Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Latvijas U-18 hokejisti pasaules čempionāta pārspēj Norvēģiju un iekļūst ceturtdaļfinālā

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase pirmdien Bāzelē pasaules čempionāta augstākās divīzijas ceturtajā mačā cīņā par vietu ceturtdaļfinālā pārspēja Norvēģiju, nosargājot vietu elites divīzijā.

Latvija guva panākumu ar rezultātu 1:0 (0:0, 0:0, 1:0), uzvaru nesošos vārtus gūstot Tomam Motam.

Latvijas hokejisti tika pie pirmā vairākuma jau pēc spēlētām piecām sekundēm, taču, pavadot lielāko daļu no tā pretinieku aizsardzības zonā, neizdevās ripu raidīt norvēģu vārtos.

Pēc spēlētām četrām minūtēm vienādos sastāvos divu minūšu noraidījumu nopelnīja Viktors Kurbaka, bet pēc minūtes noraidīts tika arī Rodions Boltramovičs, atstājot latviešus trijatā pret pieciem pretiniekiem. Neilgi pēc pirmā mazākuma beigām Latvijas hokejisti vēlreiz bija spiesti spēlēt četratā, jo noraidījumu nopelnīja Kristers Ansons. 

Otrajā trešdaļā latviešiem bija vēl viena iespēja spēlēt vairākumā, tomēr arī šoreiz norvēģu vārtos ripa nelidoja.

Savukārt noslēdzošajā periodā mazāk nekā septiņas minūtes līdz pamatlaika beigām no vārtu priekšas Norvēģijas vārtsargu pārspēja Mots, pie rezultatīvām piespēlēm tiekot Pēterim Bulānam un Ērikam Mateiko.

Spēles izskaņā Norvēģija laukumā devās ar sešiem laukuma spēlētājiem, atstājot savus vārtus tukšus, tomēr Latvijas vārtsargs Aksels Ozols palika nepārspēts.

Ozols atvairīja 19 pretinieku metienus un aizvadīja "sauso" spēli, kamēr otrā laukuma galā Martins Lundbergs tika galā ar 18 ripām.

B grupā pēc trim mačiem deviņi punkti ir ASV, bet pa sešiem - Somijai un Šveicei, Latvija četros mačos tikusi pie trīs punktiem un Norvēģija, kas noslēdzošajā spēlē stāsies pretī Somijai, trīs cīņās ir bez punktiem.

Ceturtdaļfinālā Latvijas pretiniece, visticamāk, būs A grupas līdere Zviedrija, kas uzvarējusi visos trīs aizvadītajos mačos un pēdējā grupas spēlē otrdien spēkosies ar Vāciju.

Pirmdien A grupas mačā Slovākija ar 6:4 (1:1, 2:3, 3:0) pārspēja Vāciju, kurai nāksies cīnīties par palikšanu elites divīzijā.

A grupā trīs spēlēs pie deviņiem punktiem ir tikusi Zviedrija, sešiem - Kanāda, pieci punkti četros mačos ir Slovākijai, Čehija, kas arī aizvadījusi trīs spēles, tikusi pie četriem punktiem, bet Vācija līdzšinējās trīs cīņās ir palikusi bez punktiem.

Jau ziņots, ka B grupas pirmajās spēlēs Latvija ar 1:7 zaudēja ASV, ar 2:5 atzina Somijas un ar 1:5 Šveices vienaudžu pārākumu. Norvēģi ar 0:5 zaudēja Šveicei un ar 1:12 - ASV.

Pasaules čempionāta ceturtdaļfināli notiks 27.aprīlī, pusfināli paredzēti 29.aprīlī, bet godalgas tiks sadalītas vēl dienu vēlāk. Pēdējo vietu ieguvējas apakšgrupās cīnīsies par vietas saglabāšanu elites divīzijā.

Neviena izlase pērn neizkrita uz zemāku divīziju, jo Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) no starptautiskajām sacensībām diskvalificēja Krievijas un Baltkrievijas hokejistus un pasaules čempionātā spēkus mēroja astoņas izlases.

Pērn Latvijas hokejisti pasaules čempionātu elites divīzijā sāka ar uzvaru pār Zviedriju (3:2), bet pēc tam ar 1:4 piekāpās Somijai un ar 3:4 atzina Šveices pārākumu, ieņemot ceturto vietu apakšgrupā. Ceturtdaļfinālā latvieši zaudēja ASV (3:13).

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas hokejisti pārbaudes spēlē ar 2:4 piekāpās Čehijai un ar 5:4 pārspēja Vāciju.

Darbā ar Latvijas U-18 izlasi Oļegam Sorokinam arī šogad asistē Juris Ozols un Herberts Vasiļjevs, kā arī vārtsargu treneris Edgars Lūsiņš, video treneris Artūrs Barovskis un fiziskās sagatavotības treneris - Raivis Miezāns.

Latvijas U-18 hokeja izlases spēlētāju saraksts:

vārtsargi: Aksels Ozols, Linards Feldbergs (abi - "Rīga"), Nils Roberts Mauriņš ("Sodertalje", Zviedrija);

aizsargi: Viktors Kurbaka, Aleks Ļeonovs, Krists Retenais (visi - "Rīga"), Pēteris Bulāns (Šikutimi "Sagueneens", QMJHL), Darels Uļjanskis (Stokholmas AIK, Zviedrija), Harijs Cjunskis ("Lugano", Šveice), Bruno Petrovičs (Vāsas "Sport", Somija);

uzbrucēji: Rodions Boltramovičs, Rauls Ozollapa, Raivis Strazdiņš, Toms Mots, Valters Niedrājs, Kārlis Nauris Česlis, Kristers Ansons (visi - "Rīga"), Olivers Mežiņš ("Tukums"), Dāvids Livšics ("Kurbads"), Ēriks Mateiko (Sentdžonsas "Sea Dogs", QMJHL, Kanāda), Kristofers Krūmiņš (Džersijas "Hitmen", USPHL, ASV), Markuss Streikišs ("IFK Taby", Zviedrija), Valdis Dommers ("Schewenninger", Vācija), Gustavs Līcis-Līcītis ("KooVee", Somija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi