Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Makdeivids kļūst par ceturto spēlētāju NHL vēsturē, kurš sezonas laikā ticis pie 100 rezultatīvām piespēlēm

Ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli pirmdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā izcēlās Konors Makdeivids, palīdzot Edmontonas Oilers savā laukumā ar 9:2 (4:0, 5:1, 0:1) sagraut Sanhosē Sharks vienību.

Makdeivids šajā spēlē iekrāja 100.rezultatīvo piespēli šosezon, kas līdz šim bija izdevies vien trim hokejistiem NHL vēsturē - Veinam Greckim (11 reizes), Mario Lemjē un Bobijam Oram.

Makdeivids šosezon 75 mačos izcēlēs ar 132 (32+100) punktiem, esot trešais rezultatīvākais līgas spēlētājs aiz Ņikitas Kučerova (142 punkti) no Tampabejas "Lightning" un Neitana Makinona (138) no Kolorādo "Avalanche".

Divus vārtus Edmontonas vienības labā pirmdienas mačā guva Vorens Fēgele, ar 1+2 izcēlās Ādams Henriks un Dilans Holovejs, bet vēl pa vārtiem pievienoja Korijs Perijs, Kodijs Sīsī, Evans Bušārs un Zeks Haimens. "Sharks" rindās ar gūtiem vārtiem atzīmējās Daņils Guščins un Fabjans Zeterlunds.

Citā spēlē uzvaru regulārajā čempionātā un Prezidenta kausu izcīnīja Ņujorkas "Rangers", kas savā noslēdzošajā mačā ar 4:0 (1:0, 1:0, 2:0) mājās pārspēja Otavas "Senators" hokejistus.

Igors Šestjorkins "Rangers" vārtos tika galā ar visiem 26 pretinieku metieniem, tiekot pie ceturtās "sausās" uzvaras šajā sezonā. Savukārt vārtus mājinieku labā guva Džeims Rosloviks, Ādams Fokss, Artēmijs Panarins un Aleksis Lafrenjērs.

"Rangers" sezonu noslēdza ar 114 punktiem, kļūdama neaizsniedzama citām komandām. Tāpat tas ir Ņujorkas kluba rekords gūtajos punktos.

Tikmēr otra Ņujorkas vienība "Islanders" pirmdien ar 4:1 (2:0, 1:1, 1:0) viesos pārspēja Ņūdžersijas "Devils", garantējot sev vietu Stenlija kausa izcīņā. "Islanders" ar 92 punktiem 81 mačā ieņem septīto pozīciju Austrumu konferencē, par trim punktiem esot priekšā Vašingtonas "Capitals" un Detroitas "Red Wings", kamēr desmitā vēl ar cerībām uz "play off" un 88 punktiem ir Pitsburgas "Penguins".

Visas trīs atlikušās pretendentes uz vietu "play off" pirmdien svinēja uzvaras - "Red Wings" papildlaikā ar 5:4 (1:2, 1:2, 2:0, 1:0) pārspēja Monreālas "Canadiens" vienību, "Penguins" mājās ar 4:2 (2:0, 1:2, 1:0) pieveica Nešvilas "Predators", bet "Capitals" ar 2:0 (1:0, 0:0, 1:0) atstāja "sausā" Bostonas "Bruins".

"Capitals" rindās vārtsargs Čārlijs Lingrens tika galā ar visiem 16 viesu metieniem, bet vārtus guva Džons Karlsons un Niks Dauds.

Savukārt "Red Wings" cīņā ar "Canadiens" līdz spēles 36.minūtei nonāca iedzinējos ar 1:4, tomēr spēja atspēlēties un gūt uzvaru, saglabājot cerības uz iekļūšanu Stenlija kausa izcīņā.

Par mača galveno varoni kļuva Lukass Raimonds, kurš 59.minūtē panāca 4:4, bet papildlaika pēdējā minūtē nodrošināja "Red Wings" uzvaru. Divus vārtus uzvarētāju rindās guva arī Džozefs Teilors Komfers, ar 1+1 izcēlās Alekss Debrinkets, bet trīs rezultatīvas piespēles savā kontā ierakstīja Šeins Gostisbērs.

Viesus no zaudējuma neglāba divi Brendana Galahera vārti, pa reizei precīzi meta Rafaels Hārvijs-Pinārs un Džordans Heriss,  bet trīs rezultatīvas piespēles atdeva Džeiks Evanss.

Regulārā čempionāta noslēdzošajās spēlēs "Capitals" otrdien tiksies ar Filadelfijas "Flyers", "Red Wings" viesos spēlēs atkārtoti ar "Canadiens", bet "Penguins" trešdien viesos cīnīsies ar "Islanders" vienību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi