Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Latvijas U-20 hokejisti aizvada pirmo pārspēli ar spēcīgo Somiju

Latvijas U-20 hokeja izlase pasaules čempionāta pirmajā pārspēlē par vietu augstākajā divīzijā junioriem tiekas ar pērnā gada čempioni Somiju. Spēle Monreālā sāksies plkst.18 pēc Latvijas laika, bet cīņu tiešraidē pārraidīs televīzijas kanāls Viasat Sport Baltic. Vietu augstākajā divīzijā saglabās izlase, kas triumfēs sērijā līdz divām uzvarām.

Nākamā pārspēle par vietu augstākajā divīzijā notiks 3.janvārī, bet, ja būs nepieciešams trešais mačs, tas norisināsies 5.janvārī.

Tikmēr ceturtdaļfinālos vispirms Toronto plkst.20 pēc Latvijas laika Dānija spēkosies ar Krieviju, bet plkst.22.30 Zviedrija Monreālā duelēsies Slovākiju. Jau otrdienā pēc Latvijas laika plkst.0.30 ASV Toronto eksaminēs Šveici, bet plkst.3 Kanāda Monreālā cīnīsies ar Čehiju. Ceturtdaļfināla mačus arī varēs vērot kanālā Viasat Sport Baltic.

Latvijas junioru izlase B apakšgrupā četrās spēlēs cieta četrus zaudējumus. Pirmajā mačā tā ar 1:6 atzina ASV vienaudžu pārākumu, savukārt otrajā cīņā ar 1:9 kapitulēja Krievijas U-20 izlasei. Savukārt trešajā duelī ar 2:10 nācās piekāpties mājinieces Kanādas priekšā, bet izšķirošajā spēlē par vietu ceturtdaļfinālā latvieši ar 2:4 piekāpās Slovākijai.

Tikmēr somi negaidīti palika pēdējie savā apakšgrupā. Pirmajā mačā Somija ar 1:2 piekāpās Čehijai, bet nākamajā mačā ar 2:3 tika atzīts pārsteidzošās Dānijas pārākums. Turpinājumā somi ar 1:3 piekāpās Zviedrijai, bet apakšgrupu turnīrs tika noslēgts ar uzvaru 2:0 pār Šveici.

LETA jau vēstīja, ka Somija pirms spēlēm pret Latviju par vietas saglabāšanu pasaules čempionāta augstākajā divīzijā nomainījusi galveno treneri. 2016.gada pasaules čempionus kopš sezonas sākuma trenēja Juka Rautakorpi, tomēr viņa vadībā somi cieta neveiksmes pirmajās trijās pasaules čempionāta spēlēs, un viņa vietā amatā tika apstiprināts Jusi Ahokass.

Zīmīgi, ka pirmo reizi U-20 pasaules čempionāta vēsturē par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā jāspēkojas izlasei, kas iepriekšējā turnīrā izcīnīja zelta medaļas.

Latvijas U-20 izlase augstākajā divīzijā spēlē pēc trīs gadu pārtraukuma, pērn uzvarot pirmās divīzijas A grupas čempionātā.

Latvijas U-20 hokeja izlase uz Kanādu aizlidoja vien 15 spēlētāju sastāvā, kur tai pievienojās 15 Ziemeļamerikā spēlējošie Latvijas jaunie hokejisti, bet pēc pārbaudes spēlēm septiņi hokejisti tika atsijāti. Izlases kapteinis ir talantīgais aizsargs Kristaps Zīle.

Pirms pasaules čempionāta Latvijas U-20 hokeja izlase Kanādā aizvadīja divas pārbaudes spēles, vispirms ar 2:3 zaudējot Dānijas vienaudžiem, bet tad ar 3:2 uzvarot junioru komandu Hoksberi "Hawks", kas spēlē Centrālajā Kanādas Hokeja līgā (CCHL).

Pasaules čempionāta augstākajā divīzijā desmit komandas ir sadalītas divās apakšgrupās. Toronto spēlēja ASV, Kanādas, Krievijas, Slovākijas un Latvijas izlases, bet Monreālā spēkiem mērojās Čehijas, Dānijas, Somijas, Zviedrijas un Šveices juniori. Apakšgrupu četras labākās komandas iekļuva ceturtdaļfinālā, bet vājākās izlases cīnīsies par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā.

Latvijas valstsvienības galvenajam trenerim Ērikam Miļunam darbā ar izlasi palīdz Aigars Razgals un Kārlis Zirnis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi