Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latvijas izlase pasaules U-18 hokeja čempionātā piekāpjas Šveicei

Latvijas izlase otrdien Vācijas pilsētā Kaufbeirenē pasaules U-18 hokeja čempionāta elites divīzijas trešajā spēlē zaudēja Šveicei.

Latvija ar 3:4 (2:1, 1:2, 0:1) piekāpās Šveices vienaudžiem.

Latvijas hokejisti ātri izvirzījās vadībā, kad spēles otrajā minūtē Ēriks Mateiko pēc Mārtiņa Krūklīša un Otto Poļakova piespēlēm raidīja ripu Šveices vārtos, taču tikpat ātri šveicieši panāca neizšķirtu, vārtus gūstot Simonem Terraneo.

Trešdaļas turpinājumā abas komandas saņēma pa noraidījumam un spēlēja četri pret četri, vārtiem netiekot gūtiem, taču spēles 16.minūtē Latvija tika pie iespējas spēlēs vairākumā, kuru izmantoja Emīls Veckaktiņš, izvirzot Latviju vadībā pēc Rodžera Bukarta piespēles.

Otrās trešdaļas pirmajās astoņās minūtēs šveicieši guva divus vārtus un izvirzījās vadībā ar 3:2, tomēr desmit sekundes pirms perioda beigām pēc Bukarta piespēles neizšķirtu panāca Dāvids Livšics.

51.minūtē Šveice panāca rezultātu par labu sev 4:3, un Latvija, mēģinot atspēlēties, pēdējo minūti un 11 sekundes spēlēja bez vārtsarga, taču vārti vairs netika gūti.

Latvijas hokejisti pirmajā spēlē, sagādājot sensāciju, pārspēja Zviedriju ar 3:2, taču otrajā spēlē ar 4:1 atzina Somijas pārākumu.

Turpretī Šveice ar rezultātu 2:6 piekāpās gan Zviedrijai, gan Somijai.

Pēdējo reizi Latvijas un Šveices vienaudži tikās pirms gada, kad pasaules čempionāta pirmajā spēlē piekāpās šveiciešiem ar 2:4.

Latvijas U-18 valstsvienība Šveici pasaules junioru čempionātā pēdējo reizi uzvarēja 2012.gadā. Toreiz Edgars Kulda guva uzvaras vārtus spēlē, kas noslēdzās ar rezultātu 4:2.

Pēdējā pārbaudes spēlē pirms meistarsacīkstēm Latvijas U-18 izlase Čehijā ar 1:5 piekāpās mājiniekiem. Vienīgos vārtus Latvijai šajā mačā guva Otto Poļakovs.

Pirms tam jaunieši ar 1:10 un 0:6 zaudēja Latvijas pieaugušo izlases kandidātiem, vienīgos vārtus gūstot Raivim Strazdiņam.

Decembra vidū Somijas pilsētā Kajānos Latvijas jaunieši Eiropas Jaunatnes olimpiskajā festivālā ar 1:5 piekāpās Somijai, ar 3:9 - Čehijai, ar 0:3 - Krievijas Olimpisko atlētu komandai un ar 1:2 - Baltkrievijai.

Pasaules čempionāts elites divīzijā Vācijas pilsētās Kaufbeirenē un Landshūtā norisināsies no 23.aprīļa līdz 1.maijam. Ceturtdaļfināla spēles paredzētas 28.aprīlī, bet pusfināli - divas dienas vēlāk. Spēle par trešo vietu un zelta mačs paredzēts 1.maijā.

A grupā iekļauta Kanāda, Vācija, ASV un Čehija.

Tā kā Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) no starptautiskajām sacensībām diskvalificēja Krievijas un Baltkrievijas hokejistus, šogad desmit komandu vietā par medaļām sacentīsies astoņas.

Šogad no spēcīgāko komandu divīzijas neizkritīs neviena komanda.

2020.gadā Covid-19 izplatības dēļ pasaules čempionāts U-18 vecuma grupā elites divīzijā nenotika, bet 2021.gadā Latvija cieta četrus zaudējumus un bez gūtiem punktiem palika pēdējā. Spēle par devīto vietu, kā arī par vietas saglabāšanu līgā nenotika, jo neviena komanda elites divīziju neatstāja.

Turnīrā trenerim Oļegam Sorokinam palīdz Herberts Vasiļjevs un Juris Ozols, kā arī vārtsargu treneris Edgars Lūsiņš.

Latvijas U-18 izlases sastāvs dalībai pasaules čempionāta elites divīzijā:

vārtsargi: Deivs Rolovs (Hokeja skola "Rīga"), Linards Feldbergs ("Pirāti"), Markuss Brants ("Kurbads");

aizsargi: Pēteris Bulāns, Mārtiņš Krūklītis, Alekss Simanovičs, Dario Mackevičs (visi - Hokeja skola "Rīga"), Kristers Urbanovičs (Oulu "Karpat", Somija), Renarts Bērziņš ("Pirāti"), Elvis Laškovs ("Tukums"), Viktors Kurbaka ("Dinaburga");

uzbrucēji: Rainers Dārziņš ("Rīga", MHL), Rainers Rullers, Otto Poļakovs, Ēriks Mateiko, Raivis Strazdiņš (visi - Hokeja skola "Rīga"), Kristers Zvagulis ("Odense", Dānija), Markuss Streikišs ("Taby", Zviedrija), Rodžers Bukarts (Cīrihes "Lions", Šveice), Erasts Nazarenko ("Karlskoga", Zviedrija), Dāvis Borozinskis (Korpuskristi "IceRays", NAHL), Dans Ločmelis, Sandis Vilmanis (abi - "Lulea", Zviedrija), Emīls Veckaktiņš ("Lugano", Šveice), Dāvids Livšics ("Kurbads").

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi