Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Lipmans: Neatceros tik saliedētu Latvijas izlasi

"Ir liels prieks un gandarījums par izlases sasniegto, jo vairākas lielas hokeja valstis šoreiz uz Sočiem netika," dienu pēc Latvijas valstsvienības kvalificēšanās Soču olimpiskajām spēlēm portālam Diena.lv atzīst Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans.

"Nebija viegli kopā savākt visus puišus, bet mums olimpiskajā kvalifikācijā spēlēja iespējami labākais sastāvs, trūka, maksimums, divu hokejistu," sacīja Lipmans. "Es negribētu izcelt kādu individuāli bet tieši komandas garu - jau no pašas pirmās spēles puišos bija pārliecība, ka iespējams uzvarēt turnīrā. Es neatceros tik saliedētu Latvijas izlasi. Laikam ir pienācis laiks, kad spēlētāji sākuši apzināties, ka pārstāv nevis kādu klubu vai federāciju, bet Latviju." 

"Tādas spēcīgas izlases kā Vācija, Baltkrievija un Dānija šoreiz palika aiz borta un tas tikai vēl vairāk pasvītro šī sasnieguma nozīmīgumu. Man jau zvanīja no Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) - viņi ir sajūsmā, ka tāda maza valsts kvalificējusies jau ceturtajai Olimpiādei pēc kārtas. Tomēr daudzi tepat uz vietas mūs nenovērtē," atklāj LHF prezidents. "Hokeju apmeklēja gan premjers Valdis Dombrovskis, gan prezidents Andris Bērziņš, gan Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, bet [izglītības un zinātnes ministrs Roberts] Ķīlis, kurš ir atbildīgs arī par sporta jomu, neatrada laiku atnākt kaut uz vienu spēli. Gribēju to pateikt atklāti - vienalga, vai apvainojas uz mani vai nē," tā K.Lipmans.

Šobrīd vēl nebūtu pareizi nodarboties ar kādām spekulācijām par nākotni un prognozēt, vai uz šo turnīru izlasē atgriezušies veterāni Sandis Ozoliņš un Aleksandrs Ņiživijs spēlēs arī šopavasar gaidāmajā Pasaules čempionātā vai pēc gada Sočos, tomēr Lipmans abus ļoti labprāt redzētu komandā arī šajos turnīros. "Es domāju, ka viss būs kārtībā. Mani priecē arī fakts, ka neviens no viņiem man svētdien pēc spēles nepateica: "Nu, viss, Kirov, vairāk es izlasē nespēlēšu!" Tā nebija. Mēs draudzīgi viens otru apsveicām ar panākumu."

Fakts, ka Latvijas izlases līderi vairs nespēlē vienā klubā, bet leģionāru gaitās izklīduši pa visu KHL, iespējams, nāk tikai par labu izlasei. "Šie Latvijas hokejistu pārstāvētie klubi ir ļoti spēcīgi, tur ir cita attieksme, citi treneri un puiši mainās. No šī viedokļa tas ir pat labi." Vēl pirms Dinamo izveidošanas, kad katrs spēlēja savā klubā, izlases rezultāti arī bija labi, atzīst ilggadējais LHF vadītājs. "Taču tas nekādā gadījumā nav pārmetums Dinamo."

Latvijas hokejam pavisam noteikti ir nākotne, par ko liecina kaut vai U-18 hokejistu labie rezultāti - nupat pārbaudes turnīrā apspēlēti baltkrievi, norvēģi un dāņi, atzīmē Lipmans. "Tomēr tam nepieciešams arī valsts atbalsts - jāiegulda lieli līdzekļi sporta attīstībā, un es nerunāja tikai par hokeju."

LHF prezidents arīdzan pauda pateicību Rīgas Dinamo komandai, no kuras izlasē spēlēja astoņi hokejisti. "Viņi savu darbu ir izdarījuši un palīdzējuši izcīnīt šo ceļazīmi, šīs komandas hokejisti izlasē spēlēja labi. Es domāju, ka komandai ir potenciāls un jau nākamā KHL sezona būs daudz veiksmīgāka." 

Runājot par Latvijas izredzēm kopā ar Dāniju rīkot 2017.gada PČ, K.Lipmans atzina, ka izcīnīt tiesības nebūs viegli: "Es neko negribu apsolīt. Ja neizdosies, tad būsim vieni no galvenajiem pretendentiem 2018. vai 2019.gadā." Tāpat viņš izteica cerību, ka IIHF ar Nacionālo Hokeja līgu (NHL) vienosies par hokejistu dalību Soču olimpiādē. "Skatītājiem noteikti lielāka interese būtu tad, ja NHL spēlētāji piedalītos. Viennozīmīgi. Un arī Starptautiskā federācija būti tikai priecīga, ja Olimpiādes līmenis būs pēc iespējas augstāks."

Diena.lv jau vēstīja, ka svētdien Latvijas hokeja izlase ar 2:3 papildlaikā piekāpās Francijas hokejistiem, ar ko gan pietika, lai ceturto reizi pēc kārtas kvalificētos olimpisko spēļu hokeja turnīram. Iepriekš ar 6:2 izdevās uzvarēt Lielbritāniju, kā arī ar 3:2 svarīgā mačā pieveikt Kazahstānu. Olimpiskajās spēlēs Latvija C grupā sacentīsies ar Zviedrijas, Čehijas un Šveices komandām. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi