Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Latvijas izlases vārtus mačā pret Kazahstānu sargās Merzļikins (papildināts 20:02)

Latvijas hokeja izlases vārtus sestdien gaidāmajā pasaules čempionāta mačā pret Kazahstānu vārtus sargās Elvis Merzļikins, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Līdz ar to pašlaik 22 gadus vecais Merzļikins stāsies vārtos jau savā ceturtajā šī pasaules čempionāta spēlē. Līdz šim viņš Krievijā notiekošajā turnīrā piedalījies trīs spēlēs, visās no tām ciešo zaudējumus, tomēr vidēji mačā viņš ielaidis 2,89 ripas un atvairījis 92,31% pretinieku metienu.

"Elvis šajā čempionātā spēlē ļoti labi, viņam ir laba statistika, viņš ir izjutis spēli un visos iepriekšējos mačos pavilcis mūs, tāpēc nolēmām viņu likt vārtos," pirms spēles žurnālistiem skaidroja Latvijas izlases galvenā trenera palīgs Kārlis Zirnis.

Pēc spēles ar Dāniju Merzļikins bijis ļoti dusmīgs uz sevi, jo īpaši par pēdējo pretinieku "bullīti". "Tas tikai ir labi, ka viņš dusmojas, jo vēl vairāk gribēs sevi pierādīt," piebilda Zirnis.

Spēlē pret Kazahstānu būs izmainītas trīs uzbrucēju maiņas. Kopā ar Zemgu Girgensonu un Ronaldu Ķēniņu spēlēs Aleksejs Širokovs, un šo maiņu laidīs laukumā brīžos, kad pretiniekiem spēlēs ziemeļamerikāņu leģionāru trio. "Aizsardzībā ar viņiem dosies Kristaps Sotnieks un Guntis Galviņš, kuri labi tika galā ar dāņu līderiem," skaidroja treneris.

Savukārt pie Mika Indraša un Ginta Meijas šoreiz spēlēs Rodrigo Ābols. "Mikam labāk izdodas, ja blakus ir kreatīvāks spēlētājs un mēs domājam, ka tāds varētu būt Ābols. Savukārt ceturtajā maiņā ar Māri Bičevski centrā, spēlē Vitālijs Pavlovs un Gunārs Skvorcovs. Aizsargu pāri paliek nemainīgi," sastāva aprises komentēja Zirnis.

Kā 13.uzbrucējs šim mačam tiks pieteikts Edgars Kulda, savukārt septītais aizsargs būs Edgars Siksna. Ārpus pieteikuma palicis aizsargs Jānis Andersons.

Šajā spēlē no hokejistiem tiks prasīts, lai uzbrukumā biežāk pa vārtiem met aizsargi. "Norādījām, ka jāspēlē caur aizsargiem, jo kazahu malējie uzbrucēji spēlē diezgan pasīvi. Aizsargiem jāmet pa vārtiem, bet uzbrucējiem jābūt to priekšā. Kā vakar dāņi iemeta otro golu - atdeva, uzmeta, pielika, viss vienkārši. Mums diemžēl līdz šim ripa vai nu reti aiziet pipe aizsarga, vai aizsargs nav atvēries metienam. Domāju, mēs šodien divus trīs vārtus tā gūsim, pēc aizsargu metieniem," optimistisks bija Zirnis.

Tāpat LHF ziņo, ka kā 13.uzbrucējs šim mačam tiks pieteikts Edgars Kulda, savukārt septītais aizsargs būs Edgars Siksna. Ārpus pieteikuma palicis aizsargs Jānis Andersons.

A apakšgrupas mačs starp Latvijas un Kazahstānas izlasēm VTB ledus pilī sāksies plkst.20.15. Spēli tiešraidē pārraidīs kanāli TV3, 3+ un Re:TV.

Latvijas izlase, izcīnot uzvaru šajā mačā, garantēs palikšanu elitē, savukārt Kazahstānas valstsvienība A apakšgrupas kopvērtējumā patlaban ir pēdējā vietā, tādējādi komandai draud izkrišana no augstākās divīzijas.

(ziņa papildināta ar 3.-8.rindkopu) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi