Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijas U-18 izlases bāzes komanda ar uzvaru sāk dalību Somijas augstākajā līgā

Hokeja skolas “Rīga” U-18 komanda, kas pavasarī veidos kodolu Latvijas U-18 izlasei pasaules čempionāta augstākās divīzijas turnīrā, sestdien ar uzvaru sāka dalību Somijas augstākās līgas jeb "SM-sarja" otrajā divīzijā.

Šosezon Somijā spēlē septiņas Latvijas bērnu un jaunatnes komandas, no kurām divas vecākajā U-18 grupā. Gan hokeja skolas "Rīga", gan "Liepāja Juniors" puiši sezonas pirmo pusi aizvadīja otrajā spēcīgākajā jeb "Mestis" līgā, kur 41 komanda bija sadalīta trijās apakšgrupās. Pēc pirmā posma trīs "Mestis" līgas apakšgrupu labākās komandas iekļuva "SM-sarja" otrajā divīzijā un no Latvijas komandām to spēja paveikt rīdzinieki.

Šajā nedēļas nogalē hokeja skolas "Rīga" U-18 komanda devusies uz Helsinku priekšpilsētu Espo, lai ar vietējo "K-Espoo" vienību aizvadītu pirmās divas spēles "SM-sarja" līgā. Kaut vienības treneris Raimonds Vilkoits, izpētot pretinieku video materiālus, pirms pirmā dueļa par savu audzēkņu izredzēm bija noskaņots piesardzīgi, spēlētājiem sestdien izdevās pierādīt pretējo un izcīnīt uzvaru ar rezultātu 4:1 (1:0, 1:1, 2:0). Divus vārtus iemeta Roberts Polis, vienu reizi izcēlās Aleksandrs Zaprivoda, bet jau tukšos vārtos ripu ieraidīja Dmitrijs Diļevka. Divas rezultatīvas piespēles duelī pievienoja Antons Macijevskis.

Neskatoties uz potenciālo pastarīšu statusu, cīņu rīdzinieki sāka ļoti pārliecinoši un arī izvirzījās vadībā, vairākumā izceļoties Polim. Kā pēc šīs trešdaļas pauda Vilkoits, ja viņš būtu jauns un piedalītos mačā, viņš laukumā "kaifotu". "Spēle ir fiziska un agresīva, temps ir augsts," treneris norādīja, kāpēc sportistiem spēkoties ar vienaudžiem no Somijas ir ļoti svarīgi.

Otrā perioda sākumā viens un tas pats pretinieku spēlētājs nopelnīja divus noraidījumus pēc kārtas un otro no tiem mūsējie izmantoja, Zaprivodam panākot jau 2:0. Jāizceļ, ka šīs epizodes ievadā Ričards Pētersons nobloķēja bīstamu Espo komandas metienu, kas mūsējiem uzreiz ļāva doties uz pretējo laukuma pusi un būt rezultatīviem. Tomēr trešdaļas izskaņā, komandām spēlējot ar tālajiem soliņiem, bija redzams fiziskā spēka izsīkums un vienā no šādām epizodēm mājinieki spēja deficītu samazināt. Izšķirošajā trešdaļā abas komandas uz ledus izgāja kaujinieciski un jau pēc astoņām sekundēm notika pirmā pagrūstīšanās. Kaut perioda sākumā uz ledus dominēja mājinieki, septītajā minūtē Maksims Saperins piespēlēja brīvajam Polim, kurš precīzi meta nepiesegtajā vārtu stūrī un atjaunoja divu vārtu pārsvaru - 3:1.

Spēles izskaņā, atkal sākot pietrūkt spēkam, duelis palika haotisks, tomēr rīdzinieki laukumā saglabāja ļoti labu attieksmi un par to tika atalgoti ar Diļevkas raidījumu tukšos vārtos.

Latvijas komandas vārtos Ivans Kufterins tika galā ar 26 no 27 pretinieku raidījumiem.

Zīmīgi, ka šajā mačā rīdzinieku rindās laukumā nedevās viens no rezultatīvākajiem spēlētājiem, daugavpilietis Edvīns Bērziņš, bet svētdien gaidāmajā abu komandu atkārtotajā duelī viņš piedalīsies, kas mūsu komandu potenciāli padarīs vēl spēcīgāku,

Svētdienas cīņa sāksies plkst.15:35.

"SM-sarja" otrās divīzijas turnīrā piedalās 12 komandas. Pēc divu apļu turnīra spēcīgākās četras komandas kvalificēsies pārspēlēm par iekļūšanu "SM-sarja" augstākajā divīzijā pie 12 spēcīgākajām Somijas vienībām, bet vājākās divas pārspēlēs cīnīsies par nenokrišanu uz "Mestis" līgu. Vēl šosezon no Latvijas jaunatnes komandām "SM-sarja" pašu spēcīgāko komandu saimē pēc sezonas pirmās puses iekļuvusi hokeja skolas "Rīga" U-16 komanda, bet AAA turnīrā, kas ir spēcīgākais Somijā tajā vecumā, spēkojas rīdzinieku U-15 komanda, atrodoties savas grupas vadībā.

Latvijas U-18 izlasei no 25. aprīļa līdz 5. maijam tieši Somijā aizvadīs pasaules čempionāta augstākās divīzijas turnīru, spēkojoties vienā apakšgrupā ar Somiju, Slovākiju, ASV un Norvēģiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi