Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas hokejisti Šveicē aizvada pirmspēdējo pārbaudes spēli pirms PČ

Latvijas valstsvienības hokejisti šodien Šveicē aizvada pirmo no divām pēdējām pārbaudes spēlēm pirms šomēnes Slovākijā gaidāmā pasaules čempionāta hokejā.

Pirmo spēli izlases aizvadīs Šveices pilsētā Veinfeldenā plkst.21.30 pēc Latvijas laika. Maču tiešraidē varēs vērot Latvijas Televīzijas 7.kanālā.

Otrā spēle ir paredzēta sestdien citā Šveices pilsētā Hērizavā.

Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs uz pārbaudes spēlēm Šveicē sastāvā iekļāvis 26 spēlētājus. To skaitā ir trīs vārtsargi, deviņi aizsargi un 14 uzbrucēji.

Izlases galvenais treneris pēc pārbaudes spēlēm ar Krieviju, kuras norisinājās "Arēna Rīga", atzina, ka pēc spēlēm ar Šveices izlasi, viņš paziņos izlases sastāvu dalībai pasaules čempionātā.

"Ļoti gaidu tikšanos ar Šveice izlasi, kas vienmēr bijusi ļoti ātra un fiziski spēcīga komanda. Man ļoti patīk tas, ko redzu Latvijas izlases treniņos. Taču mēs centīsimies kļūt vēl labāki no dienas uz dienu," izlases sniegumu treniņos rezumēja treneris.

Jau ziņojām, ka izlasei pirms došanās uz Šveici ir pievienojušies Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējošie Teodors Bļugers un Rūdolfs Balcers, kā arī nesen par Čehijas čempionu kļuvušais Guntis Galviņš. Tāpat treniņus iepriekšējā nedēļā kopā ar izlasi uzsāka arī Lauris Dārziņš.

Savukārt uz šīm spēlēm Šveicē neliela potītes savainojuma dēļ nedosies komandas kapteinis Kaspars Daugaviņš, tāpat savainojumu dziedē arī Edgars Kulda, taču Vitālijam Pavlovam ceļgala traumas dēļ, šī gada pasaules čempionāts ies secen.

Latvijas nacionālā izlase kopumā jau aizvadījusi četras pārbaudes spēles Euro Hockey Challenge turnīra ietvaros, kurā izlases nereti piedalās sagatavošanās posmā pirms pasaules čempionāta. Vispirms Latvija viesos ar 3:2 uzvarēja un 0:2 piekāpās Francijai, bet pagājušajā nedēļā pašmāju hokejisti Arēna Rīga uzvaras dalīja uz pusēm (2:4 un 2:1) ar spēcīgo Krievijas izlasi.

Pasaules čempionāts Slovākijā sāksies 10.maijā, bet Latvijas valstsvienība Bratislavā tiksies ar Austrijas, Šveices, Itālijas, Čehijas, Krievijas, Zviedrijas un Norvēģijas nacionālajām izlasēm. Iekļūstot četru labāko komandu pulkā, izlase garantēs dalību ceturtdaļfinālā.

Latvijas izlases sastāvs mačiem pret Šveici:

vārtsargi - Kristers Gudļevskis (Rīgas "Dinamo"), Gustavs Dāvis Grigals (Aļaskas-Fērbenksas Universitāte, NCAA), Jānis Auziņš ("Prizma");

aizsargi - Uvis Balinskis, Kristaps Zīle, Kristaps Sotnieks (visi - Rīgas "Dinamo"), Ralfs Freibergs (Zlīnas "PSG Berani", Čehija), Artūrs Kulda (Čerepovecas "Severstaļ", KHL), Oskars Cibuļskis (Hradeckrālovas "Mountfield", Čehija), Jānis Jaks (Amerikas Starptautiskās koledža, NCAA), Edgars Siksna (Karagandas "Sarjarka", VHL), Guntis Galviņš (Tršinecas "Ocelārži", Čehija);

uzbrucēji - Rodrigo Ābols ("Orebro", Zviedrija), Miks Indrašis (Maskavas "Dinamo", KHL), Rihards Bukarts (Diseldorfas EG, Vācija), Gints Meija, Oskars Batņa, Emīls Ģēģeris, Mārtiņš Dzierkals, Rihards Marenis, Lauris Dārziņš (visi - Rīgas "Dinamo"), Roberts Bukarts (Prāgas "Sparta", Čehija), Ronalds Ķēniņš ("Lausanne", Šveice), Teodors Bļugers (Pitsburgas "Penguins", NHL), Rūdolfs Balcers (Otavas "Senators", NHL), Toms Andersons ("Langenthal", Šveice).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi