Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

Latvijas hokejisti svarīgā pasaules čempionāta mačā tiekas ar Slovākiju

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien Ostravā pasaules čempionāta sestajā spēlē tiksies ar Slovākijas valstsvienību. Spēle Ostrava Arena sāksies plkst.21.20 pēc Latvijas laika, tiešraidē to pārraidot televīzijas kanālam LTV7.

Pirms tam B apakšgrupā Ostravā plkst.17.20 ASV spēlēs ar Kazahstānu, arī šo spēli tiešraidē pārraidot LTV7. Savukārt A apakšgrupā Prāgā plkst.17.20 Norvēģija aizvadīs maču ar Austriju, bet plkst.21.20 Kanāda tiksies ar Šveici, šīs spēles tiešraidē pārraidot tīmekļa vietnē "lsm.lv/hokejs".

B grupā Zviedrijai piecās cīņās ir 15 un nodrošināta vieta ceturtdaļfinālā. Vācijai sešās spēlēs ir 12 punkti, Slovākijai piecās spēlēs - 11 punkti, ASV - desmit, Latvijai - septiņi, bet Francijai - četri un Kazahstānai - trīs punkti, bet Polijai sešos mačos ir viens punkts.

A grupā Čehijai sešās spēlēs ir 15 punkti, pa 14 punktiem piecās spēlēs ir Šveicei un Kanādai, visām trim komandām nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā. Somijai ir septiņi punkti, Dānija sešos mačos ir sakrājusi sešus punktus, Austrijai piecās cīņās ir četri un Norvēģijai - trīs punkti, bet Lielbritānija pie punktiem nav tikusi.

Latvijas hokejisti turnīru sāka ar trim uzvarām, ar 5:4 papildlaikā pieveicot Polijas izlasi, ar 3:2 pagarinājumā - Franciju un ar 2:0 pamatlaikā - Kazahstānu. Pēc tam ar 1:8 tika atzīts Vācijas pārākums un ar 2:7 zaudēts zviedriem.

Slovāki ar 4:6 zaudēja Vācijai, bet ar 6:2 pieveica Kazahstānu, ar 5:4 pagarinājumā - ASV un ar 4:0 - Poliju.

Grupas pēdējā spēlē 21.maijā latvieši spēkosies ar ASV hokejistiem, kurus pērn pārspēja cīņā par bronzas godalgām.

Latvijas un Slovākijas izlases tikās pagājušā gada pasaules čempionāta otrajā mačā, kurā ar 2:1 pārāki bija slovāki. Decembrī abu komandu tikšanās Bratislavā cīņā par uzvaru "Kaufland" kausā beidzās ar mājinieku uzvaru - 3:0.

Slovākijas izlases sastāvā ir arī 2022.gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) drafta pirmais numurs Jurajs Slafkovskis un otrā izvēle Šimons Nemecs, kā arī vēl četri NHL hokejisti.

Latvijas izlasē pēc iepriekšējā čempionāta izlaišanas ir atgriezies vārtsargs Elvis Merzļikins. No tiem spēlētājiem, kuri pērn izcīnīja bronzas godalgas, ierindā ir palikuši 17, bet no šī gada papildinājumiem debijas čempionāts ir septiņiem - vārtsargam Ērikam Vītolam, aizsargam Markusam Komulam, kā ar uzbrucējiem Haraldam Eglem, Raivim Ansonam, Eduardam Tralmakam, Martinam Laviņam un Fēliksam Gavaram.

No līdzi paņemtajiem spēlētājiem sākotnējā pieteikumā netika iekļauti Vītols, Laviņš un bronzas medaļas ieguvējs Arvils Bergmais, bet pirms sestdienas mača tika pieteikts Vītols un Bergmanis. Pirmās divas spēles pasaules junioru čempionātā nopelnītās diskvalifikācijas dēļ nācās izlaist uzbrucējam Danam Ločmelim.

Pagājušā pasaules čempionāta labākais vārtsargs un turnīra vērtīgākais spēlētājs Artūrs Šilovs kopā ar pagājušās sezonas Stenlija kausa ieguvēju Teodoru Bļugeru turpina cīņas Nacionālās hokeja līgas (NHL) izslēgšanas turnīrā Vankūveras "Canucks" rindās. Arī aizsargs Uvis Jānis Balinskis NHL kluba Floridas "Panthers" rindās vēl cīnās par Stenlija kausu.

Traumu dēļ izlasē šogad nav pērn čempionātā spēlējušo uzbrucēju Rūdolfa Balcera, Ronalda Ķēniņa, Denisa Smirnova, Andra Džeriņa, kā arī spēles par bronzas medaļām uzvaras vārtu autora Kristiāna Rubīna.

Turnīrā startējošās 16 komandas ir sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras grupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Ungārija un Slovēnija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja kanādieši, kuri izšķirošajā mačā pārspēja Vāciju, bet bronzas medaļas izcīnīja Latvija, pagarinājumā pieveicot ASV valstsvienību.

Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisināsies līdz 26.maijam.

Latvijas izlases sastāvs dalībai 2024.gada pasaules čempionātā:

vārtsargi - Elvis Merzļikins (Kolumbusas "Blue Jackets", NHL), Ēriks Vītols (Keurū "KeuPa", Somija), Kristers Gudļevskis (Brēmerhāfenes "Fischtown Pinguins", Vācija);

aizsargi - Jānis Jaks, Kristaps Zīle (Litvīnovas "Verva", Čehija), Roberts Mamčics ("Nove Zamky", Slovākija), Arvils Bergmanis (Aļaskas Fērbenksas Universitāte, NCAA), Markuss Komuls (Truā-Rivjēras "Lions", Kanāda), Ralfs Freibergs (Hradeckrālovas "Mountfield"), Oskars Cibuļskis (Herningas "Blue Fox", Dānija), Kārlis Čukste (Jēvles "Brynas", Zviedrija);

uzbrucēji - Oskars Batņa (Mikeli "Jukurit", Somija), Roberts Bukarts, Rihards Bukarts (abi - Vītkovices "Ridera", Čehija), Renārs Krastenbergs (Grācas "99ers", Austrija), Haralds Egle (Liptovski Mikulāšas "MHK 32", Slovākija), Fēlikss Gavars (Sv. Lorenca Universitāte, NCAA), Dans Ločmelis (Masačūsetsas Universitāte Emerstā, NCAA), Kaspars Daugaviņš (Mihalovces "Dukla", Slovākija), Eduards Tralmaks (Kladno "Rytīrži", Čehija), Raivis Ansons (Vilksbāras/Skrentonas "Penguins", AHL), Miks Indrašis (Jēvles "Brynas", Zviedrija), Mārtiņš Dzierkals (Šellefteo AIK, Zviedrija), Rodrigo Ābols (Engelholmas "Rogle", Zviedrija).

Slovākijas izlases sastāvs dalībai 2024.gada pasaules čempionātā:

vārtsargi - Samuels Hlavajs (Plzeņas "Škoda", Čehija), Staņislavs Škorvāneks (Mihalovces "Dukla", Slovākija), Matejs Tomeks (Litvīnovas "Verva", Čehija);

aizsargi - Františeks Gajdošs ("Nitra", Slovākija), Mario Grmans (Vitkovīces "Ridera", Čehija), Peters Čerešņāks (Pardubices "Dynamo", Čehija), Šimons Nemecs (Ņūdžersijas "Devils", NHL), Martins Fehervārijs (Vašingtonas "Capitals", NHL), Mihals Ivans (Liberecas "Bīlī Tygrži", Čehija), Andrejs Golians (Bratislavas "Slovan", Slovākija), Patriks Kohs (Taksonas "Roadrunners", AHL);

uzbrucēji - Lukāšs Cingels (Brno "Kometa", Čehija), Andrejs Kudrna, Matušs Sukels (abi - Litvīnovas "Verva", Čehija), Jurajs Slafkovskis (Monreālas "Canadiens", NHL), Peters Cehlāriks, Mareks Hrivīks (abi - "Leksands", Zviedrija), Milošs Kelemens (Taksonas "Roadrunners", AHL), Viljams Čaho, Marko Dano, Libors Hudāčeks (visi - Tršinecas "Ocelārži", Čehija), Martins Faško-Rudāšs (Liberecas "Bīlī Tygrži", Čehija), Martins Pospišils (Kalgari "Flames", NHL), Pavols Regenda (Sandjego "Gulls", AHL), Tomāšs Tatars (Sietlas "Kraken", NHL).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi