Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Makdeivids un Draizaitls divatā iekrāj 11 rezultativitātes punktus Edmontonas uzvarā

Vācijas izlases uzbrucējs Leons Draizaitls svētdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē iekrāja sešas rezultatīvas piespēles un palīdzēja savai komandai Edmontonas Oilers izcīnīt uzvaru 13 vārtu mačā.

"Oilers" mājās ar 8:5 (5:3, 3:0, 0:2) pārspēja Otavas "Senators".

Dominiks Kahuns spēles rezultātu pēc Draizaitla piespēles atklāja jau astotajā sekundē. Četras minūtes vēlāk Džeimss Nīls pārsvaru dubultoja, bet Kolins Vaits līdz sestajai minūtei vienu "golu" jau bija atguvis. Turpinājumā uz trim "Oilers" vārtiem, no kuriem divi iemesti skaitliskajā vairākumā, "Senators" atbildēja ar diviem precīziem raidījumiem Breidija Tkačuka un Dreika Batersona personā.

Otrajā trešdaļā "Oilers" pārsvaru līdz pieciem vārtiem palielināja kapteinis Konors Makdeivids, Dārnels Nērss un Kailers Jamamoto. Noslēdzošajās 20 minūtēs vienības apmainījās ar lomām, jo vārtus guva vienīgi "Senators" komanda.

Draizaitls spēli noslēdza ar sešām rezultatīvām piespēlēm. NHL rekords pieder Veinam Greckim, kurš savā karjerā trīsreiz vienā spēlē spējis iekrāt septiņas rezultatīvas piespēles.

Vācietis kļuva par pirmo hokejistu kopš 1997.gada 26.februāra, kuram vienā spēlē izdevies sasniegt šādu statistiku. Iepriekš to paveica Filadelfijas "Flyers" spēlētājs Ēriks Lindross. Draizaitls kļuvis par 29. NHL hokejistu, kuram vienā spēlē izdevies nopelnīt sešas rezultatīvas piespēles.

Makdeivids nopelnīja 1+4, Raiens Ņūdžents-Hopkinss iekrāja par divām piespēlēm mazāk, bet Nīls izcēlās ar diviem "goliem". "Senators" komandā 1+1 nopelnīja Tkačuks un Kolins Vaits.

Stjuarts Skiners, kurš svētdien NHL debitēja "Oilers" rindās, atvairīja 33 no 38 metieniem, tverot 86,8% raidījumu.

Makdeivids šosezon 11 spēlēs iekrājis 22 rezultativitātes punktus, kas ir otrs labākais sniegums "Oilers" komandas pastāvēšanas vēsturē. Iepriekš 1987./88.gada sezonā Greckis pirmajās 11 spēlēs iekrāja 26 punktus. Draizaitls nopelnījis par punktu mazāk nekā Makdeivids.

Citviet Anaheimas "Ducks" mājās ar 1:4 (1:0, 0:2, 0:2) piekāpās Sentluisas "Blues".

Divus vārtus "Blues" komandā guva Breidens Šens, bet goda vārti "Ducks" rindās Jakoba Silfverberja rēķinā. 

Ville Huso "Blues" vienībā atvairīja 25 no 26 metieniem un tvēra 96,2% raidījumu, ar ko bija gana, lai svinētu karjeras pirmo uzvaru.

Tikmēr Minesotas "Wild" savā laukumā ar 4:3 (1:1, 1:1, 1:1, 1:0) papildlaikā uzvarēja Kolorādo "Avalanche".

Viktors Rasks "Wild" komandā guva divus vārtus, Džordans Grīnvejs pievienoja 1+1, bet aizsargs Joels Ekriksons Eks nopelnīja divas rezultatīvas piespēles. Papildlaika 18.sekundē uzvaru "Wild" komandai izrāva Jonass Brodīns. "Avalanche" vienībā divas rezultatīvas piespēles Neitanam Makinonam.

Papildlaikā mājās uzvarēja arī "Flyers", kas ar 4:3 (1:0, 2:1, 0:2, 1:0) pieveica Ņujorkas "Islanders".

Kevins Heiss uzvaru izrāva papildlaika pēdējā minūtē. "Hat-trick" nopelnīja Jeols Farabē, bet četras rezultatīvas piespēles Džeimsam van Rīmsdeikam. "Islanders" komandā vārti un rezultatīva piespēle Džošam Beilijam un Metjū Barzelam.

Ar šādu pašu rezultātu spēle "bullīšos" noslēdzās arī Karolīnā, kur vietējā "Hurricanes" ar 4:3 (1:0, 1:1, 1:2, 0:0, 2:1) uzvarēja Dalasas "Stars", svinot jau ceturto panākumu pēc kārtas.

Džordans Stāls uzvaru kaldināja ar vārtiem un rezultatīvu piespēli, bet "bullīšos" savus mēģinājumus realizēja Dagijs Hamiltons un Vinsents Tročeks. Vienīgo "Stars" soda metienu precīzi izpildīja Aleksandrs Radulovs, kuram arī rezultatīva piespēle.

Visbeidzot Detroitas "Red Wings" mājās ar 2:3 (1:0, 0:2, 1:1) piekāpās Floridas "Panthers", kas vismaz vienu punktu izcīnījusi pēdējās sešās spēlēs.

Džonatans Huberdo un Kīts Jendls rezultatīvi piespēlēja divos no trim "Panthers" vārtu guvumiem, bet Detroitas vienībā ar vārtiem izcēlās Dilans Larkins un Antonī Mantā.

Jau ziņots, ka Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins svētdien NHL spēlē trešajā periodā divreiz rupji kļūdījās, kā rezultātā viņa pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" piedzīvoja zaudējumu.

"Blue Jackets" viesos ar 1:3 (1:1, 0:0, 0:2) zaudēja Čikāgas "Blackhawks".

Merzļikins šajā spēlēs atvairīja 33 no 36 metieniem un tvēra 91,7% raidījumu. Merzļikins šosezon laukumā devies piecās spēlēs, bet tikai divās uzvaru izdevies svinēt pamatlaikā.

Savukārt Bufalo "Sabres", kas šosezon cīnās bez savainotā Zemga Girgensona, savā laukumā ar 3:5 (0:2, 2:1, 1:2) zaudēja Ņūdžersijas "Devils".

Džeks Aikels un Viktors Olofsons "Sabres" rindās izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm, bet Rasmuss Ristolainens iekrāja 1+1. Maikls Makleods uzvaru kaldināja ar diviem vārtiem, kamēr viņa komandas biedrs Mailzs Vuds izcēlās ar diviem "goliem" un rezultatīvu piespēli.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi