Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Melbārdis: Laikam kāds bija izplānojis, ka neveiksmīgā sezona dzēsīsies ar olimpisko medaļu

Latvijas bobsleja pilota Oskara Melbārža izcīnītā medaļa Soču olimpiskajās spēlēs acīmredzot bija kāda augstāka spēka ieplānota, tādējādi dzēšot neveiksmīgos rezultātus Pasaules kausa sezonā, uzskata sportists.

Pagājušajā nedēļā Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu pēdējā Soču olimpisko spēļu dienā izcīnīja sudraba godalgu. Kopš neatkarības atjaunošanas Latvijai ne reizi nebija izdevies izcīnīt olimpisko godalgu bobsleja sacensībās.

"Noteikti, ka ir "škrobe" par sezonu, tomēr dabūjām medaļu, tāpēc viss dzēšas un aizmirstas," sarunā ar aģentūru LETA pilots atcerējās aizvadīto Pasaules kausa sezonu, kurā nācās cīnīties arī ar divu diskvalifikāciju sekām. "Laikam kāds bija izplānojis, ka tā būs. Nākamajā sezonā būs jāpierāda sevi, ka uzvara divnieku un četrinieku punktu summā [pagājušajā sezonā] nebija nejaušība."

Pagājušās sezonas beigās Melbārdis Sočos notikušajā Pasaules kausa posmā triumfēja četrinieku sacensībās, izcīnot savu pirmo uzvaru karjerā un nodrošinot otro vietu sezonas kopvērtējumā.

"Toreiz atbraucām uz treniņu nedēļu, trase visiem bija sveša, un mēs vienkārši ātrāk par pieredzējušajiem pilotiem to uztvērām. Šoreiz citiem nebija to priekšrocību, kādas ir, piemēram, Vācijas trasēs. Jau ar pirmajiem braucieniem aizgāja, un turējāmies starp labākajiem, kas pašiem bija negaidīts pārsteigums. Pēc tam arī nāca pirmās sacensības, kurās abās disciplīnās iekļuvām labāko trijniekā," pirmo vēstnesi par cerībām uz augstām vietām Sočos atcerējās pilots.

Olimpiskajās spēlēs Melbārža ekipāža četrinieku sacensībās pēc pirmā brauciena bija šķietami tālu no labāko trijnieka, tomēr jau otrajā braucienā zaudēto atguva ar uzviju un turpinājumā savas pozīcijas pārliecinoši nosargāja.

"Čaļi motivēja cīnīties līdz galam un padoties vien pēc pēdējā brauciena. Tas uzkurina. Bija zināms, ka pirmajā brauciena līderi atrausies, bet otrajā tas izlīdzināsies. Tomēr pārsteigums bija, ka vinnējām tik daudz," pauda latvietis. "Visvairāk domāju pirms pēdējā brauciena. Apjēdzu, ka esmu trijniekā un vienkārši jānobrauc tāds pat brauciens, kādus jau veicu pirms tam. Tad būs medaļa - sudrabs, bronza, varbūt pat zelts. Tagad nedaudz varbūt nožēloju, ka nemotivēju sevi nobraukt vēl labāk. Varbūt tad mēs būtu varējuši būt tuvāk vai pat apsteigt [čempionu Aleksandru] Zubkovu. Ja es būtu nobraucis tādu braucienu kā pirmo otrajā dienā, mēs būtu ļoti tuvu viņam."

Pēc pievēršanās pilota karjerai Melbārža izaugsme bijusi galvu reibinoša, kas šobrīd sportistu jau ļauj saukt par vienu no labākajiem pasaulē. Viņš ir divkārtējs pasaules junioru čempions un spējis uzvarēt trijos Pasaules kausa posmos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gudļevskis ceturtdien pievienosies Latvijas izlasei

Vārtsargs Kristers Gudļevskis papildinās Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas ceturtdien, bet no trešdienas kopā ar valstsvienību vairs netrenējas vārtsargs Ivars Punnenovs un uzbrucējs Toms Anders...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi