Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Latvijas hokeja leģenda Ozoliņš pievienojies Rīgas Dinamo treneru kolektīvam

Leģendārais latviešu aizsargs Sandis Ozoliņš, kurš ir noslēdzis savas profesionālā hokejista gaitas, kļuvis par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas Dinamo galvenā trenera Normunda Sējēja palīgu, informē klubs.

Šosezon Rīgas Dinamo aizvada savu sliktāko sezonu kopš kluba atjaunošanas, jo tā KHL čempionātā ar 15 punktiem 25 spēlēs ir vājākā turnīra komanda. No Rietumu konferences astotās vietas, kas nodrošina iespēju spēlēt Gagarina kausa izcīņā, rīdzinieki atpaliek jau 25 punktus.

Rīgas Dinamo ir piedzīvojuši jau astoņus zaudējumus pēc kārtas. Nākamo maču rīdzinieki aizvadīs jau otrdien, kad savā laukumā tiksies ar Minskas Dinamo no Baltkrievijas. Savukārt pēc tam sekos nedēļu ilgs pārtraukums saistībā ar nacionālo izlašu spēlēm.

Kopš sezonas sākuma par Sējēja palīgiem strādā Ronalds Ozoliņš un Juris Klodāns, kurš atbild par vārtsargiem. Nu viņiem pievienojies arī Sandis Ozoliņš.

Pašlaik 44 gadus vecais Ozoliņš par aiziešanu no profesionālā hokeja paziņoja 2014.gadā, kad tobrīd vēl bija Rīgas Dinamo kapteinis. 2013./2014.gada sezona arī bija pagaidām pēdējā reize, kad rīdzinieki spēlēja Gagarina kausa izcīņā.

Pēc karjeras noslēgšanas Ozoliņš atklāja plānus iesaistīties politikā, taču tie tā arī nav īstenojušies.

Jau vasarā izskanēja informācija par Ozoliņa iespējamu iekļaušanos Rīgas Dinamo treneru kolektīvā, taču viņš pats to nosauca par baumām.

"Ar Sandi nekad neesam pārtraukuši sakarus, vienmēr uzskatījām, ka viņš varētu iesaistīties Rīgas "Dinamo" klubā. No hokeja viņš nav sevišķi attālinājies. Ar laiku mūsu sarunas kļuva konkrētākas, līdz beidzot vienojāmies, ka viņš kļūs par galvenā trenera palīgu," atklāja AS Dinamo Rīga padomes priekšsēdētājs Juris Savickis, piebilstot, ka līgums ar Ozoliņu noslēgts līdz šīs sezonas beigām.

"Ozoliņš darīs, ko varēs. Arī Sējējs šādam solim ir piekritis, un abi sadalījuši pienākumus. Pats esmu ļoti gandarīts par Ozoliņa iesaistīšanos treneru kolektīvā," pauda Savickis. "Sandis bija Rīgas Dinamo kapteinis ne tikai laukumā, bet arī ģērbtuvē. Cerēsim, ka viņa ienākšana komandā būs kā pienesums, lai uzlabotu vienības sniegumu."

Profesionālā hokejista karjeru Ozoliņš sāka 1990.gadā Rīgas Dinamo sastāvā, bet nākamā gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā viņu ar 30.numuru izvēlējās Sanhosē Sharks. Gadu vēlāk latvietis debitēja NHL, bet 1996.gadā kopā ar Kolorado Avalanche viņš izcīnīja Stenlija kausu.

Līdz 2008.gadam Ozoliņš pārstāvēja arī Karolīnas Hurricanes, Floridas Panthers, Anaheimas Mighty Ducks un Ņujorkas Rangers vienību.

Ozoliņš 2009.gadā atgriezās profesionālajā hokejā, pievienojoties Rīgas Dinamo komandai. Viņš tajā pavadīja nākamās trīs sezonas, 2012./2013.gada sezonā spēlēja Krievijas klubā Mitišču Atlant, bet 2013.gadā atgriezās Rīgas komandā vēl uz vienu sezonu.

Rīgas Dinamo iepriekšējo sezonas regulāro čempionātu noslēdza 12.vietā Rietumu konferencē un Gagarina kausam nespēja kvalificēties otro gadu pēc kārtas. Tāpat vienība izslēgšanas spēlēs neiekļuva jau trešo reizi pēdējo četru gadu laikā.

Ziņa papildināta ar Jura Savicka teikto

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gudļevskis ceturtdien pievienosies Latvijas izlasei

Vārtsargs Kristers Gudļevskis papildinās Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas ceturtdien, bet no trešdienas kopā ar valstsvienību vairs netrenējas vārtsargs Ivars Punnenovs un uzbrucējs Toms Anders...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi