Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Makmilans no Rīgas Dinamo pāriet uz Omskas Avangard

Viens no Rīgas Dinamo līderiem Brendons Makmilans pārgājis uz Omskas Avanagard vienību, aģentūrai LETA apstiprināja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas preses sekretārs Jānis Stepītis.

Par hokejista pāreju paziņojusi arī Balašihā bāzētā Avanagard komanda, bet iepriekš par darījumu ziņoja laikraksts Sport-Express.

Šajā sezonā 29 gadus vecais Makmilans 34 spēlēs guvis deviņus vārtus, veicis 11 rezultatīvas piespēles un iekrājis negatīvu lietderības koeficientu -7. Kanādietis ir Rīgas Dinamo otrs rezultatīvākais hokejists.

Makmilanam šī ir trešā sezona Rīgas komandā, bet pirms tam viņš 2016./2017.gada sezonā spēlēja Zagrebas Medveščak un Ņižņijnovgorodas Torpedo vienībās. Kanādiešu uzbrucējs KHL 192 spēlēs guvis 45 vārtus un veicis 41 rezultatīvu piespēli.

Makmilans Eiropas hokeju pirmo reizi iepazina 2015./2016.gadā, kad viņš spēlēja Vācijas augstākās līgas (DEL) vienībā Ingolštates ERC komandā.

Makmilans tika izraudzīts 2008.gada NHL draftā ar kopējo 85.numuru un pasaules spēcīgākajā hokeja līgā aizvadīja teju 200 mačus. Pirms tam spēlējot Ziemeļamerikas junioru līgās, kanādietis debiju NHL piedzīvoja 2010./2011.gada sezonā, kad regulārajā čempionātā aizvadīja uzreiz 60 spēles Anaheimas Ducks rindās, atzīmējoties ar 11 vārtiem un desmit rezultatīvām piespēlēm. Savukārt pēc tam sešās Stenlija kausa cīņās viņa kontā vieni vārti un viena piespēle. 

Tik veiksmīgs turpinājums Makmilenam gan nesekoja, jo sezonā aizvadīto NHL spēļu skaits lielāks nekļuva. Kopumā viņš NHL pabija piecas sezonas, bez Ducks pārstāvot arī Arizonas Coyotes un Vankūveras Canucks. Kopumā uzbrucējs šajā līgā aizvadīja 179 spēles, kurās guva 16 vārtus un veica 23 rezultatīvas piespēles.

Makmilans bija Dinamo sastāvā, kad komanda devās izbraukuma sērijā uz Podoļsku un Helsinkiem, bet šodienas un sestdienas spēlēs viņš nepiedalīsies. 

Rīgas Dinamo komanda ar 27 punktiem 38 spēlēs ieņem pēdējo vietu līgā un izslēgšanas turnīra sasniegšanai būs nepieciešams liels brīnums.

Savukārt Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Avangard ar 50 punktiem 38 spēlēs ir otrā Austrumu konferencē.

Top komentāri

oskars
o
lai vinam veicas ...
Pareizi...
P
No lūzeriem ir jābēg prom,ātri...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi