Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Maskavas Spartak gatavojas izstāties no KHL čempionāta

Finansiālu problēmu nomocītais Krievijas klubs Maskavas Spartak nepiedalīsies nākamās sezonas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā, apgalvo laikraksts Vedomosti.

Laikrakstam šo informāciju apstiprinājis gan informācijas avots Maskavas klubā, gan kāds vārdā nenosaukts KHL vadības pārstāvis.

Pati kluba vadība citiem Krievijas medijiem nespēj sniegt precīzu atbildi par tā nākotni, izsakoties, ka izstāšanās no KHL čempionāta ir ticama. Vienības direktoru padomes priekšsēdētājs Deniss Skomorohovs paudis, ka pašlaik viss liecina tieši par šādu scenāriju.

Tikmēr līgas vadība informē, ka galīgais nākamās sezonas turnīra dalībnieku sastāvs tiks publiskots tuvākajās dienās. KHL paziņojumā arī izcelts, ka Spartak klubs finansiālās garantijas savai nākotnei nav sniedzis.

Finansiālas grūtības klubu piemeklēja pērnajā decembrī, kad tās galvenajam atbalstītājam Investbank tika atsaukta licence. Klubs ar lielām grūtībām un līgas piešķirtajiem līdzekļiem spēja sezonu noslēgt, vēlāk gan atsakoties no dalības Cerības kausā, kur cīnās Gagarina kausa izcīņā neiekļuvušās komandas.

Pēc sezonas klubs aktīvi meklēja sev jaunus atbalstītājus, tomēr nopietnu finansējumu tam izdevās atrast vien savas jaunatnes vienības uzturēšanai.

Tāpat pēc sezonas klubs ar atklātu vēstuli vērsās pie Krievijas prezidenta Vladimira Putina, lūdzot pēc palīdzības un atklājot, ka komanda nonākusi vairāk nekā 200 miljonu rubļu (četru miljonu eiro) lielos parādos.

Aizvadītajā sezonā KHL spēlēja 28 komandas no Krievijas, Latvijas, Kazahstānas, Slovākijas, Čehijas, Ukrainas, Baltkrievijas un Horvātijas. KHL nākamās sezonas dalībnieku vidū uzņemtas Krievijas komanda Toljati Lada un jaundibinātais Soču klubs, kura nosaukums plānots Krasnodaras Sočinskije leopardi, kā arī Somijas vienība Helsinku Jokerit.

Politisku apsvērumu dēļ neskaidra ir latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētās Ukrainas vienības Doņeckas Donbass dalība nākamās sezonas čempionātā, bet aiznākamajā sezonā KHL varētu pievienoties Norvēģijas komanda Oslo Valerenga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi