Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijas U-18 izlases bāzes komanda debijas uzvarai Somijas augstākajā līgā pievieno neveiksmi noraidījumiem bagātā cīņā

Hokeja skolas Rīga jaunie spēlētāji aizvadītajā nedēļas nogalē piedzīvoja neveiksmi otrajā cīņā Somijas čempionāta augstākās līgas jeb SM-sarja otrajā divīzijā, noraidījumiem bagātā duelī ar 2:4 (0:1, 1:2, 1:1) piekāpjoties K-Espoo vienībai no Espo pilsētas.

Šosezon Somijā spēlē septiņas Latvijas bērnu un jaunatnes komandas, no kurām divas vecākajā U-18 grupā. Gan hokeja skolas "Rīga", gan "Liepāja Juniors" puiši sezonas pirmo pusi aizvadīja otrajā spēcīgākajā jeb "Mestis" līgā, kur 41 komanda bija sadalīta trijās apakšgrupās. Pēc pirmā posma "Mestis" līgas apakšgrupu labākās komandas iekļuva "SM-sarja" otrajā divīzijā un no Latvijas komandām to spēja paveikt rīdzinieki. Viņi debiju šajā turnīrā piedzīvoja sestdien, kad spēja “K-Espoo” spēlētājus uzvarēt ar 4:1.

Abu komandu atkārtotajā duelī svētdien hokeja skola “Rīga” iedzinējos nokļuva jau pēc 100 spēlētām sekundēm – pirmo metienu vārtsargs Mikus Vecvanags atvairīja, bet momentā sekoja atkārtots raidījums, kā priekšā viņš bija bezspēcīgs. Kopumā pirmās 20 minūtes bija vēl aizraujošākas nekā mačā dienu iepriekš, iniciatīvai regulāri mainoties un abām vienībām veidojot bīstamas epizodes.

Otrā perioda ievadā pēc iekrišanas aizsardzībā rīdzinieki palika mazākumā, bet uz to atbildēja ar Aleksandra Zaprivodas izskriešanu pret vienu vārtsargu un jau pēc 59 spēlētām sekundēm tika panākts 1:1. Tomēr trešdaļas turpinājumā Espo klubs ieguva iniciatīvu. Vispirms mājinieki izcēlās ātrajā uzbrukumā, metot zem pārliktņa, bet vēlāk atzīmējās arī ar precīzu raidījumu vairākumā, kad vārtsargs Vecvanags priekšā stāvošo spēlētāju dēļ neredzēja metiena izpildes brīdi – 1:3. Arī pēc diviem gūtajiem vārtiem “K-Espoo” spiediens turpinājās.

Tomēr trešdaļas beigas izvērtās noraidījumiem bagātas un pēdējās 200 sekundēs tika piešķirta 51 soda minūte. Vispirms Zaprivoda par grūšanu uz apmali saņēma 2+10 minūtes, bet pusminūti vēlāk pretiniekiem tika piešķirtas 5+20 minūtes. Tuvojoties brīdim, kad rīdzinieki varētu spēlēt pilnā sastāvā, pie 2+10 soda minūtēm tika arī Oskars Briedis, bet vēlāk vēl divas soda minūtes nopelnīja somu komanda. Tas nozīmēja, ka perioda izskaņā un trešās trešdaļas ievadā Latvijas komanda spēlēja četratā pret trijiem pretiniekiem.

Sagaidot izšķirošo periodu, uz noraidīto soliņa atradās trīs rīdzinieku spēlētāji, kas nozīmēja, ka trenerim Raimondam Villkotam vajadzēja pārkārtot virknējumus, lai spētu iespējas vairākumā izmantot. Tas arī izdevās un trešās trešdaļas ievadā Ričards Pētersons samazināja deficītu līdz 2:3. Latvijas komandai piederēja pārsvars, tomēr visi mēģinājumi panākt neizšķirtu bija neveiksmīgi, turklāt trešdaļas beigās atkal iegāza noraidījumi. Šoreiz vispirms tika nopelnītas divas soda minūtes par laika vilcināšanu, jo komanda saņēma jau otro brīdinājumu par pārāk lēnu nomaiņu, bet vēl mirkli pēc tam Briedis tika pie divām minūtēm par sitienu pretiniekam. Kaut tāpat beigas bija aizraujošas un rīdzinieki pretiniekus mēģināja spiest pat trijatā, tika ielaisti vārti un ciests zaudējums ar 2:4.

“Šādas spēles uzvarēt ir jāmācās – disciplīnu jāievēro visu spēli un nedrīkst savu ego nolikt augstāk par komandas interesēm,” pēc mača hokejistiem uzsvēra Vilkoits. “Tomēr aizvadījām divas laba līmeņa cīņas pret spēcīgu pretinieku. Jāturpina strādāt un jāsaprot, ka sīkumu nav.”

Nākamos trīs mačus hokeja skolas “Rīga” komanda aizvadīs no 15. līdz 17. decembrim, kad dosies uz Jiveskiles pilsētu. Vispirms divos mačos viņiem pretim stāsies kopvērtējuma pēdējā vietā esošā JYP Akadēmijas komanda, bet pēc tam arī gaidāma cīņa ar JYP vienību, kas atrodas tabulas pirmajā pozīcijā.

"SM-sarja" otrās divīzijas turnīrā piedalās 12 komandas. Pēc divu apļu turnīra četras labākās komandas kvalificēsies pārspēlēm par iekļūšanu "SM-sarja" augstākajā divīzijā pie 12 spēcīgākajām Somijas vienībām, bet vājākās divas pārspēlēs cīnīsies par nenokrišanu uz "Mestis" līgu. Vēl šosezon no Latvijas jaunatnes komandām "SM-sarja" pašu spēcīgāko komandu saimē pēc sezonas pirmās puses iekļuvusi hokeja skolas "Rīga" U-16 komanda, bet AAA turnīrā, kas ir spēcīgākais Somijā tajā vecumā, spēkojas rīdzinieku U-15 komanda, atrodoties savas grupas vadībā.

Hokeja skolas “Rīga” U-18 komanda veidos Latvijas U-18 izlases kodolu. Tā no 25. aprīļa līdz 5. maijam tieši Somijā aizvadīs pasaules čempionāta augstākās divīzijas turnīru, spēkojoties vienā apakšgrupā ar Somiju, Slovākiju, ASV un Norvēģiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi