Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Latvijas U-20 izlasē pirms otrās spēles pret Somiju valda kaujiniecisks noskaņojums

Latvijas U-20 hokeja izlasē pirms otrā mača par vietas saglabāšanu pasaules čempionāta elites divīzijā pret spēcīgo Somiju valda kaujiniecisks noskaņojums.

Jau ziņojām, ka Latvijas U-20 hokeja izlase pirmdien pasaules čempionāta pirmajā pārspēlē par vietu augstākajā divīzijā ar 1:2 (0:1, 1:0, 0:1) piekāpās Somijas vienaudžiem, kuri pērn kļuva par pasaules čempioniem. Vietu starp spēcīgākajām planētas komandām saglabās valstsvienība, kas triumfēs sērijā līdz divām uzvarām, līdz ar to Latvijas hokejistiem jāuzvar nākamie divi mači. Sērijas otrā spēle Monreālā trešdien sāksies plkst.0.30 pēc Latvijas laika, turklāt dueli tiešraidē pārraidīs televīzijas kanāls Viasat Sport Baltic.

"Diemžēl cienīgi izskatīties mums šoreiz bija par maz. Protams, jebkurā citā situācijā nospēlēt 1:2 ar pasaules čempioniem noteikti būtu labs sniegums. Šobrīd tas mūs neapmierina," Latvijas Hokeja federācija (LHF) citē Miļuna teikto. "Spēle nebija sliktākā, bet nebija arī labākā. Pietrūka ticības sev un uzbrucēju līšana uz vārtiem. Varējām un vajadzēja nospēlēt labāk. Centīsies otrajā mačā parādīt vislabāko sniegumu, kad vairs nebūs, kur atkāpties."

Tikmēr lielisku sniegumu pirmajā mačā pret Somijas valstsvienību Latvijas izlases vārtos demonstrēja vārtsargs Mareks Egils Mitens, kurš atvairīja 43 no 45 pretinieku mestajām ripām, tiekot atzīts par labāko spēlētāju valstsvienībā.

"Somi ir pagājušā nevis šī gada čempioni, tāpēc mums jāspēlē tādā pašā līmenī. Jūtamies pārliecināti par savām spējām. Tā bija tikai viena spēle, kurai vairs nav nekādas nozīmes. Vēl ir palikuši divi mači, mēs viņus apspēlēsim divas reizes. Tik vienkārši," pauda Mitens.

Latvijas izlases labā vienīgos vārtus šajā mačā guva Maksims Ponomarenko, kurš gan atzina, ka sajūtas pēc zaudējuma neesot tās labākās.

"Brīžiem mēs spēlējām labi, brīžiem varējām daudz labāk. Nedaudz pietrūka, lai uzvarētu. Lai triumfētu nākamajā mačā, ir jāmācās no savām kļūdām," norādīja Ponomarenko, kurš pateicās Latvijas faniem par viņu atbalstu un mudināja turpināt just līdzi.

Tikmēr Roberts Bļugers izteicās, ka pirmais mačs pret Somiju bijis labs, jo visi hokejisti cīnījušies, bet bijuši nevajadzīgi noraidījumi. "Paši arī iemetām tikai vienus vārtus, ar ko uzvarai ir stipri par maz. Otrajā spēlē jāsaņemas, jāiemet savi goli un, domāju, viss būs labi. Tikai jāstrādā un uzvara būs."

Nākamā pārspēle par vietu augstākajā divīzijā notiks otrdien, bet, ja būs nepieciešams trešais mačs, tas norisināsies ceturtdien.

Latvijas U-20 izlase augstākajā divīzijā spēlē pēc trīs gadu pārtraukuma, pērn uzvarot pirmās divīzijas A grupas čempionātā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi