Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Latvijas U-18 hokejisti zaudē norvēģiem un ceturtdaļfināla ceļazīmi atstāj konkurentu rokās

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase pirmdien Espo pasaules U-18 čempionāta apakšgrupas noslēdzošajā, ceturtajā mačā ar rezultātu 3:5 (0:3, 1:2, 2:0) zaudēja vienaudžiem no Norvēģijas, ceturtdaļfināla ceļazīmes iegūšanu atstājot konkurentu rokās.

Otrdien Norvēģijas un Slovākijas savstarpējā spēlē kļūs zināms, vai latvieši tiks ceturtdaļfinālā vai cīnīsies par palikšanu augstākajā divīzijā. 

A apakšgrupā pa deviņiem punktiem trīs spēlēs ir ASV un Somijai, pa trīs punktiem guvušas Norvēģija un Latvija, kas aizvadījušas attiecīgi trīs no četras cīņas, bet piektā ir Slovākija, kas trīs mačos ir bez punktiem.

Latvijas izlases labā vārtus guva Daniels Serkins, Martins Klaucāns un Darels Uļjanskis.

Lai gan pirmajās 20 minūtēs latvieši izdarīja vairāk metienu pa vārtiem (12:8) un divreiz spēlēja vairākumā, periodā tika piedzīvots zaudējums ar 0:3. Vispirms astotajā minūtē vairākumā ripu tukšā vārtu stūrī iemeta Lukass Finkenhāgens, bet 69 sekundes vēlāk izgājienu divatā pret vienu aizsargu izmantoja Matīass Dēli. Kad līdz trešdaļas beigām bija palikušas nepilnas divas minūtes, 3:0 panāca Niklass Orams-Ulsens.

Otrā perioda ievadā Finkenhāgens par grūšanu apmalē saņēma 5+20 minūšu sodu, dodot iespēju latviešiem spēlēt vairākumā. Trešdaļas trešajā minūtē Serkins ar metienu no vārtu priekšas to arī izmantoja, vairākuma piecminūtē gūstot vienīgos vārtus. Perioda otrajā pusē Dēli atjaunoja trīs vārtu pārsvaru un Ludvigs Laftons vairākumā panāca 5:1.

Pēc nospēlētām 40 minūtēm Nilu Mauriņu Latvijas izlases vārtos nomainīja Mikus Vecvanags.

Trešajā trešdaļā latviešiem vajadzēja vien 59 sekundes, lai vienus vārtus atgūtu, 2:5 panākot Klaucānam. Perioda viducī Uļjanskis vairākumā pretinieku pārsvaru samazināja līdz diviem vārtiem.

Metienu attiecība šajā mačā par labu latviešiem - 35:29.

Otrā apakšgrupā par pārsteigumu parūpējās Kazahstāna, kas ar 4:3 (1:2, 1:1, 1:0, 1:0) papildlaikā uzveica Čehiju. Uzvaras vārtus guva Mstislavs Šipiļins.

B apakšgrupā Kanādai ir deviņi punkti trīs spēlēs, Čehijai - seši punkti četros mačos, bet Zviedrija, Šveica un Kazahstāna tikušas pie attiecīgi četriem, trīs un diviem punktiem, šīm trīs izlasēm aizvadot pa trīs dueļiem.

Ceturtdien pirmajā spēlē latvieši ar 1:3 zaudēja mājiniekiem somiem, piektdien ar 5:3 pārspēja vienaudžus no Slovākijas, bet svētdien ar 1:7 piedzīvoja sagrāvi pret amerikāņiem. Savukārt norvēģi ar 0:7 piekāpās somiem un ar 2:8 atzina ASV pārākumu.

Gatavojoties Pasaules čempionātam, U-18 izlase novembrī aizvadīja U-20 turnīru Dānijā, decembrī tika rīkota nometnē Rīgā, bet februārī startēja U-18 Četru nāciju turnīra Dānijā.

Tikmēr pirms čempionāta Oļega Sorokina trenētā izlase aizvadīja piecas pārbaudes spēles - 6. un 7.aprīlī savā laukumā ar 1:2 pēcspēles metienos tika zaudēts un 5:1 uzvarēta Polijas U-18 izlase, bet 11. un 12.aprīlī izbraukumā tikās tika piedzīvota neveiksme 1:2 un izcīnīts panākums 3:2 cīņās ar Čehijas U-18 izlasi. Pēdējā pārbaudes spēlē Latvijas U-18 valstsvienība jau Somijā pirmdien ar 0:4 piekāpās Zviedrijas vienaudžiem.

Pasaules čempionāta ceturtdaļfināla spēles notiks 2.maijā, pusfināls - 4.maijā, bet medaļu ieguvēji tiks noskaidroti 5.maijā.

Šajā sezonā darbā ar Latvijas U-18 hokeja izlase Sorokinam asistēs Herberts Vasiļjevs, Maksims Širokovs un vārtsargu treneris Reinis Repšs. Savukārt par fizisko sagatavotību rūpēsies Raivis Miezāns, bet video trenera pienākumus pildīs Artūrs Barovskis.

Latvijas U-18 hokeja izlases spēlētāju saraksts:

vārtsargi - Mikus Vecvanags (HS "Rīga"), Nils Roberts Mauriņš ("Sodertalje", Zviedrija), Dilans Birkāns ("Odense", Dānija);

aizsargi - Krists Retenais, Oskars Nils Briedis, Krišjānis Sārts (visi - HS "Rīga"), Harijs Cjunskis ("Lugano", Šveice), Rolands Naglis ("Bern", Šveice), Darels Uļjanskis (AIK, Zviedrija), Bruno Petrovičs ("Alberta Academy", Kanāda);

uzbrucēji - Antons Macijevskis, Edvīns Bērziņš, Maksims Pumpiņš, Aleksandrs Zaprivoda, Dmitrijs Diļevka, (visi - HS "Rīga"), Olivers Mūrnieks ("Mogo"/LSPA), Bruno Osmanis, Nils Vanags (abi - "Bojorkloven", Zviedrija), Markuss Kristians Sieradzkis, Maksims Haritoncevs (abi - "Mora"), Kārlis Flugins ("Oskarshamn", Zviedrija), Daniels Serkins ("Thurgau", Šveice), Martins Klaucāns (Ņūdžersijas "Rockets", ASV).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi