Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Latvijas hokejisti čempionātu turpina ar maču pret čehus spriedzē turējušo Slovēniju

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien Arēnā Rīga pasaules čempionāta B apakšgrupas piektajā spēlē tiksies ar Slovēniju, kas ceturtdien ilgu laiku mača bija vadībā pret Čehiju. Spēle sāksies plkst.16.20, tiešraidē to pārraidot kanālam LTV7.

Četras stundas vēlāk maču sāks Kazahstāna un Slovākija, kas ir Latvijas izlases tiešās konkurentes cīņā par vietu ceturtdaļfinālā. Arī šo spēli translēs kanāls LTV7.

Sestdien Latvija tiksies ar Kazahstānu, bet noslēdzošajā grupas spēlē otrdien stāsies pretī Šveicei.

Latvijas izlase čempionātu sāka ar diviem zaudējumiem, ar 0:6 piekāpjoties Kanādai un 1:2 - Slovākijai, bet pirmdien pirmo reizi pasaules čempionātu vēsturē ar 4:3 papildlaikā tika uzvarēti čehi un trešdien tika izcīnīts vēl viens panākums - 2:1 pār Norvēģiju. Slovēnija līdz šim piedzīvojusi tikai zaudējumus - 0:7 pret Šveici, 2:5 pret Kanādu, 0:1 pret Norvēģiju un 2:6 pret Čehiju, tiesa, mačā ar čehiem vadība tika izlaista no rokām tikai trešajā periodā.

Ar 12 punktiem četrās spēlēs pirmo vietu apakšgrupā ieņem Šveice, 11 punktus guvusi Kanāda, desmit punkti ir Čehijai, bet ceturtā ar pieciem punktiem ir Latvija. Aiz mājiniekiem ar četriem punktiem ir Slovākija un Norvēģija, divus punktus guvusi Kazahstāna, bet bez punktiem četrās cīņās ir Slovēnija.

A apakšgrupā Tamperē plkst.16.20 spēlēs Somija un Ungārija, bet plkst.20.20 būs Vācijas un Austrijas mačs. Šīs spēles varēs redzēt kanālā "Tet hokejs".

A apakšgrupā līdere ar 12 punktiem četrās spēlēs ir ASV, 11 punktus sakrājusi Zviedrija, astoņi punkti ir Dānijai, bet septiņi - Somijai. Četri punkti ir Francijai, trīs - Vācijai, divus punktus iekrājusi Ungārija, bet viens punkts ir Austrijai.

Latvijas un Slovēnijas izlases pasaules čempionātos tikušās četras reizes, no kurām trīs uzvarējusi Latvija. Pēdējā tikšanās bija pirms 12 gadiem, kad pārāki ar 5:2 bija slovēņi.

Latvijas izlases kapteinis ir Kaspars Daugaviņš, bet viņa asistentu lomas pilda Rodrigo Ābols un Roberts Bukarts. Šajā turnīrā Latvijas izlasē debitē Dans Ločmelis un Toms Andersons.

Katras spēles pieteikumā varēs būt 22 hokejisti, bet, kādam no hokejistiem čempionāta laikā gūstot traumu, turnīra pieteikumā varēs veikt izmaiņas. Izlases vadība komunicē ar aizsargu Kristiānu Rubīnu, kuram patlaban vēl turpinās sezona Amerikas Hokeja līgā (AHL).

Darbā ar nacionālo izlasi galvenajam trenerim Harijam Vītoliņam asistē Lauris Dārziņš, Artūrs Irbe, Artis Ābols, Peteri Nummelins un Raimonds Vilkoits.

Latvijas izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, pārbaudes spēlēs pa reizei uzvarēja un zaudēja Polijas, Lielbritānijas un Šveices hokejistiem, kā arī izbraukumā pārspēja Dāniju.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Polija un Lielbritānija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja somi, kuri izšķirošajā mačā bija pārāki pār Kanādu.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28.maijam.

Latvijas izlases sastāvs pasaules čempionātā:

vārtsargi - Ivars Punnenovs ("Lausanne", Šveice), Kristers Gudļevskis (Ērnšeldsvīkas "MoDo", Zviedrija), Artūrs Šilovs (Ebotsfordas "Canucks", AHL);

aizsargi - Uvis Jānis Balinskis (Liberecas "Bīlī Tygrži"", Čehija), Kristaps Zīle, Ralfs Freibergs, Jānis Jaks (visi - Litvīnovas "Verva", Čehija), Kārlis Čukste (Tršinecas "Ocelārži", Čehija), Arvils Bergmanis (Aļaskas Fērbenksas Universitāte, NCAA), Roberts Mamčics ("Nove Zamky", Slovākija), Oskars Cibuļskis (Kladno "Rytīrži", Čehija);

uzbrucēji - Kaspars Daugaviņš (Izerlonas "Roosters", Vācija), Oskars Batņa (Mikeli "Jukurit", Somija), Dans Ločmelis ("Lulea", Zviedrija), Miks Indrašis (Švenningenes "Wild Wings", Vācija), Renārs Krastenbergs (Stokholmas AIK, Zviedrija), Mārtiņš Dzierkals (Česke Budejovices "Motor", Čehija), Rihards Bukarts (Klāgenfurtes "EC-KAC", Austrija), Ronalds Ķēniņš ("Lausanne", Šveice), Toms Andersons ("La Chaux-de-Fonds", Šveice"), Rodrigo Ābols ("Orebro", Zviedrija), Roberts Bukarts (Vītkovices "Ridera", Čehija), Andris Džeriņš (Herningas "Blue Fox", Dānija), Deniss Smirnovs (Ženēvas "Servette", Šveice), Rūdolfs Balcers (Sirakjūsas "Crunch", AHL).

Slovēnijas izlases sastāvs pasaules čempionātā:

vārtsargi: Luka Gračnars ("Landshut", Vācija), Gašpers Krošeļs ("Mlada Boleslav", Čehija), Žans Uss (Ļubļanas "Olimpija");

aizsargi: Blažs Gregorcs (Augsburgas "Panther", Vācija), Žiga Pavlins ("Pustertal", Itālija), Matics Podlipniks ("Spišska Nova Ves", Slovākija), Miha Štebihs ("Nice", Francija), Aleksandrs Magovacs, Kristjans Čepons, Aļoša Črnovičs (visi - Ļubļanas "Olimpija"), Bine Mašičs (Vāsas "Sport", Somija);

uzbrucēji: Roberts Saboličs, Blažs Tomaževičs (abi - "Villacher SV", Austrija), Žiga Jegličs, Jans Urbass, Miha Verličs (visi - Brēmerhāfenes "Fischtown Pinguins", Vācija), Žiga Pance, Tadejs Čimžars, Miha Zajcs, Niks Simšičs (visi - Ļubļanas "Olimpija"), Roks Tičars ("EC-KAC", Austrija), Kens Ograjenšeks (Grācas "99ers", Austrija), Anže Kuralts ("Fehervar", Ungārija), Luka Mavers ("Pioneers", Austrija), Jans Drozgs (Habarovskas "Amur", KHL).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi