Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijas hokejisti neizmanto iespējas un piekāpjas arī Slovākijai

Latvijas vīriešu hokeja izlase sestdien Rīgā pasaules čempionāta B apakšgrupas otrajā mačā ar rezultātu 1:2 (0:1, 1:0, 0:1) zaudēja Slovākijai, kas ir tās tiešā konkurente cīņā par vietu ceturtdaļfinālā.

Pēc pirmajām spēlēm B apakšgrupā pa trīs punktiem ir Kanādai, Šveicei, Čehijai un Slovākijai, divi punkti ir Kazahstānai, vienu izcīnījusi Norvēģija, bet bez punktiem ir Slovēnija un Latvija. No visām B apakšgrupas komandām tikai Latvija un Slovākija aizvadījušas pa diviem mačiem.

Slovākijas izlases labā vārtus guva Matūšs Sukeļs un Mareks Hrivīks, bet Latvijas valstsvienībā ar precīzu metienu izcēlās Rodrigo Ābols. 

Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē tika atzīts vārtsargs Artūrs Šilovs, kurš atvairīja 27 no 29 metieniem. Pretējos vārtos ar tikpat ripām galā tika Stanislavs Škorvāneks, kurš arī tika atzīts par labāko spēlētāju savā valstsvienībā. 

Tāpat kā pirmajā mačā, arī šajā latvieši ātri nonāca iedzinējos, jau 44.sekundē pēc piespēles no aizvārtes Artūru Šilovu pārspējot Šukeļam. Turpinājumā Šilovs vēl pāris epizodēs glāba mājiniekus no zaudētiem vārtiem.

Perioda otrajā pusē Robertam Bukartam bija laba iespēja panākta 1:1, taču viņš no tuvas distances neraidīja ripu vārtos. 

Otrā perioda ievadā Latvijas hokejisti tika pie vairākuma, tomēr to izmantot neizdevās, lielāko daļu no divām minūtēm vairākumā pavadot mēģinājumos nostāties uzbrukuma zonā.

Turpinoties trešdaļai, Latvijai vēlreiz bija iespēja divas minūtes spēlēs vairākumā. Neskatoties uz to, ka šoreiz lielāko daļu no tā Latvijas hokejisti pavadīja pie pretinieku vārtiem, Slovākijas vārtsargs atvairīja visus metienus.

Nedaudz vairāk kā trīs minūtes līdz perioda beigām neizšķirtu panāca Ābols, kurš pretuzbrukumā izgāja viens pats pret Slovākijas vārtsargu un raidīja ripu pretinieku vārtos.

Savukārt noslēdzošās 20 spēles minūtes sākās ar vairākiem Latvijas mēģinājumiem izvirzīties vadībā, taču 51.minūtē vienu vārtu pārsvaru atgūt izdevās slovākiem. Hrivīks bija pirmais pie atlēkušās ripas Latvijas vārtu priekšā un ātri raidīja to garām Šilovam.

Pēc divu slovāku noraidījumiem apmēram piecas minūtes līdz spēles beigām Latvijai minūti bija iespēja spēlēt piecatā pret trijiem pretiniekiem, kam sekoja vēl minūte ar viena spēlētāja pārsvaru. Latvijas hokejisti vairākkārt mēģināja vēlreiz pārspēt Slovākijas vārtsargu, tomēr gandrīz trīs vairākumā pavadītās minūtes noslēdzās bez precīziem metieniem.

Tikmēr nepilnas trīs minūtes līdz pamatlaika beigām abas komandas tika sodītas ar abpusējo noraidījumu, no Latvijas uz noraidīto soliņa dodoties Oskaram Batņam. Vienībām divas minūtes vajadzēja spēlēt četri pret četri, taču Šilovs tika nomainīts pret piekto laukuma spēlētāju. 

Latvijai vairs neizdevās gūt vārtus un spēles beigu rezultāts palika nemainīgs.

Jau ziņots, ka piektdien meistarsacīkšu pirmajā spēlē Latvija ar 0:6 kapitulēja Kanādai, savukārt slovāki ar 2:3 zaudēja latviešu trešajiem pretiniekiem čehiem.

Pasaules čempionāta turpinājumā pirmdien Latvija tiksies ar Čehiju, pēc dienas pauzes 17.maijā - ar Norvēģiju, 19.maijā - ar Slovēniju, 20.maijā - ar Kazahstānu, bet noslēdzošajā grupas spēlē 23.maijā stāsies pretī Šveicei.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Polija un Lielbritānija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja somi, kuri izšķirošajā mačā bija pārāki pār Kanādu.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies līdz 28.maijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi