Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

LHF: Personas Covid-19 statusa pārbaudei pie hokeja spēļu vietām nodrošinās speciāla kompānija

Lai pirms pasaules hokeja čempionāta spēlēm varētu pārbaudīt skatītāja Covid-19 statusu - pārslimojis vai pilnībā vakcinēts -, pie spēļu arēnām pārbaudi varētu nodrošināt speciāla kompānija, aģentūrai LETA atklāja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis.

Līdz ko būs Ministru kabineta izstrādātā kārtība skatītājiem, kuri būs pārslimojuši vai vakcinējušies pret Covid-19, čempionātu norisei nekavējoties piesaistīs speciālu kompāniju, kas veiks skatītāju veselības statusa pārbaudi. Kompānijas pakalpojuma izmaksas segs Starptautiskā hokeja federācija. 

Ņemot vērā, ka Covid-19 pandēmijas dēļ skatītāju skaits būs ierobežots - Arēna Rīga, Skanstes ielā 21, Rīgā, drīkstēs atrasties ne vairāk kā 2660 personas, bet Olimpiskajā sporta centrā, Grostonas ielā 6B, Rīgā, skatītāju skaits nepārsniegtu 1058 personas -, Kalvītis norādīja, ka nav pamata bažām, ka rīkotāji netiks galā ar pārbaudēm. 

Jautāts, vai norīkotai pārbaudes kompānijas personām arī vajadzētu būt vakcinētām pret Covid-19, Kalvītis nevarēja komentēt, jo vēl nav gala lēmuma par skatītāju atļaušana čempionāta spēlēs klātienē. 

Savukārt, runājot par ārvalstu līdzjutējiem, kuri varētu potenciāli ierasties uz spēļu vērošanu klātienē, Kalvītis uzsvēra, ka arī šīm personām būs jāpakļaujas Latvijas regulējumam un tā būs katra ārvalstnieka atbildība ievērot vai neievērot prasības, lai skatītos hokeja spēles klātienē. Proti, ja ārvalstu līdzjutējs izpildīs visas Covid-19 drošības prasības pirms spēļu vērošanas klātienē, viņam būs iespēja spēli skatīties arēnā, bet ja nebūs - attiecīgi spēli varēs vērot tikai no sava televizora uzturēšanās vietā. 

Vienas biļetes cena varētu izmaksāt diapazonā no 100 līdz 150 eiro, kā tas ir parasti pasaules hokeja čempionātos. 

LETA jau ziņoja, ka Saeima ceturtdienas vēlā vakarā pēc garām debatēm uzdeva valdībai izstrādāt kārtību, lai pret Covid-19 vakcinētajiem un slimību nesen pārslimojušajiem ļautu klātienē vērot pasaules hokeja čempionātu Rīgā.

Saeima atbalstīja Jaunās konservatīvās partijas (JKP) izstrādāto lēmumprojektu, kas uzdot Ministru kabinetam "nekavējoties izstrādāt kārtību", kādā pasaules hokeja čempionāta spēles klātienē drīkstētu apmeklēt personas, kuras ir vakcinētas pret Covid-19 un ir pagājis nepieciešamais vairāku nedēļu laiks, lai būtu izveidojusies imunitāte, un personas, kuras var dokumentāri pierādīt Covid-19 pārslimošanu.

Sākotnēji figurēja iecere uz spēlēm ļaut laist arī personas ar negatīviem Covid-19 testiem, kas izsauca vislielāko veselības nozares pretreakciju, jo testi negarantē nesaslimšanu ar Covid-19, taču lēmumā šī personu grupa nebija iekļauta. Čempionāta organizētāji savukārt ir atzinuši, ka tieši personas ar negatīviem Covid-19 testiem tiem būtu visvieglāk pārbaudīt, savukārt mehānismu, kā pārliecināties, ka biļetes pircējs tiešām ir pārslimojis Covid-19 vai pret to vakcinējies, viņiem pašlaik vēl nav.

Saeimas lēmuma realizēšana, kad tas varētu tikt īstenots, tagad atkarīgs no valdības turpmākajiem lēmumiem. To ietekmēs, kurā dienā tiks sasaukta nākamā valdības sēde. Pirms vēl parlamenta politiķi bija ķērušies klāt hokeja skatītāju jautājumiem tika prognozēts, ka nākamā valdības sēde varētu notikt tikai 27.maijā. Pašlaik nav zināms, vai nākamo valdības sēdi varētu nolemt rīkot agrāk.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi