Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijas hokejisti piekāpjas Šveicei

Latvijas hokeja izlase, turpinot gatavoties pasaules čempionātam, piektdien pārbaudes mačā viesos ar rezultātu 1:4 (1:0, 0:2, 0:2) piekāpās Šveicei.

Latvijas komandas sastāvā vienīgos vārtus iemeta Miks Indrašis.

Spēles ievadā pārsvars piederēja Šveices komandai, latviešu vārtsargam Kristeram Gudļevskim atvairot vairākus mājinieku metienus. Tomēr rezultātu devītajā minūtē atklāja tieši Latvijas izlase - ripu gar vārtiem piespēlēja Lauris Dārziņš, to tālāk palaida Rihards Bukarts, bet Indrašis spēles galveno priekšmetu raidīja vārtos. Pēc tam abām komandām bija vēl pāris labas iespējas gūt vārtus, bet pēc pirmā perioda vadībā ar 1:0 atradās Latvija.

Otrajā trešdaļā diezgan izteikts pārsvars jau piederēja Šveices hokejistiem, bet atzīstami Latvijas vārtos darbojās Gudļevskis. Tomēr cīņas 33.minūtē mājinieki panāca neizšķirtu, kad ripas lidojuma virzienu mainīja Gregorijs Hofmans, turklāt tā atsitās pret Oskaru Cibuļski un nonāca vārtos. Savukārt jau pēc nepilnām četrām minūtēm šveicieši izvirzījās vadībā, kad pretuzbrukumā ar precīzu metienu atzīmējās Noā Rods.

Pirms noslēdzošajām 20 pamatlaika minūtēm vadībā ar 2:1 atradās Šveice, bet trešā perioda ievadā Latvija neizmantoja lielo vairākumu, turklāt mirkli pēc tam mājinieki trāpīja pa vārtu stabu. Piecatā pret trijiem dabūja uzspēlēt arī šveicieši, bet Latvija šo mazākumu izturēja. Izlasei tā arī neizdevās atspēlēties, turklāt priekšpēdējām minūtē Šveice raidīja ripu jau tukšos Latvijas vārtos.

Savukārt 39 sekundes pirms pamatlaika beigām Vensāns Praplāns pēc cīņas vārtu priekšā panāca 4:1, kad Gudļevskis jau bija atgriezies vārtos. Pašās beigās starp abām komandām vēl izcēlās asumi, jo netīri tika nospēlēts pret Rodrigo Ābolu.

Pamatlaiks noslēdzās ar rezultātu 4:1, bet pēc tam komandas vēl aizvadīja piecu minūšu pagarinājumu, uzspēlējot formātā trīs pret trīs, bet tajā vārti netika gūti.

Pēc tam savukārt notika pēcspēles metieni, kur Latvijas vārtos stājās talantīgais Gustavs Dāvis Grigals. "Bullīšos" ar 2:0 uzvarēja Latvija, pa vārtiem gūstot Tomam Andersonam un Emīlam Ģēģerim.

Tiesa, mača otrajā pusē nespēlēja viena no potenciālajiem Latvijas izlases līderiem Teodors Bļugers.

Otrā spēle sarp abām komandām ir paredzēta sestdien citā Šveices pilsētā Hērizavā.

Abas izlases savā starpā tiksies ar pasaules čempionātā.

Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs uz pārbaudes spēlēm Šveicē sastāvā iekļāvis 26 spēlētājus. To skaitā ir trīs vārtsargi, deviņi aizsargi un 14 uzbrucēji.

Izlases galvenais treneris nolēmis pēc spēlēm ar Šveici paziņot komandas sastāvu dalībai pasaules čempionātā.

Izlasei pirms došanās uz Šveici ir pievienojušies Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējošie Teodors Bļugers un Rūdolfs Balcers, kā arī nesen par Čehijas čempionu kļuvušais Guntis Galviņš. Tāpat treniņus iepriekšējā nedēļā kopā ar izlasi uzsāka arī Lauris Dārziņš.

Savukārt uz šīm spēlēm Šveicē neliela potītes savainojuma dēļ nav devies komandas kapteinis Kaspars Daugaviņš, tāpat savainojumu dziedē arī Edgars Kulda, taču Vitālijam Pavlovam ceļgala traumas dēļ šī gada pasaules čempionāts ies secen.

Latvijas nacionālā izlase kopumā jau aizvadījusi četras pārbaudes spēles Euro Hockey Challenge turnīra ietvaros, kurā izlases piedalās sagatavošanās posmā pirms pasaules čempionāta. Vispirms Latvija viesos ar 3:2 uzvarēja un 0:2 piekāpās Francijai, bet pagājušajā nedēļā pašmāju hokejisti Arēna Rīga uzvaras dalīja uz pusēm (2:4 un 2:1) ar spēcīgo Krievijas izlasi.

Pasaules čempionāts Slovākijā sāksies 10.maijā, bet Latvijas valstsvienība Bratislavā tiksies ar Austrijas, Šveices, Itālijas, Čehijas, Krievijas, Zviedrijas un Norvēģijas nacionālajām izlasēm. Iekļūstot četru labāko komandu pulkā, izlase garantēs dalību ceturtdaļfinālā.

Latvijas izlases sastāvs mačiem pret Šveici:

vārtsargi - Kristers Gudļevskis (Rīgas Dinamo), Gustavs Dāvis Grigals (Aļaskas-Fērbenksas Universitāte, NCAA), Jānis Auziņš (Prizma);

aizsargi - Uvis Balinskis, Kristaps Zīle, Kristaps Sotnieks (visi - Rīgas Dinamo), Ralfs Freibergs (Zlīnas PSG Berani, Čehija), Artūrs Kulda (Čerepovecas Severstaļ, KHL), Oskars Cibuļskis (Hradeckrālovas Mountfield, Čehija), Jānis Jaks (Amerikas Starptautiskās koledža, NCAA), Edgars Siksna (Karagandas Sarjarka, VHL), Guntis Galviņš (Tršinecas Ocelārži, Čehija);

uzbrucēji - Rodrigo Ābols (Orebro, Zviedrija), Miks Indrašis (Maskavas Dinamo, KHL), Rihards Bukarts (Diseldorfas EG, Vācija), Gints Meija, Oskars Batņa, Emīls Ģēģeris, Mārtiņš Dzierkals, Rihards Marenis, Lauris Dārziņš (visi - Rīgas Dinamo), Roberts Bukarts (Prāgas Sparta, Čehija), Ronalds Ķēniņš (Lausanne, Šveice), Teodors Bļugers (Pitsburgas Penguins, NHL), Rūdolfs Balcers (Otavas Senators, NHL), Toms Andersons (Langenthal, Šveice).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi