Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Latvijas hokejisti pasaules čempionātā uzvar Kazahstānu

Latvijas vīriešu hokeja izlase otrdien Ostravā pasaules čempionāta trešajā spēlē ar 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) pārspēja Kazahstānu.

Latvijas labā vārtus guva Roberts Bukarts un Haralds Egle, kamēr visus 26 pretinieku metienus atvairīja Kristers Gudļevskis, aizvadot "sauso" maču, un tika atzīts par labāko spēlētāju Latvijas izlases rindās.

Pēc spēlētām trīs minūtēm divu minūšu noraidījumu par turēšanu nopelnīja Jānis Jaks, taču viņa vietā uz noraidīto soliņu devās Miks Indrašis, jo aizsargam bija pārsists deguns. Indrašis pēc izturēta mazākuma arī devās pretuzbrukumā, kas noslēdzās ar neprecīzu metienu.

Tuvojoties trešdaļas izskaņai Latvija vēlreiz palika mazākumā pēc Roberta Mamčica divu minūšu noraidījuma par spēles laika vilcināšu, bet neilgi pēc tam pie noraidījuma tika arī Renārs Krastenbergs. Arī šos vairākumus Kazahstānas hokejisti neizmantoja.

Otrajā periodā Jaks nopelnīja Latvijai vairākumu un jau aizturētā soda laikā latviešiem izdevās nomainīt vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, uzbrukuma zonā pavadot vairāk kā minūti. Sekojošajā vairākumā latviešiem bija vairākas iespējas pārspēt Kazahstānas vārtsargu, taču liela daļa metienu lidoja garām vai virs vārtiem.

Mača 32.minūtē pēc uzvarēta iemetiena pie pretinieku vārtiem Oskars Batņa mēģināja piespēlēt uz vārtu priekšu, kur ripa no Kazahstānas hokejista nūjas lāpstiņas atlēca pie Roberta Bukarta, kurš nogādāja to Kazahstānas vārtos, izvirzot vadībā Latviju.

Savukārt trīs ar pusi minūtes vēlāk Egle lēcienā pārtvēra augstu pretinieku piespēli un pats devās uz pretinieku vārtiem, spēcīgi raidot ripu augšējā stūrī un dubultojot Latvijas pārsvaru.

Noslēdzošās trešdaļas sākumā Latvija palika mazākumu pēc tam, kad divu minūšu noraidījumu nopelnīja Indrašis. Latvijas hokejisti arī ceturto reizi mačā mazākumā spēja nosargāt savus vārtus neieņemtus.

Tuvojoties jau trešā perioda izskaņai, pēc neveiksmīga Latvijas uzbrukuma Kazahstānai izdevās labs pretuzbrukums, taču Kristers Gudļevskis noķēra ripu tvērējcimdā. 

Pēdējās minūtēs ripu vairāk kontrolēja Latvijas hokejisti, neļaujot Kazahstānai tikt pie vārtu gūšanas iespējām, un izcīnīja "sauso" uzvaru.

Latvijas izlase čempionātu sākusi ar divām uzvarām papildlaikos, abos uzvaras vārtus gūstot Kasparam Daugaviņam. Sestdien latvieši ar 5:4 pārspēja Poliju un svētdien ar 3:2 guva virsroku pār Franciju.

Kazahstāna vispirms ar 3:1 uzveica Franciju, bet pēc tam ar 2:6 zaudēja Slovākijai.

Pēc tam 15.maijā Latvija tiksies ar Vāciju, 18.maijā - ar Zviedriju, 19.maijā - ar Slovākiju, bet noslēdzošajā grupas spēlē 21.maijā latvieši spēkosies ar ASV hokejistiem, kurus pērn pārspēja cīņā par bronzas godalgām.

Turnīrā startējošās 16 komandas ir sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras grupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Ungārija un Slovēnija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja kanādieši, kuri izšķirošajā mačā pārspēja Vāciju, bet bronzas medaļas izcīnīja Latvija, pagarinājumā pieveicot ASV valstsvienību.

Šogad pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisinās no 10. līdz 26.maijam.

 

 

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: LOK prezidenta amata kandidātu diskusija

Otrdien, 28. maijā, notika žurnāla Sporta Avīze rīkotā Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta amatu kandidātu tiešraides diskusija, kuru vadīja sporta žurnālists Normunds Melderis.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi