Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Lipmans: Visticamākais, Latvijā notiks 2018.gada pasaules čempionāts hokejā

Domājams, Latvijā notiks 2018.gada pasaules čempionāts hokejā, intervijā laikrakstam "Sporta Avīze" atklājis Latvijas hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans.Kā ziņots, Latvijas un Dānijas apvienotā kandidatūra maijā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) kongresā piedzīvoja neveiksmi cīņā par 2017.

gada pasaules čempionāta rīkošanas tiesību iegūšanu.Taču Lipmans plāno pieteikt Latvijas individuālo kandidatūru 2018.gada turnīra uzņemšanai."Domāju, dabūsim 2018.gada pasaules čempionātu, tajā gadā Latvijai būs 100 gadu neatkarības jubileja un svētku laikā būtu ļoti labi dabūt pasaules čempionātu šeit. Tas nekas, ka tad norisināsies ziemas olimpiskās spēles Korejā - arī 2006.gadā, kad bija Turīnas Olimpiāde, pasaules čempionāts Latvijā norisinājās veiksmīgi," sacījis LHF prezidents. Tā kā norisināsies tālajā Korejā, Lipmans domā, ka uz turieni tāpat nedosies ļoti daudz Eiropas iedzīvotāju. Līdz ar to pasaules čempionātā varot cerēt uz augstu apmeklētību.Lai turnīrs notiktu, Latvijai esot jānodrošina halle septiņiem astoņiem tūkstošiem cilvēku. Pēc Lipmana vārdiem, tajā esot ieinteresēti basketbolisti, jo "Arēna Rīga" esot pārāk dārga."2018.gadā čempionātu būtu vieglāk rīkot nekā 2006.gadā, jo nu mums ir pieredze un zinām, ko darījām nepareizi," klāstījis Lipmans. Viņš atklājis, ka pavisam citādi tiktu strādāts ar viesnīcām, kur tika zaudēta liela nauda - vairāk padomātu arī par skatītājiem un līdzjutējiem, lai viņiem nenāktos tērēt tik daudz naudas nakšņošanai. 2006.gadā daudzi neesot atbraukuši dārgo viesnīcu dēļ, savukārt citi pat mitinājušies Igaunijā un Lietuvā, kur naktsmājas bijušas lētākas. Tāpat lielāki ienākumi tikšot novirzīti LHF.Kā ziņots, šī gada pasaules čempionātā, kas norisinājās Zviedrijā un Somijā, Latvijas valstsvienība izcīnīja 11.vietu, bet Baltkrievija - 14.pozīciju. Par čempioniem kļuva Zviedrijas hokejisti, kuri finālā izcīnīja uzvaru pār Šveici, bet bronzas godalgas ieguva ASV spēlētāji.Nākamā gada pasaules čempionāts no 9. līdz 25.maijam norisināsies Minskā. Lēmums par sacensību rīkošanu Baltkrievijā tika pieņemts 2009.gadā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) kongresā Bernē, Šveicē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi