Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Latvijas izlases hokejisti par PČ ceturtdaļfināla sasniegšanu saņems prēmijas

Latvijas hokeja izlases spēlētāji par pasaules čempionāta ceturtdaļfināla sasniegšanu saņems prēmijas, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam 1:1 atklāja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas izlase šo pasaules čempionātu noslēdza astotajā vietā, pirmo reizi kopš 2009.gada spēlējot ceturtdaļfinālā, kurā ar 2:3 nācās piekāpties nākamajai čempionei Zviedrijai.

"Tas ir pierādījums, ka lietas, kuras uzsākām federācijā, darām pareizi. Visi strādāja kā vienota ģimene," izlases labo sniegumu komentēja Koziols.

Līgums ar Latvijas izlases galveno treneri Bobu Hārtliju ir noslēgts līdz 2022.gada Pekinas olimpiskajām spēlēm, ar atrunu, ka, saņemot piedāvājumu no Nacionālās hokeja līgas (NHL), viņš karjeru varēs turpināt planētas spēcīgākajā līgā.

"Varēsim būt tikai lepni, ja Latvijas izlases treneris turpinās savu karjeru NHL. Taču, zinot Hārtliju, viņš neies trenēt komandu, kas nevar cīnīties par Stenlija kausu. Viņa ambīcijas ir tikai uzvarēt," pauda Koziols, mierinot, ka šobrīd nav pamata uztraukties par Hārtlija iespējamo aiziešanu no Latvijas izlases galvenā trenera amata.

Tāpat Koziols atklāja, ka Latvijas izlases spēlētāji saņems prēmijas par startu pasaules čempionātu.

"Pirms čempionāta vienojāmies, ka, ja IIHF par sniegumu pasaules čempionātā izdalīs prēmijas, tās saņems arī hokejisti. Šobrīd nevaram pateikt, cik lielas būs prēmijas. Tas būs atkarīgs no tā, cik ekonomiski veiksmīgs bijis čempionāts," skaidroja Koziols.

2016.gada rudenī LHF kongresā daudziem par pārsteigumu par jauno organizācijas prezidentu kļuva Aigars Kalvītis, šajā amatā nomainot Kirovu Lipmanu, kurš svētdien svinīgi saņēma Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Pola Loika vārdā nosauktu balvu par savu ieguldījumu sporta veida attīstībā.

"Par Kirovu daudz neko negribu komentēt, neviens mums neprasīja viedokli par balvas piešķiršanu. Bija daudz jautājumu no citu federāciju puses. Es teiktu, ka nē, es viņam nepiešķirtu balvu," teica Koziols. "Latvijas hokeja saimniecībā pēdējos 20 gados netika veiktas sistemātiskas un pareizas darbības. Kad pārņēmām LHF, federācijai bija pusotrs sponsors, neviens neticēja vadībai."

Tāpat viņš pauda, ka Latvijas hokeja nākotne ir stipri klubi, un tajā pat laikā atzīmēja, ka Rīgas "Dinamo" spēlēšana Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) ir ar plus zīmi.

"Mēģinām darīt visu iespējamo, lai rastos spēcīgi klubi. Ceļš ir labs un pareizs - attīstīt vietējo Latvijas čempionātu. Esmu pilnīgi pārliecināts, ka Rīgas Dinamo Latvijas hokejam ir ar plus zīmi, jo daudziem izlases hokejistiem ir iespēja spēlēt augstā līmenī," atklāja Koziols.

Iepriekšējo reizi pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā Latvijas izlase piedalījās 2009.gadā, kad Šveicē atkārtoja savu visu laiku labāko rezultātu un ierindojās septītajā vietā. Šāds sasniegums Latvijas izlasei padevies arī 1997. un 2004.gadā.

Pērn tika gūta desmitā vieta, bet vēl pirms tam, kad Latviju attiecīgi 2015.gadā vadīja Aleksandrs Beļavskis, bet 2016.gadā Leonīds Beresņevs, tā ieņēma 13.vietu, savukārt vēl pirms tam trīs čempionātos Teda Nolana vadībā Latvija 2012.gadā bija desmitā, bet nākamajos divos gados ieņēma 11.pozīciju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Merzļikinam un Blue Jackets sagrāve pret Jets

Graujošu zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien piedzīvoja Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins un viņa pārstāvētā Kolumbusas Blue Jackets komanda, kas savā la...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi