Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latvijas hokejistes PČ otrās divīzijas turnīra otrajā spēlē pārspēj Meksiku

Latvijas sieviešu hokeja izlase otrdien svinēja uzvaru pasaules hokeja čempionāta otrās divīzijas A grupas otrajā spēlē, ar 8:2 (2:0, 3:1, 3:1) pārspējot Meksiku.

Sestajā minūtē Linda Rulle pēc Beātes Žagares piespēles izvirzīja Latviju vadībā, bet 13 sekundes pirms pārtraukuma Baiba Kurme pēc Annas Lagzdiņas un Aijas Balodes piespēlēm panāca 2:0.

30.minūtē meksikānietes ar Joannas Rohasas pūlēm vienus vārtus atguva bet Latvija līdz otrajam pārtraukumam atbildēja ar trim gūtiem vārtiem, panākot 5:1.

34.minūtē izcēlās Līga Miljone, divas minūtes vēlāk - Anna Kubliņa, bet divas sekundes pirms pārtraukuma vārtus iemeta Krista Jipa-Čaka. Šo vārtu guvumā rezultatīva piespēle tika ne tikai Balodei, bet arī vārtsardzei Kristiānai Apsītei.

Arī trešajā periodā pirmās vārtus guva Meksikas hokejistes, 48.minūtē izceļoties Marijai Čavesai - 2:5.

Tomēr pēc tam Latvijas izlase apliecināja savu pārākumu. 64 sekundes vēlāk Lagzdiņa guva vārtus pēc Kurmes piespēles, vēl pēc 12 sekundēm Lagzdiņas un Miljones rezultatīvas piespēles izmantoja Jūlija Mihejenko, bet 52.minūtes vidū pēc Rulles un Jipas-Čakas piespēlēm astotos vārtus Latvijas labā guva Miljone - 8:2.

53.minūtē Apsīte vietu vārtos atdeva Gunai Esterei Gailītei, kura palika nepārspēta, atvairot divus metienus. Apsīte tika galā ar 22 no 24 metieniem.

Trīs rezultativitātes  punktus sakrāja Miljone (2+1) un Lagzdiņa (1+2), pa diviem - Jipa-Čaka, Rulle, Kurme (visām - 1+1) un Balode (0+2).

Otrdien vēl spēkiem mērosies Spānija un Lielbritānija.

Ar četriem punktiem divās spēlēs Latvija izvirzījusies grupas galvgalī. Pa trim punktiem vienīgajā spēlē un divos mačos ir attiecīgi Lielbritānijai un Taivānai, divi punkti vienā cīņā ir Spānijai, Meksikai ir divi zaudējumi tikpat spēlēs, bet Ziemeļkoreja atsauca dalību turnīrā.

Trešdien latvietes tiksies ar Taivānu, bet turnīru noslēgs piektdien ar spēli pret Lielbritāniju.

Latvijas sieviešu izlases galvenais treneris Miks Golubovičs sastāvā iekļāvis divas vārtsardzes, septiņas aizsardzes un 12 uzbrucējas.

Covid-19 pandēmijas dēļ pēdējo reizi Latvijas sieviešu izlase pasaules čempionātā piedalījās 2019.gadā, ieņemdama pēdējo vietu pirmās divīzijas B grupā.

Golubovičam pasaules čempionātā asistē Laila Dekmeijere-Trigubova un Vladislavs Koniševs, kā arī vārtsargu treneris Helmuts Eglītis.

Tikai grupas uzvarētāja iekļūs pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupā.

Turnīrs Hakā norisināsies no 3. līdz 8.aprīlim.

Latvijas izlases sastāvs pasaules čempionātam:

vārtsardzes - Kristiāna Apsīte ("Buz Beykoz", Turcija), Guna Estere Gailīte (HK "L&L");

aizsardzes - Aija Apsīte, Alīna Šardina (abas - "Laima"), Beāte Žagare (Kerntenas  "Lakers", Austrija), Anna Kubliņa, Kate Sabīne Rubīna (abas - "Lauvas"), Ksenija Kezika (Uhalu "Gorņak", Krievija), Sarma Pone (ASV);

uzbrucējas - Linda Rulle ("Bergkamener Baren", Vācija), Ilona Ābola-Ojaru, Baiba Kurme, Ivita Krūmiņa, Kitija Voitkeviča, Karīna Šilajāne, Anna Lagzdiņa (visas - "Laima"), Karīna Aņisimova ("Odense", Dānija), Līga Miljone (Meinas Universitāte, ASV), Krista Jipa-Čaka (Kanāda), Jūlija Mihejenko ("Lauvas"), Elizabete Laima Lukašēviča, Samanta Pudule (HK "L&L").

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi