Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Merzļikinam 35 atvairīti metieni Blue Jackets zaudējumā

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins sestdien atvairīja 35 metienus Kolumbusas "Blue Jackets" zaudējumā Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, bet uzbrucējs Rūdolfs Balcers izdarīja sešus spēka paņēmienus Sanhosē "Sharks" neveiksmē, kurā līgas rekordu sasniedza Sanhosē uzbrucējs Patriks Marlo.

Floridas "Panthers" mājās pieveica Elvja Merzļikina pārstāvēto Kolumbusas "Blue Jackets" ar 4:2 (1:0, 2:1, 1:1).

Merzļikins atvairīja 35 no 38 metieniem, tverot 92,1% raidījumu.

"Panteras" izvirzījās vadībā ar 2:0 pēc Frenka Vatrano "gola" pirmajā trešdaļā un Sema Beneta precīza metiena otrās trešdaļas 59.sekundē, un Kolumbusas hokejistiem vairāk par divreizēju pietuvošanos vienu vārtu attālumā sasniegt šajā spēlē neizdevās.

Pēdējo ripu Vatrano raidīja jau tukšos "Blue Jackets" vārtos. Viņam bija iespēja sasniegt "hat-trick" šajā spēlē, taču pēdējās trešdaļas vidū viņš nespēja realizēt "bullīti".

Divas rezultatīvas piespēles uzvarētāju rindās tika Entonijam Diklēram, bet viesiem vārtus guva Olivers Bjorkstrands un Zeks Dalpe.

Otrdien komandas tiksies atkārtoti.

"Blue Jackets" ar 39 punktiem 47 spēlēs Centrālajā divīzijā ieņem pēdējo vietu astoņu klubu konkurencē, kamēr "Panthers" ar 63 punktiem 46 mačos ir otrā.

Citā mačā Vegasas "Golden Knights" savā laukumā pēcspēles metienu sērijā pārspēja Balcera pārstāvēto Sanhosē "Sharks" ar 3:2 (0:1, 1:1, 1:0, 0:0, 1:0).

Balcers laukumā pavadīja 15 minūtes un 41 sekundi, no kurām 62 sekundes aizvadītas vairākumā. To laikā viņš divreiz meta pa vārtiem, sešreiz pielietoja spēka paņēmienu un nopelnīja četras soda minūtes.

Latviešu uzbrucējs šosezon 30 spēlēs guvis sešus vārtus, astoņreiz rezultatīvi piespēlējis un iekrājis neitrālu +/- rādītāju.

Balcera maiņas biedrs Patriks Marlo 41 gada vecumā pirmdien pārspēja Gordija Hova līgā aizvadīto spēļu skaita rekordu, savā 23.sezonā līgā aizvadīdams savu 1768.spēli. Marlo šajā mačā laukumā pavadītās 17 minūtes un 21 sekundi, pa reizei mezdams pa "Golden Knights" vārtiem, pielietodams spēka paņēmienu un pārtverot ripu. Viņam šosezon 45 spēlēs astoņi (4+4) rezultativitātes punkti.

Pavisam 23 sezonās hokejista kontā ir sakrāti 1196 (566+630) rezultativitātes punkti.

Pirms mača spēlētājs sarunā ar žurnālistiem teica, ka visvairāk šajā brīdī baidās, ka piemirsīs kādu, kam pateikties par šo ilgmūžību laukumā.

Mājinieki ar Viktors Kņižova un Noā Gregora precīziem metieniem panāca divu vārtu  pārsvaru, taču "haizivis" "atkodās" ar diviem precīziem Marka Stouna metieniem.

Pēcspēles metienu sērijā Marlo savā rekordspēlē nerealizēja pirmo metienu, bet vienīgo vārtu autors pēcspēles metienos bija Alekss Tačs.

Pa divām rezultatīvām piespēlēm uzvarētāju rindās sakrāja Makss Pačioreti un aizsargs ŠejsTeodors.

Trešdien komandas tiksies atkārtoti.

"Sharks" ar 41 punktu 45 spēlēs ieņem sesto vietu Rietumu divīzijā, labāko četriniekam zaudējot četrus punktus, kamēr "Golden Knights" ar 66 punktiem 45 dueļos ir pirmā.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 16.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi