Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -1 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Makdeivids atgriežas no traumas un ar 1+2 kaldina Oilers panākumu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) zvaigzne Konors Makdeivids svētdien atgriezās laukumā pēc sešu spēļu izlaišanas un ar gūtiem vārtiem, kā arī divām rezultatīvām piespēlēm kaldināja savas komandas Edmontonas Oilers uzvaru.

"Oilers" viesos ar 4:2 (1:0, 2:1, 1:1) uzvarēja Losandželosas "Kings".

Pirmos vārtus mačā izdevās gūt pirmā perioda pēdējā minūtē, kad Makdeivids ar Leonu Draizaitlu pamatīgi izraustīja "Kings" aizsardzību, Draizaitlam uzbrukumu noslēdzot ar netveramu metienu. Otros vārtus izdevās gūt nākamās trešdaļas sestajā minūtē, bet trīs minūtes pirms došanās atpūtā, Makdeivids savā aizsardzības zonā savāca ripu un aizslidoja līdz pat "Kings" vārtsargam, ar kuru īsi pēc tam izrēķinājās, panākdams jau drošo 3:0. 

Minūti līdz otrā perioda beigām Anže Kopitars realizēja skaitlisko vairākumu (1:3), bet noslēdzošās 20 minūtes ar precīzu raidījumu iesāka Dastins Brauns (2:3). Savu trešo rezultativitātes punktu Makdeivids nopelnīja mača pēdējā minūtē, kad piespēlēja Džošam Arčibaldam, kurš ripu raidīja tukšos vārtos.

Makdeivids laukumā nebija devies kopš februāra sākuma, kad mačā ar Nešvilas "Predators" guva kājas augšstilba muskuļa savainojumu.

Citā spēlē Anaheimas "Ducks" savā laukumā ar 5:6 (1:1, 1:2, 3:2, 0:1) papildlaikā zaudēja Vegasas "Golden Knights", kas svinēja jau sesto panākumu pēc kārtas.

Uzvarētāju labā četras rezultatīvas piespēles nopelnīja Marks Stouns, ar "hat-trick" izcēlās Viljamss Karlsons, bet 1+1 Alekam Martinesam. Vēl divas rezultatīvas piespēles pievienoja Makss Pačioreti. "Ducks" komandā ar 2+2 izcēlās Edams Henriks un Niks Ričijs.

Tikmēr Minesotas "Wild" mājās ar 1:4 (0:2, 1:1, 0:1) zaudēja čempionvienībai Sentluisas "Blues", kas izcīnīja jau ceturto panākumu pēc kārtas. "Blues" komandā Oskars Sundkvists izcēlās ar 1+1, bet vienīgos "Wild" vārtus iemeta Markus Folino.

Visbeidzot Ņujorkas "Islanders" savā laukumā ar 4:1 (1:1, 2:0, 1:0) uzvarēja Sanhosē "Sharks". Anderss Lī atzīmējās ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli, bet divus rezultativitātes punktus nopelnīja Metjū Barzals (0+2), Broks Nelsons (0+2) un Devons Tēvzs (1+1). Vienīgos "Sharks" vārtus guva Dilans Gembrels.

Jau ziņots, ka Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons svētdien atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm NHL spēlē, otro maču pēc kārtas tikdams pie punktiem. Girgensona pārstāvētā "Sabres" savā laukumā ar rezultātu 2:1 (1:1, 0:0, 1:0) pārspēja Vinipegas "Jets", mājās izcīnot ceturto uzvaru pēc kārtas.

Girgensons vispirms ar rezultatīvu piespēli atzīmējās pirmā perioda vidū, kad pēc viņa metiena pirmais atlēkušo ripu uztvēra Kails Okposo, kurš panāca 1:0. Trešā perioda astotajā minūtē Girgensons saņēma tālu Brendona Montūra piespēli un ripu uzreiz atdeva Okposo, kurš pietuvojās vārtiem un raidīja ripu mērķī - 2:1. 

Girgensons tika atzīts par spēles trešo spožāko zvaigzni, pirmās zvaigznes gods tika Okposo, bet otrās - vārtsargam Jūnasam Jūhansonam, kurš savā ceturtajā NHL spēlē atvairīja 25 no 26 pretinieku mestajām ripām.

Latvijas izlases uzbrucējs šajā duelī uz ledus pavadīja 14 minūtes un piecas sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem, pielietoja četrus spēka paņēmienus, pārtvēra vienu piespēli un dueli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Jau ziņots, ka iepriekšējā mačā Girgensons guva vārtus 14.sekundē, kas starp Latvijas hokejistiem ir jauns rekords.

Turpretī zaudējumu cieta uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins", kas viesos ar 3:5 (0:1, 2:0, 1:4) piekāpās Vašingtonas "Capitals".

Bļugers spēlēja 16 minūtes un desmit sekundes, kuru laikā vienreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, zaudēja divas ripas, uzvarēja piecos no 14 iemetieniem un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi