taču ielidoja vārtos.

Trešajā periodā vairāk uzbruka norvēģi, bet vairākumu 57.minūtē ieguva Latvija, labā metiena pozīcijā tiekot Daugaviņam, tomēr Heukelanns ripu tvēra.

Divas minūtes pirms spēles beigām vairākumu pārtrauca Kristapa Zīles noraidījums, un norvēģi nomainīja vārtsargu ar piekto laukuma spēlētāju, taču vairāk par vienu metienu Šilovam tvert nenācās.

Plkst.20.20 nūjas šajā grupā Rīgā krustos Kanādas un Kazahstānas hokejisti. Šo spēli pārraidīs kanāls "Tet hokejs".

B grupā pēc trim spēļu kārtām Šveicei ir deviņi, Kanādai - astoņi, bet Čehijai - septiņi punkti. Piecus punktus četrās cīņās izcīnījusi Latvija, četrus punktus ieguvusi Slovākija un Norvēģija četrās cīņās, divus punktus sakrājusi Kazahstāna, bet bez punktiem ir Slovēnija.

Tamperē A apakšgrupā plkst.16.20 cīnās ASV un Austrija, bet četras stundas vēlāk laukumā dosies Somija un Francija. Šīs spēles tiešraidē pārraidīs attiecīgi "Tet hokejs" un LTV7 kanāli.

A grupā trijās spēlēs deviņus punktus izcīnījušas ASV, astoņus punktus - Zviedrija un Dānija, pa četriem - Francija un Somija, divi punkti ir Ungārijai, viens - Austrijai, bet Vācija pagaidām ir bez punktiem.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Polija un Lielbritānija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja somi, kuri izšķirošajā mačā bija pārāki pār Kanādu.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28.maijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi