Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Lipmans negatīvi izsakās par lielo skaitu leģionāru Rīgas Dinamo sastāvā

Bijušais Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans sarunā ar aģentūru LETA pauda sarūgtinājumu par to, kāda šobrīd ir Rīgas Dinamo loma pašmāju hokejā, un komandas sezonu vērtē kā neveiksmīgu, jo lielāko darbu vienībā paveikuši ārzemju spēlētāji.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Rīgas Dinamo šosezon piekto gadu pēc kārtas neiekļuva Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņā, lai gan cerības uz to saglabāja līdz pat pēdējai regulārā čempionāta kārtai.

Lipmans atzina, ka seko līdzi Rīgas Dinamo gaitām, taču īsti nav apmierināts par to, kā mainījušās komandas prioritātes kopš izveidošanas brīža: "Protams, es skatos Rīgas Dinamo spēles, jo tomēr tā bija arī mana iniciatīva izveidot šo hokeja klubu. Toreiz mērķis bija, lai šajā komandā vismaz 70% būtu pašmāju spēlētāji. Kad ir jāgatavojas pasaules čempionātam, ir ļoti grūti izveidot un savākt spēcīgu sastāvu, jo daudzi Latvijas spēlētāji spēlē ārzemēs. Tas ir apgrūtinājums treneriem, jo daudz vieglāk ir gatavot komandu, ar kuras spēlētājiem tu vari strādāt arī ikdienā, ne tikai mēnesi pirms čempionāta."

Bijušais LHF prezidents nepārprotami izrādīja sašutumu par komandas sastāvu. "Varētu teikt, ka man ir sāpīgi, jo komanda nepilda primāri nosprausto mērķi. Klubā spēlē daudz ārzemnieku. Dinamo būtu jābūt pamata vienībai, kas sagatavo Latvijas izlases spēlētājus."

Kaut arī Rīgas Dinamo bija soļa attālumā no iekļūšanas izslēgšanas spēļu turnīrā, Lipmans sezonu vērtē kā neveiksmīgu, to pamatojot tieši ar leģionāru skaitu.

"Ja ņemam vērā to, ka komandā spēlē daudz ārzemnieku, es sezonu vērtēju kā neveiksmīgu. Ja šī gada rezultātus būtu sasnieguši pašmāju spēlētāji, mans viedoklis būtu citādāks. Lielāko daļu vārtu guva tieši ārzemju spēlētāji," atzina Lipmans.

"Par neiekļūšanu izslēgšanas turnīrā es negribētu pārmest treneriem. Uzskatu, ka pati sistēma nav laba. No divpadsmit konferences komandām turnīrā iekļūst astoņas, bet jau mēnesi iepriekš ir skaidrs, kuras vienības cīnīsies par kausu. Ja turnīrā iekļūtu četras komandas no katras konferences, būtu daudz interesantāk, parādītos īsts cīņas spars. Pēc pašreizējās kārtības regulārā čempionāta beigās patieso cīņu rāda tikai daži klubi, kuras cīnās par katru punktu, kā, piemēram, šogad Rīgas Dinamo," izteicās Lipmans.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad piecus gadus Rīgas Dinamo palikusi bez izslēgšanas turnīra.

Top komentāri

Kvī
K
Tāpēc ka cūkai vārds rukrukruk
latvietis
l
Bet, kāpēc Lipmanam vārds ir Kirovs ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi