Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvija uguņo 3. periodā un iekļūst PČ labāko desmitniekā

Latvijas hokeja izlase, aizvadot lielisku trešo trešdaļu, otrdien Slovākijā notiekošā pasaules čempionāta pēdējā mačā ar rezultātu 4:1 (0:1, 1:0, 3:0) pieveica Norvēģijas valstsvienību. Latvija turnīra noslēgumā ieņēma 10. vietu.

Latvijas izlases labā vārtus šajā mačā guva Miks Indrašis, Jānis Jaks, Rihards Marenis un Ronalds Ķēniņš, kamēr norvēģiem vienīgo reizi izcēlās Tubīass Linnstrems.

Par trim labākajiem spēlētājiem Latvijas izlase pasaules čempionātā kļuva Kristaps Sotnieks, Teodors Bļugers un Roberts Bukarts.

Jau no mača pirmajām minūtēm Latvijas hokejisti ņēma iniciatīvu savās rokās un centās gūt vārtus, bet vienā no epizodēm šķietami klupināts tika Miks Indrašis, tomēr tiesneši norvēģiem divu minūšu sodu nepiešķīra. Laukumā kopumā bija vērojams atraktīvs hokejs, jo arī Norvēģija centās apdraudēt Elvja Merzļikina sargātos vārtus. Norvēģi gan atbildēja tikai ar retiem uzbrukumiem, bet labākas iespējas bija Latvijai, nesekmīgus metienus veicot Teodoram Bļugeram un Rūdolfam Balceram.

Atzīstami vārtos spēles ievadā spēlēja norvēģu vārtsargs Henriks Heukelanns, kurš pārliecinoši tika galā ar Latvijas izlases metieniem. Pirmās trešdaļas izskaņā par novēlotu spēka paņēmienu noraidījumu saņēma Oskars Batņa - pretinieki veiksmīgi nostājās zonā un arī guva vārtus, kad 17.minūtē Linnstrems izpildīja precīzu metienu garām Kristapam Sotniekam, bet Merzļikins metiena brīdi neredzēja. Turpinājumā spēle bija līdzvērtīga, bet priekšpēdējā minūtē rupjš spēka paņēmiens bija pret to pašu Batņu, taču arī šoreiz sods norvēģiem nesekoja.

Pirmais periods līdz ar to noslēdzās ar minimālu Norvēģijas pārsvaru.

Jau otrās trešdaļas pirmajā minūtē Norvēģijas hokejisti nopelnīja noraidījumu, pārkāpjot noteikumus pret Sotnieku. Kā jau šajā čempionātā ierasts, Latvijas valstsvienība vairākumu izspēlēja labi, vairākkārt apdraudot sāncenšu vārtus. Lai arī šķita, ka viena hokejista pārsvars netiks izmantots, tā pašās beigās lielisku piespēli veica Balcers, kamēr tās saņēmējs Indrašis 24.minūtē panāca neizšķirtu 1:1. Otro trešdaļu Latvija bija iesākusi apņēmīgāk, tomēr komandu apturēja Roberta Bukarta 25.minūtē nopelnītais noraidījums.

Vairākumu Norvēģija gan neizmantoja, bet pēc mazākuma izturēšanas Latvija izveidoja pāris bīstamus vārtu gūšanas momentus, kas gan nevainagojās panākumiem, turklāt 30.minūtē noraidījumu saņēma Uvis Balinskis. Mazākumu Latvijas hokejisti izturēja, lai gan tā izskaņā pretinieki pamanījās trāpīt pa vārtu stabu. Otrās trešdaļas beigās Latvijas komanda vēlreiz ieguva tiesības spēlēt vairākumā - tā laikā Oskara Cibuļska metiens atsitās pret norvēģu vārtu stabu, bet pārējās epizodēs droši vārtos darbojās Heukelanns, rezultātam tā arī nemainoties. Otrais periods noslēdzās ar rezultātu 1:1.

 

Trešā perioda ievadā turpinājās līdzvērtīga cīņa, tomēr 47.minūtē Jaks veica metienu no zilās līnijas, bet ripa, atsitusies pret norvēģu hokejistu, nonāca vārtos.

 

Uzreiz pēc tam norvēģi varēja panākt neizšķirtu, tomēr viņiem tas neizdevās, turklāt tad Marenis izmantoja norvēģu kļūdu un aizskrēja ātrā pretuzbrukumā, ar teicamu metienu vārtu devītniekā panākot 3:1. Starp abiem Latvijas izlases vārtiem bija vien 56 sekundes.

Pēc šāda notikumu pavērsiena Norvēģija pārņēma kontroli pār spēli un veica vairākus bīstamus metienus pa Latvijas vārtiem, bet vienību pāris reizes glāba Merzļikins. Norvēģu ofensīva ar laiku gan apsīka, turklāt pēc viena no Latvijas uzbrukumiem pirmais pie atlēkušās ripas bija Ķēniņš, kurš 55.minūtē guva komandas ceturtos vārtus. Pēcāk rezultāts vairs nemainījās, Latvijai gūstot gana drošu uzvaru ar 4:1.

PČ hokejā. 2019. gada 21. maijs, Bratislava, Ondrej Nepela Arena.

Norvēģija - Latvija 1:4 (1:0, 0:1, 0:3)

Vārtsargi: Henriks Haukelands - Elvis Merzļikins

Vārti: 15:18 Lindstrēms (Holoss, Martinsens, vair.) 1:0; 22:43 Indrašis (Bļugers, Balcers, vair.) 1:1; 46:59 Jaks (Balinskis Indrašis) 1:2; 47:55 Marenis (Kulda, Balcers) 1:3; 54:13 Ķēniņš (Indrašis) 1:4;

Metieni: 20-38

Soda minūtes: 4-6

B grupas ietvaros maksimāli iespējamie 18 punkti sešās spēlēs ir Krievijai, 18 punktus septiņos mačos iekrāja Čehija, bet 15 punkti sešās cīņās ir Zviedrijai. Šveice grupu turnīru noslēdza ar 12 punktiem un ceturto vietu, tālāk ar deviņiem punktiem bija Latvija, bet sestā ar sešiem punktiem bija Norvēģija. Savukārt divi punkti bija Itālijai, bet viens - Austrijai, kam elite nu būs jāatstāj.Jau ziņots, ka Latvija turnīru iesāka ar uzvaru 5:2 pār Austriju, pēc tam sekoja zaudējums 1:3 Šveicei, turpinājumā tika gūts panākums 3:0 pār Itāliju, ceturtdien ciesta neveiksme 3:6 pret Čehiju, bet sestdien - 1:3 pret Krieviju. Pirmdien Latvija cienījami ar 4:5 piekāpās pasaules čempionei Zviedrijai, tādējādi zaudējot cerības uz ceturtdaļfinālu.

Tikmēr Norvēģija pirmajās četrās spēlēs zaudēja Krievijai (2:5), Čehijai (2:7), Zviedrijai (1:9) un Šveicei (1:4), bet pēc tam uzveica Austriju (5:3) un Itāliju (7:1).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi