Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas hokeja izlases mači otri apmeklētākie pasaules čempionātā

Pasaules hokeja čempionātā pēc trešās kārtas spēlēm Latvijas izlases mači ir otrie apmeklētākie aiz mājinieku spēlēm, vēsta sacensību organizatori.

Latvijas izlases spēles vidēji klātienē noraudzījušies 9310 līdzjutēju, kamēr mājinieces Somijas valstsvienības mačus vērojuši 11 483 atbalstītāju. Trešie šajā rādītājā ir Norvēģijas hokejisti, kuru spēles klātienē skatījušies 8191 līdzjutējs. Tālāk seko ASV ar 7907 skatītājiem, bet pārējās izlases krietni atpaliek.

Vidējais viena mača skatītāju skaits Tamperē un Helsinkos notiekošajā pasaules čempionātā ir 5148, bet vismazāko interesi izraisījušas Kazahstānas izlases spēles, kuras klātienē vidēji vērojuši 2564 līdzjutēji.

Savukārt komandu statistikā Latvijas izlasei pēc trim mačiem nozīmīgākajos rādītājos nav starp līderiem.

Vairāķumā Latvijas izlase ar 20% realizāciju ieņem 12.vietu 16 komandu konkurencē (līderi ar 42,86% ir Kanāda), mazākumā latviešiem vien 62,50% neitralizācija un 13.vieta (līderi ar 100% ir mājinieki somi), bet metienu precizitātē Latvijas hokejisti ar 7,14% ir 12.pozīcijā (līderi ar 15,84 kanādieši).

Soda minūšu skaita ziņā Latvijas izlase ir dalītā otrajā pozīcijā - 18 soda minūtes (mazāk vien Vācijai - 16), bet vārtsargu statistikā ar 90,70% atvairīto metienu Latvijas valstsvienība ieņem sesto vietu (līderi mājinieki somi ar 97,01%).

Individuālajā statistikā starp rezultatīvākajiem spēlētājiem dalītā 23.pozīcijā ar vieniem gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm atrodas Rūdolfs Balcers, bet turnīra rezultatīvākais spēlētājs pēc trešās kārtas mačiem ar septiņiem punktiem (1+6) ir Čehijas izlases uzbrucējs Romans Červenka.

Tikmēr divi Latvijas izlases uzbrucēji ir starp labākajiem uzvarētajos iemetienos. Oskars Batņa ar 68,18% uzvarēto iemetienu ir trešais labākais turnīrā, bet Andris Džeriņš ar 67,50% - ceturtais. Latviešiem priekšā ir kanādietis Metjū Barzals (72,73%) un čehs Davids Krejči (68,62%).

Starp vārtsargiem Elvis Merzļikins ar 90,70% atvairīto metienu ieņem astoto pozīciju, bet līderis šajā rādītājā ar 98,00% ir mājinieku vārtu vīrs Jussi Olkinuora.

Latvijai nākamā spēle paredzēta ceturtdien ar Čehiju.

B apakšgrupas augšgalā pēc trim spēļu kārtām ar deviņiem punktiem ir Somija un Zviedrija. Trešo vietu ar pieciem punktiem ieņem ASV, četri punkti ir Čehijai, pa trim - Austrijai un Latvijai. Divus punktus guvusi Norvēģija, bet vienu punktu ir nopelnījusi Lielbritānija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi