Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Latvijas U-20 hokejistiem pasaules junioru čempionāta trešais "sausais" zaudējums

Latvijas U-20 vīriešu hokeja izlase piektdien Gēteborgā pasaules junioru čempionāta trešajā mačā piekāpās Somijai, trešajā spēlē pēc kārtas nespējot gūt vārtus.

A grupas mačā Latvija atzina pretinieku pārākumu ar 0:4 (0:2, 0:1, 0:1).

Pirmajā periodā, kurā Somija pa Deiva Rolova vārtiem meta 20 reizes, latviešiem atbildot ar trim metieniem, vadībā somi vairākumā izvirzījās 15.minūtē, kad vārtus guva Jere Lasila. Noraidīts uz četrām minūtēm par neatļautu spēli ar augstu paceltu nūju bija Toms Mots.

58 sekundes vēlāk somi panāca 2:0 pēc Jeses Pulkinena gūtajiem vārtiem, kad otro rezultativitātes punktu mačā ar rezultatīvu piespēli nopelnīja Lasila.

29.minūtē Somija vairākumā pēc vēl viena Mota noraidījuma panāca 3:0, no laukuma kreisās puses ar patālu plaukstas metienu ripu zem Rolova kājsargiem raidot Kasperam Haltunenam.

Latviešiem divreiz vairāk par pretiniekiem pārkāpjot noteikumus, divreiz otrajā periodā izdevās tikt arī pie vairākuma, otrajā no tiem pa somu vārtiem metot vairāk nekā visā pirmajā periodā kopā - četras reizes. Šajās divās minūtēs ar bīstamu metienu no vārtu priekšas izcēlās Kevins Strādnieks, mērķējot vārtu labajā stūrī, tomēr vārtsargs Noa Vali atvairīja metienu.

Otrās trešdaļas beigās noteikumus pārkāpa Niks Feņenko, un 47 sekundes pēc pēdējās trešdaļas sākuma somi trešo reizi spēlē izmantoja vairākumu, ar teicamu metienu no labā iemetiena apļa vārtu tuvējā augšējā stūrī trāpot Oivam Keskinenam - 4:0 Somijas labā.

Piektos vārtus ātrajā uzbrukumā ar atkārtotu metienu no vārtu priekšas guva Jani Nīmans, taču Latvijas izlases galvenais treneris Artis Ābols pieprasīja video atkārtojumu. Tas liecināja, ka Nīmana komandas biedrs bija traucējis Rolova pārvietošanos, un vārtu guvums netika ieskaitīts.

Divas minūtes un septiņas sekundes pirms mača beigām Latvija ieguva lielo vairākumu, astoņas sekundes pirms mača beigām no vārtu priekšas Rainers Dārziņš guva vārtus, taču video atkārtojums liecināja, ka tas izdarīts ar pārāk augstu paceltu nūju.

Rolovs vārtos atvairīja 39 metienus, bet pretiniekiem "sauso" spēli, atvairot 23 metienus, aizvadīja Vali.

Somiem Lasila piedalījās visu četru vārtu gūšanā, bez gūtajiem vārtiem sakrājot arī trīs rezultatīvas piespēles.

A grupā pa sešiem punktiem divās cīņās ir Kanādai un Zviedrijai, Vācijai ir trīs punkti divās un Somijai trijās spēlēs, bet Latvija ir cietusi trīs zaudējumus un ir bez gūtiem punktiem.

Latvijas hokejisti līdz šim ar 0:6 bija zaudējuši mājiniecei Zviedrijai un ar 0:10 piekāpās kanādiešiem.

Somija ar 2:5 bija zaudējusi Kanādai un ar 3:4 - Vācijai.

B grupā, kur cīnās Slovākija, Čehija, ASV, Norvēģija un Šveice, dienas agrajā spēlē Slovākija ar 8:4 (2:1, 5:0, 1:3) pārspēja Norvēģiju.

Slovākiem pa četriem (2+2) rezultativitātes punktiem izcēlās Servācs Petrovskis un Dalibors Dvorskis, bet pa trim rezultatīvām piespēlēm sakrāja Maksims Štrbāks un Filips Mešārs.

Norvēģiem ar trim (2+1) punktiem izcēlās Mīkaels Brannsegs-Nīgārs.

Slovākiem ir deviņi punkti trīs spēlēs, ASV izcīnījusi sešus punktus divās cīņās, Čehijai ir trīs punkti divās cīņās, bet bez punktiem ir Šveice divās un Norvēģija trīs spēlēs.

Četras labākās komandas iekļūst ceturtdaļfinālā, bet piektajā vietā esošā komanda aizvadīs vienu spēli par palikšanu elitē.

Latvijas izlases kapteinis šajā čempionātā ir Dans Ločmelis, kurš kopā ar Latvijas pieaugušo valstsvienību šovasar pasaules meistarsacīkstēs izcīnīja bronzas medaļu.

Pirms turnīra Latvijas jaunie hokejisti Zviedrijā aizvadīja divas pārbaudes spēles, kurās ar 3:4 tika zaudēts Čehijai un ar 6:2 uzvarēta Norvēģija.

Latvijas U-20 izlases sastāvā ir iekļauti trīs vārtsargi, septiņi aizsargi un 13 uzbrucēji. Turnīra noteikumi paredz, ka savainotu spēlētāju, kuram trauma vairs neatļauj piedalīties sacensībās, drīkst aizstāt ar citu hokejistu.

Uz Zviedriju Latvijas izlase devās 26 hokejistu sastāvā. Pirms turnīra sākuma izlases sastāvs tika samazināts līdz 25 spēlētājiem, atskaitot vienu no uzbrucējiem Otto Poļakovu, bet diviem spēlētājiem - aizsargam Elvim Laškovam un uzbrucējam Kristeram Ansonam - paliekot rezervistu statusā.

Šogad pasaules čempionātā drīkst piedalīties 2004.gadā dzimušie un jaunāki spēlētāji.

Meistarsacīkstes no 26.decembra līdz 5.janvārim norisinās Gēteborgā.

Darbā ar U-20 hokeja izlasi Artim Ābolam šajā sezonā asistē Kārlis Zirnis, Artūrs Āboliņš un Edgars Masaļskis.

Latvijas U-20 vīriešu hokeja izlases sastāvs pasaules junioru čempionātā:

vārtsargi - Deivs Rolovs ("Lone Star Brahmas", NAHL), Aksels Ozols (Šarlotaunas "Islanders", QMJHL), Linards Feldbergs ("HS Rīga");

aizsargi - Niks Feņenko (Bēkomo "Drakkar", QMJHL), Renarts Bērziņš ("Mogo"/LSPA), Pēteris Bulāns (Šikutimi "Sagueneens", QMJHL), Viktors Kurbaka (Tršinecas "Ocelārži", Čehija), Kristers Urbanovičs (Oulu "Karpat", Somija), Ingus Ločmelis (Fērbenksa "Ice Dogs", NAHL), Darels Uļjanskis (Stokholmas AIK, Zviedrija);

uzbrucēji - Dans Ločmelis (Masačūsetsas Universitāte, NCAA), Rainers Rullers (Medisonas "Capitols", USHL), Kristofers Krūmiņš (Ņūdžersijas "Hitmen", NAHL), Rodžers Bukarts (Venačī "Wild", WHL), Rainers Dārziņš (Šelefteo AIK, Zviedrija), Sandis Vilmanis (Sarnijas "Sting", OHL), Emīls Veckaktiņš ("Lugano", Šveice), Dāvis Borozinskis (Demoinas "Bucaneers", USHL), Kevins Strādnieks, Rinalds Vutkevičs (abi - "Zemgale"/LLU), Ēriks Mateiko (Sentdžonas "Sea Dogs", QMJHL), Toms Mots (Brno "Kometa", Čehija), Rauls Ozollapa (Pršerovas "Zubr", Čehija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi