Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latvijas pretinieci Kanādu pasaules čempionātā vadīs Hurricanes galvenais treneris Pīterss

Latvijas hokeja izlases pretinieci maijā gaidāmajā pasaules čempionātā Kanādu šajā turnīrā vadīs Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Karolīnas Hurricanes galvenais treneris Bills Pīterss, kamēr ASV valstsvienību cīņā vedīs Detroitas Red Wings stūrmanis Džefs Bleshils.

Tikmēr par viņa asistentiem izvēlēti Sentluisas Blues galvenais treneris Maijs Jeo un Floridas Panthers stūrmanis Bobs Bouners.

"Kanāda vienmēr spējusi savest kopā augstākās klases trenerus un spēlētājus, un arī šoreiz komandu vadīs pieredzējis kolektīvs. Gaidām ar nepacietību iespēju pārstāvēt Kanādu uz starptautiskās skatuves ar mērķi atvest mājās zelta medaļas," Kanādas hokeja federācija citē vienu no izlases ģenerālmenedžeriem Martinu Brodēru.

Pīterss Kanādas izlasi vadīja arī 2016.gada pasaules čempionātā, kurā kanādieši izcīnīja zeltu. Tajā pašā gadā viņš bija izlases galvenā trenera asistents Pasaules kausa izcīņā, bet vēl gadu pirms tam bija arī treneru kolektīvā planētas meistarsacīkstēs.

Pašlaik 53 gadus vecais Pīterss četras sezonas pēc kārtas vadījis Hurricanes vienību, tiesa, nespējot to aizvest līdz Stenlija kausa izcīņai.

Kanādieši par pasaules čempioniem kronēti divos no pēdējiem trim čempionātiem, bet februārī notikušajās olimpiskajās spēlēs hokeja dzimtenes pārstāvji, nespēlējot NHL hokejistiem, samierinājās ar bronzu.

Kopš 1931.gada Kanāda par pasaules čempioni kronēta 20 reizes, kā arī izcīnījusi 12 sudraba un sešas bronzas medaļas.

Tikmēr Bleshilam asistenti būs Dens Bailsma un Dons Granato. Bailsma divas sezonas bija latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētās Bufalo Sabres galvenais treneris, bet šajā sezonā nevienu komandu nevadīja, kamēr Granato strādāja Čikāgas Blackhawks treneru kolektīvā.

ASV hokejisti pērn Bleshila vadībā astoņās pasaules čempionāta spēlēs izcīnīja sešas uzvaras, apstājoties turnīra ceturtdaļfinālā. Bleshils savā debijā pie ASV izlases stūres aizveda amerikāņus līdz piektajai vietai čempionātā.

"Pērn viņš paveica lielisku darbu un turpinās savu iesākto arī šogad. Papildus mums būs arī spēcīgi asistenti un atbalsta personāls," atzīmē ASV izlase ģenerālmenedžeris Bills Zito.

Pašlaik 44 gadus vecais Bleshils Red Wings komandu vadījis trīs sezonas pēc kārtas, pēdējās divās no tām paliekot ārpus Stenlija kausa izcīņas.

Tikmēr par ASV izlases kapteini nozīmēts Čikāgas Blackhwks zvaigzne Patriks Keins. Trīskārtējs Stenlija kausa ieguvējs Keins pārstāvējis ASV divās olimpiskajās spēlēs un vienā pasaules čempionātā, kā arī Pasaules kausa izcīņā.

Latvija ar Kanādu 1.maijā Rīgā aizvadīs pārbaudes maču, bet 14.maijā duelēsies pasaules čempionāta ietvaros. 

Savukārt ar amerikāņiem duelis planētas meistarsacīkstēs gaidāms 10.maijā.

Latvija pasaules čempionāta B apakšgrupā spēkosies ar Kanādu, Dienvidkoreju, Somiju, Vāciju, ASV, Norvēģiju un Dāniju.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi